| alexsandraabc a întrebat:

Buna!
am si eu o mica intrebare... posibil sa fie cam copilaroasa dar am nevoie de un sfat.
am un prieten de ceva vreme(6 luni) si tin foarte mult la el si el tine la mine...se poarta extraordinar cu mine si simt pentru el ce n-am simtit pentru nimeni si imi dau seama ca este reciproc...
singura chestie care ma cam deranjeaza este ca nu vorbim la telefon...mie nu mi s-a parut ceva in neregula acest lucru pentru ca vorbim pe messenger foarte des..mai mult de jumate de zi...
dar multe din prietenele mele mi au zis ca ar trebui sa vorbim la telefon...
voi ce credeti? ar trebui sa discut cu el despre asta?
multumesc de ajutor

Răspuns Câştigător
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Întrebarea ta e copilăroasă - într-adevăr, dar unele dintre răspunsuri sunt și mai și.
„se poarta extraordinar cu mine si simt pentru el ce n-am simtit pentru nimeni si imi dau seama ca este reciproc" - Și-atunci de ce vrei să strici sau să bagi strâmbe într-o situație care merge perfect și te mulțumește?!

„mie nu mi s-a parut ceva in neregula acest lucru pentru ca vorbim pe messenger foarte des..mai mult de jumate de zi..." - Dar de ce nu ieșiți din casă „mai mult de jumătate de zi" și să stați la taclale în parc? Întreb și eu. Nu-s așa de bătrân dar am ajuns să spun că „pe vremea mea așa se făcea și funcționa". Serios mă oameni buni - e fain afară, acum s-a mai muiat canicula, și voi stați în casă în fața unui calculator ca să pălăvrăgiți, în loc s-o faceți față-n față sau făcând ceva împreună (ieșit la o iarbă verde, mers la un muzeu, etc. - sunt o grămadă de chestii faine de făcut modice la o relație aflată la început și la costuri financiare modice).

„dar multe din prietenele mele mi au zis ca ar trebui sa vorbim la telefon..." - Așa, și? De când și până când au prietenele un cuvânt de spus în relația ta? Stau ele cu el sau tu? Pari tânără după exprimare dar, serios, chiar e nevoie să-ți spună cineva pe un site că fetele sunt invidioase și bagă deseori strâmbe (e drept, uneori fără să vrea)? Prietenele tale, dacă ar fi așa de experte și știu ele așa de bine ce „ar trebui" făcut și ce nu, atunci ar fi cu prietenii lor la fel de fericite ca tine și n-ar avea timp de dat cu presupusul complet aiurea.

„ar trebui sa discut cu el despre asta?" - Nu. Ar trebui să discuți cu el să ieșiți din casă mai des. Telefonul e pentru anunțat chestii scurte - nu pentru povești lungi care au oricum mult mai mult farmec față-n față.
Când m-am apucat eu de ieșit cu fete, un apel în rețeaua Connex mă costa 0, 25$/min și 0, 35$/min în Dialog și Cosmorom. În plus, eu aveam Internet acasă că aveam un oarecare statut - dar majoritatea nu știau nici cum se folosește, darămite să-și permită să aibă acasă. Îți spun astea tocmai pentru a-ți exemplifica faptul că relațiile pot funcționa foarte bine și fără intermediari tehnologici (telefonie, internet) care intermediari s-ajungă practic să fie principala arenă în care relația se consumă.

Așadar, pe scurt: Ieșiți mai des din casă, vorbiți mai des față-n față, faceți mai multe împreună și folosiți tehnologia ca mijloc de comunicare rapidă când e necesar - nu ca principal mod de comunicare. Cât despre prietene, poate ar trebui să definești niște limite până la care să se poată băga în problemele tale.

Salam alekum.

8 răspunsuri:
| Silviuc69 a răspuns:

Da,suna-l si intreaba-lwinking

| Raisaaa a răspuns:

Da. Discuta cu el si afla motivul... Poate ii e teama sa isi exprime sentimentele, sa vorbeasca asa deschis cu tine. Pe mess nu va au ziti vocile, e mai simplu. Cel mai normal ar fi sa vorbiti la telefon mai mult. Succes

| StanAnaMaria a răspuns:

Pai afla poate are ceva de ascuns poate ca, cu tine vorbeste pe messenger iar cu alta persoana vorbeste la telefon.I-ati inima in dinti si intreaba-l dc nu vorbiti la telefon si sa iti dea niste motive plauzibile!

| Lexy ♥ a răspuns:

Nu mai intra o data pe mess si suna.l cu pretextul ca nu poti intra pe mess si vezi daca iti raspunde si ce iti spune.Sau incerca sa il mai suni tu din cand in cand.Ori daca nu spune-i ca vrei sa mai vorbiti din cand in cand si la telefon.Bafta!

| DLeonard a răspuns:

Daca va vedeti si vorbiti pe mess atat de mult ce rost mai are sa va consumati si minutele?

| Sakura25 a răspuns:

Nu vreau sa fiu pesimista dar daca refuza sa vorbiti la tel e clar ca ascunde ceva.Ai grija de tine.

| Liviu_2019 a răspuns:

Nu trebuie sa te deranjeze lucrul asta. Si pe mine ca baiat m-ar deranja sa stau ore intregi la telefon sa vb. Acuma depinde de fiecare, vb cu el si spune-i sa mai vb si la tel nu doar pe mess.
Bafta

| Loghin_Alina_1985 a răspuns:

Daca tu vezi ca dragostea lui e reciproca pentru tine, ce rost mai are sa bagi in seama toate prostiile? Uneori prietenii isi spun doar prieteni ca ar fi prieteni cu adevarat si multora le place sa isi bage nasul unde nu le fierbe oala.In relatia asta sunteti tu si prietenul tau nu si prietenele...