| bernylory a întrebat:

BUNA! AM si eu o problema, aseara m-am certat dintr-o prostie cu sotul, eu banuiam ca ma minte in legatura cu un lucru[nu foarte grav], desi avea dreptate eu sustineam in continuare ca ma minte, desi nu era ceva foarte grav, nu suportam ideea de a fi mintita, atunci el s-a enervat f tare si a jurat pe copilul nostru[o fetita de doar 2 saptamani]si care este inca nebotezata.cand l-am auzit ca a inceput cu "sa dea D-ZEU sa moara fetita daca te mint", asta a pus capac la toate, nici lui nu i-a venit sa creada ca aputut zice asa ceva, deoarece tine la fetita enorm de mult si si-a cerut scuze in ghenunchi de la mine, eu inca nu-l pot ierta si nu cred ca voi putea sa uit vreodata asa ceva.EU sunt f credincioasa[nu exagerat de credinciosa], dar oricum cand am timp mai merg sa aprind o lumanare pentru sanatate, mai citeste preotul pentru sanatatea familiei[mai am si un baietel], iar cand aproape sa merg la spital pentru nastere cu 1-2 zile inainte, am fost la preot si l-am rugat sa spuna pentru mine o rugaciune sa am nasterea usoara, desi durerile nasterii au fost, dar m-am chinuit doar 1 ora si am nascut f repede si totul a fost bine[cred ca poate m-a ajutat intr-o oarecare masura si credinta in D-ZEU.Acum insa eu sunt superstitioasa, si imi este teama de lucruri de genul asta, imi este frica de puterea lui D-ZEU[desi sotul nu s-a jurat pe stramb, a avut dreptate, dar nu accept asa ceva, e prima data cand l-am auzit, iar despre cop, il asa e prea mult..., eu il inteleg ca a spus la disperare ca sa fie crezut, dar nu voi putea avea liniste stiind lucrul acesta, probabil ca mereu su toata viata voi sta cu frica sa nu i-se intample ceva rau copilei.DESI o matusa, mai in varsta ne-a sugerat sa mergem sa-i spunem preotului si sa-i faca sotului o dezlegare, ca sa stam linistiti si ca el sa se elibereze de aceasta greseala. voi ce parere aveti, vreau un sfat ceva, pentru ca sunt f dezamagita si deprimata!

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Te-ai suparat ca vacarul pe sat!
Poarta o discutie cu sotul, recunoaste ca ai gresit cu acuzatia si cere-ti scuze si cadeti de acord: tu sa nu-l mai acuzi degeaba si el sa nu mai joare pe lucruri sfinte.
Dupa asta s-ar putea sa va simtiti mai bine, spun asta din proprie experienta.
Succes si numai bine!

12 răspunsuri:
| madagascar a răspuns:

Cea mai mare prostie a barbatilor sa se jure pe ceva, eu zic sa stai linistita, vorbeste cu el si explica-i ca nu trebuie sa vorbeasca asa ca nu e bine si ca te-ai simtit jignita, nu tipa la el sau chesti din astea, incerca sa-i explici si sa porti o discutie cu el, nu ai de ce sa te temi, oameni la nervi mai au si reacti ciudate.trebuie sa ii spui ca nu e bine sa te juri ci trebuie doar sa nu minta si totul va fi bine.sa aveti grija de voi si de copii

| chrystyna a răspuns:

Nu iti face griji. Dumnezeu le vede pe toate si stie ca a gresit sotul tau, dar cred ca il va ierta.Nu e ceva asa grav. Puteti, sau poate el sa se duca sa se marturiseasca la preot, apoi dupa botezul fetitei sunt sigura ca si tu vei fi mai linistita. A fost ceva de moment, nu si-a dat seama ce a sp. A incercat cu disperare sa se faca crezut.Si mai ales ca nu a mintit, nu e asa grav. Vorbeste cu el, spune-i ca te-a pus pe ganduri gestul lui, si sunt sigura ca nu se va mai intampla.Nu trebuia sa reactioneze chiar asa, dara asta e, s-a intamplat.Nu ai de ce sa iti faci griji pe viitor. Sper ca te-am ajutat.
App sa-ti traiasca cei mici si sa fiti cu totii sanatosi!

| ikram a răspuns:

Pentru linistea ta sufleteasca si a sotului, ascultati sfatul matusii si mergeti la preot amandoi, puteti sa mergeti si sa va spovediti. Presupun ca el, nu stia cum sa te faca pe tine sa il crezi, si in capul lui atunci asta era singura solutie pentru a te face pe tine sa il crezi, tu stiind cat de mult o iubeste pe fetita.

Sfatul meu este sa mergeti la biserica, ca sa stati amandoi mai linistit si sa fiti impacati cu voi insine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Matusa ta are dreptate.Trebuie sa-i spui preotului de acest pacat al sotului.Insa,credinta in Dumnezeu, va va apara de toate relele, asa ca nu mai fi deprimata.Si,mai e si chestia ca Dumnezeu nu se uita in gura...(nu vreau sa folosesc un cuvant care sa te supere)sa-i zicem, pacatosului. Apoi, este pacatul sotului, el va raspunde pentru el in fata LUI. Iar fetita, nu uita ca este ingeras, si nu se va intampla nimic rau.Nu-ti fa inima rea, trebuie sa fii ok, sa poti avea grija de ea si de familia ta, mai ales ca esti lauza si supararile nu-ti fac bine.Va doresc multa sanatate, fetita sa fie sanatoasa si plina de noroc.Doamne ajuta!

| bernylory explică:

Va multumesc pentru incurajarari, asa am sa fac, am sa stau cu el de vorba, stie ca a gresit, dar nu mai are cum sa-si indrepte greseala, fata de mine, poate ca isi va gasi iertarea, pentru ca poate si eu am gresit in fata lui de multe ori si el m-a iertat, dar cred ca iertarea trebuie sa o gaseasca de la D-ZEU.CHIAR credeti ca daca va marturisi preotului, totul va fi iertat de prostia pe care a putut sa o zica?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Revin si imi cer scuze pentru greseala facuta: am scris "joare" in loc de "jure", cum este corect!

| fabiola a răspuns:

Tu crezi ca D-zeu tine cont de noi pacatosii?

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Uite cum religia şi femeile aduc probleme în viaţa oamenilor. Caz concret!
Vedeţi-vă oameni buni de viaţă, de buna creştere a copiilor şi lăsaţi prostiile!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu te sfatuiesc sa mergeti la preot si sa ii povestiti ce s-a intamplat, si va va citi o rugaciune de dezlegare si va fi bine, si daca poti posteste impreuna cu sotul, in postul care vine curand si spovediti-va si va fi bine, caci el nu a blestemat@!

| nestlebaby a răspuns:

Niciodata sa nu juri pe un om, mai ales daca e copilul tau ( si nebotezat crying ) asta e inconstienta mare.

| ikram a răspuns:

Dumnezeu ne iarta pe toti, orice prostii am face si oricat de mari ar fi, de aceea sfatuieste-l si tu sa mearga sa se spovedeasca pentru a putea avea iertarea lui Dumenezeu. Si daca Dumnezeu poate ierta sunt sigura ca si tu il vei putea ierta, nu imediat, dar cu timpul.

| lifeistough a răspuns:

Omul la nervi spune multe!