Du-te acasa.
Este singura solutie.Nu te astepta ca sotul tau sa faca ceva mai mult ca e clar ca nu o sa faca.Iar daca el nu este capabil sa inteleaga ce inseamna depresie si ca ai nevoie de atentie, inseamna ca nu merita sa iti mai bati capul cu el.
Vorbeste cu el intr-o seara si spune-i ca daca nu incearca sa te sustina si ajute, sa te mai scoata si pe tine macar in weekend undeva, sa petreceti timp impreuna ori placi acasa ori ii lasi copilul si iti vezi de drum sa vada cum e sa faca asta zilnic (a doua varianta o spui ca sa il sperii). Daca nici asa nu ii pasa, crede-ma mai bine te intorci in tara ca el nu mai are sperante.
Ca am ramas insarcinata.Si nu era asa el.Era altfel.Si sa nu imi faci tu mie pilde ca de ce nu m-am protejat pentru ca m-am protejat! Am ramas insarcinata chiar intr-o perioada nefertila! Asa a fost sa fie! Sa inteleg ca era mai bine sa fac avort?
Te-ai protejat atat de bine incat ai ramas insarcinata... in perioada nefertila. MOR. ))))
Parerea mea este ca ar trebui sa va intoarceti in tara cel putin pana va rezolvati toate problemele. Aveti nevoie de un psiholog. Lucrurile se vor agrava daca stati asa. Pana una alta nu mai lua copilul in brate cand esti in picioare. Tine-l asa pe picioare cand stai pe scaun sau in pat. Nu mai zice pe acolo ca ai depresie daca ti-e frica ca iti ia copilul. Dar poate nici nu ai depresie.
Sotul tau ar trebui sa nu mai fie o pi.da si sa aiba grija de amandoi. Pare usor imatur din ceea ce ai scris tu aici. Trebuie sa te inteleaga si pe tine ca nu mai poti. E si copilul lui, nu l-ai facut singura. Deci nu mai ridica copilul. Decat sa patesti ceva grav mai bine te abtii. Mergi si la un medic sa te vada daca zici ca te doare burtica si spatele. Pune mana si mananca. Nu te imbolnavi. Trebuie sa fii tu sanatoasa ca sa poti avea grija de bebel. Nu mai pune la suflet ca zice el ca nu faci nimic toata ziua. Habar nu are el cum e sa ai grija de un copil. Dar voi cati ani aveti? Iti mai dau un sfat. Cumpara-i copilului niste jucarii ca sa ii captezi atentia poate nu mai vrea sa stea atat in bratele tale.
Crede-ma ca i-am luat toate jucariile posibile si imposibile.In 5 minute se plictiseste si plange de mama focului.Nu e ca alti bebelusi... vrea mereu atentie. Daca nu il bagam in seama urla de se aude in tot orasul.Si imediat daca vorbim cu el incepe sa rada.Asa imi dau seama ca nu ii este foame, somn sau il doare ceva. Vrea doar atentie.
Da, e normal sa fie asa atasat de voi doi.
Si tu ce ai de gand sa faci in continuare in legatura cu aceste probleme ale tale?
Chiar nu stiu.Cand bebe va avea 9 luni eu ma voi intoarce la munca. Poate asa lucrurile se rezolva.
Pai si pe el cu cine il lasi?
Cu mama
Aa, asa da Vezi ca stii Bravo!
Si mai ai si tu grija de tine
Asa o sa fac.
Du-te dracu! Poate sotia ta o sa fie in depresie postnatala cand va naste! Sa vezi cum se va simti ea cand o sa-i zici exact acelasi lucruri! Bou castrat ce esti!
Încearca să faci lucruri care îti plac,uitete la televizor,încearca sa adormi bebele,încearca sa discuti cu sotul tau despre orice de nelinisteste,spune-i,ia-l usor,nu il presa nici pe el prea mult.
Asa sunt copii mici,plang,vor sa fie tinuti in brate, pune-l in căruț si scoate-l la o plimbare indiferent ca iti place in oraș sau nu, nu mai fi depresiva, acest lucru de afecteaza si pe tine, si pe cei din jurul tau, mai ales pe bebe.
Ocupati timpul cu bebelusul.
Alexandragabriela93 întreabă: