Trebuie mai întâi să vezi într-adevăr care sunt cauzele certurilor, care sunt motivele stării irascibile a celorlalţi din jurul tău. Dacă ţi se datorează şi ţie, atunci ai mai mult de lucrat la acest capitol, la îndeplinirea datoriilor tale familiale…
Dar dacă eşti în situaţia de a te simţi cu adevărat nedreptăţită, atunci gândeşte-te că uneori purtăm şi greutăţi şi "sarcini" care nu sunt ale noastre. Este poate starea conflictuală din familie, este poate o situaţie tensionată de serviciul părinţilor, de relaţiile dintre ei, de alte neîmpliniri sau probleme familiale.
O altă cauză majoră ar putea fi lipsa dialogului, iar în această privinţă atât tu dar şi părinţii tăi (în special mama ta) aveţi nevoie de dialog, de cunoaştere din partea lor cerinţelor vârstei tale (mereu în schimbare).
Stiu prin ce treci, insa eu am invatat sa nu-i mai bag atat de mult in seama ca tot eu ma consum degeaba. Ei spun ca ne vor numai binele, dar printr-o astfel de atitudine prea exagerata ne fac numai rau. Incearca sa nu mai fi atat de senisibila si sa nu mai pui atat de mult la suflet ( asta am incercat si eu sa fac si pot sa zic ca vazandu-ma putin mai rece fata de ei au inceput sa imi dea mai ulta libertate). Daca vrei poti sa-mi trimiti un mesaj te voi ajuta cu sfaturi.
Si eu patesc la fel, imi vine sa mor uneori.Nu am un sfat pentru tine pentru ca nici eu nu am primit unul