Daca nu sunt bani sunt obligati sa ceara. Acesti bani ii plateste promaria, dar la sfarsit de an ii primeste de la guvern. Plata acestor ajutoare are prioritate fata de orice cheltuieli.
Gepune cerere la primarie. Daca nu vrea sa ti-o primeasca, trimite scrisoarea recomandata cu confirmare de primire.
Daca trece termenul de 45 de zile depui plangere la Tribunal (atentie, nu la judecatorie). Poti sa angajezi si un avocat, ca primaria o sa-ti intoarca cheltuielile. Doar ca nu trebuie last dupa cum vor ei. Dupa ce se termina definitiv procesul trebuie ca in termen de 30 de zile sa-ti ramburseze primaria toate cheltuelile. Daca nu, pac la un executor judecatoresc. O sa ai ceva cheltuieli, dar le vei primi inapoi.
Nu lasa sa treaca ttimpul, deoarece tribunalul hotaraste ca data de la care trebuie sa-ti plateasca indemnizatia data depunerii cererii.
Problema se rezolva pas cu pas.
Intai trebuie sa depui cererea si dosarul pentru insotitor, la primarie. Ei au OBLIGATIA sa-ti preia dosarul CU NUMAR DE INREGISTRARE si sa-ti raspunda IN SCRIS in termen de 30 zile!
Daca nu primesti raspuns SCRIS nici in 45 zile (timpul de 15 zile este pentru intarzierea postei), sau daca esti refuzat in scris, atunci urmatorul pas este sa apelezi la prefectura judeteana SI la Directia Muncii din judetul tau, reclamand nerezolvarea si cerandu-le sprijinul.
In caz ca esti din nou refuzat /eschivat in scris, atunci poti apela la tribunalul judetean, sectia Contincios Administrativ, printr-o actiune de OBLIGARE DE A FACE. Pentru asta poti gasi un avocat sau o organizatie neguvernamentala pentru a te sprijini /reprezenta, chiar si voluntar.
Trebuie sa iti dea. Am vazut niste persoane care si-au facut pensie de invaliditate sau cum se numeste mintind ca au boli psihice si dand spaga la medici. Nu stiu cum pe tine nu te baga in seama. Din cate stiu la nivel de judet ar trebui sa te duci, deci mai incearca acolo si arata-le legile ca nu au facut ei legea acum
Televiziunile plang dupa subiecte de astea. Repecta planul scris de Bula, apoi suna la diferite emisiuni, gen Romania te iubesc etc. A mai fost un caz descris de tine la o emisiune
Mario1996 întreabă: