S-ar putea ca problemele sa ii apartina mamei tale. In mod sigur este nemultumita de ceva si fara sa-si dea seama revarsa totul asupra ta. Daca sotul ei este atat de bun, eu cred ca este foarte indicat sa-l abordezi si sa gasiti impreuna o solutie. Poate tu simti ca este buna, dar in intimitatea lor, el sa nu poate fi tot ce-si doreste mama ta. O cauza pentru aceste nemultumiri, cu siguranta exista. Si locurile de munca, mai ales in strainatate, au consecintele lor, de cele mai multe ori ireversibile. Poate nu sotul ei este neaparat vinovat. Poate ceva acolo a schimbat-o, ceva ce cred eu ca i-a oferit satisfactii pe care aici nu le intalneste. Tu oricum nu ai nicio vina, asta este foarte clar. Incearca sa fii blanda mereu cu dumneaei, indiferent cat de greu ti-ar fi si incearca, din dialogul vostru, sa auzi numai ce vrei. Prin exercitiu aceasta se poate realiza. Las-o in rest asa cum este. Chiar daca acum nu mai are puterea sa ti-o spuna, chiar daca nu poate folosi cuvintele, este sigura totusi ca te iubeste. Bucura-te deocamdata in taina de iubirea ei, adu tu intelepciune acolo unde constati ca nu mai este si consoleaza-te si aceasta posibilitate: are o nefericire pe care nu tu esti cea care va trebui sa o elimine. Mult succes si multa putere!
Ati putea sa mergeti impreuna la un psiholog, sa va depisteze problemele de comunicare.
Poate ii e frica sa nu mergi pe cai gresite in viata ta. Ea fiind mereu plecat in strainatate, te tine in frau la intoarcere. Asteapta mai mult sa-i dai un fel de raport serios despre tine, mai ales ca sotul mamei tale e al doilea, si nu adevaratul tata pentru tine. Se poate si din aceasta cauza certuri. Ea te iubeste mult. Vrea sa te vada in siguranta de maine. Nu sa zici impotriva ei ce te deranjeaza, ci sa-i spui unele lucruri despre tine.
Poate problema este lipsa de comunicare.
Inainte sa plece acele 3, 4 luni, se comporta la fel cu tine?
Salut!
Daca discutia pe fata si sincera nu a ajutat, ba din contra parerea mea este ca mai intai sa ai o discutie cu cineva din familie la care mama ta tine ( sotul, sora, matusa, mama, etc ) si sa le spui lor ce ti se intampla. Roaga-le sa discute cu mama ta. Fiind persoane la fel de mature ca si ea nu cred ca o sa le faca la fel.
Dar asta e pur si simplu o idee, un sfat, nu garantez ca o sa te ajute, dar stii cum se spune " Speranta moare ultima " si "incercarea moarte nu are ".
Oricum, ramai neschimbata si gandeste pozitiv
Cea mai buna solutie este o consiliere la un psiholog, sau daca nu discuta cu altcineva din familia ta si spune-i sa vorbeasca la randul lei cu mama ta si sa-i explice ca nu e necesara o relatie dura intre voi doua.
Sa sti ca ea nu e rea, si nici nu-ti vrea raul. doar incearca sa te protejeze, dar se pare ca a devenit o obsesie pentru ea. cu siguranta tine la tine si face toate astea pentru tine, ca sa nu o iei pe in drum gresit.
Incearca sa nu prinzi ura pe ea.
E mama ta si daca are o idee fixa, pai nu i-o scoti din cap nici cu dalta.Cred ca majoritatea parintilor isi fac griji pentru copii si isi doresc ce e mai bun pentru ei. Poate ca mama ta e prea grijulie, desi ai mentionat ca nu ai facut probleme.Sincer,cred ca ar trebui sa ai o discutie serioasa cu mama ta, explica-i ca nu mai ai 10ani si ca ai putea si tu macar o data pe luna sa vii mai tarziu de 22:00 acasa, cat despre treburile casei...ai putea sa o ajuti dar nu sa le faci tu pe toate. Poate ca are alte probleme despre care nu vrea sa vorbeasca si pur si simplu le revarsa asupra familiei.Trebuie sa vorbesti cu ea. E mama ta, te-a facut din iubire, orice ar face sau ar spune, tine la tine, trebuie respectata si ar fi bine ca si ea la randul ei sa iti ofere putina incredere.