Draga mea, crezi ca a face un copil e un lucru important? Sincer, tu ce crezi? Un copil nu te leaga de nimeni si nimic, nu conteaza daca il ai sau nu. Daca voi nu vreti, nimeni nu va poate obliga sa faceti unul. E strict relatia voastra, viata voastra si o imbunatatiti sau o stricati, depinde ce vreti. Spun asta pentru ca din punctul meu de vedere un copil nu ajuta cu nimic bun o relatie. ( Acum astept sa-mi sara cineva in cap. Ganditi-va daca voi chiar va doriti asa ceva. Nu trebuie sa faceti copii doar pentru ca "asa trebuie". Nu, nu trebuie pentru ca, slava Domnului, nu exista nicio lege prin care sa te ameninte cu decapitarea daca nu faci copii.
Foarte bine. Imi place cum gandesti.
Si eu am aceleasi idei, poate putin cam extreme, dar intotdeauna sa gaseste un ciumpalac sa-mi faca predica pe tema asta. Cum sa nu-mi doresc copil? Vai, esti fata! Imposibil - altfel cum vei atinge apogeul unei relatii?!
Mda.
Ma bucur ca mai sunt persoane care gandesc asa Si eu si iubitul meu trecem prin genul ala de intrebari stupide "De ce nu?", "Cum sa nu ai copii?" sau faza cu "Lasa ca o sa vreti mai incolo". ).
Inteleg
Daca e baiatul mamei nu, mai asteapta ca baiatul trebuie sa devina barbat si sincer nu va cred in stare sa cresteti un copil in mod decent, conteaza sa fie barbat sa va mutati impreuna singuri si multe alte chesti
Toate la timpul lor. Numai cand te simti tu pregatita si esti sustinuta in acest scop si de partenerul de viata, abia atunci e bine sa decideti sa va intemeiati o familie. Ce spune unul sau altul din exterior nu reprezinta decat o presiune sociala, la care sunteti nevoiti sa faceti fata. Un copil nu se face de gura lumii.
Iubiti-va, fiti fericiti! Si numai cand sunteti pregatiti amandoi, treceti la fapte!
Un copil nu e o casa, il faci cand iti permiti si crezi ca esti pregatita atat tu, cat si sotul tau, sa il cresteti.Nu va manca numai bani, va avea nevoie si de grija, stabilitate. Daca tu, ca femeie si viitoare mama, consideri ca e ok sa faci un copil, atunci multa bafta si sa fie gemeni. Avand in vedere ca ai totusi 26 de ani,cred ca e un moment bun sa il faci, daca iti permiti sa il cresti.
In final fac o precizare bazata pe intrebarile tale. Daca tatal copilului se presupune ca e acelasi bou care te agresa, injura si insela, din intrebarile tale anterioare, atunci te sfatuiesc sa nu iti condamni viata cu un prost. Spre binele tau, e recomandat sa faci un copil cu un om care isi respecta mai intai sotia, ca apoi sa isi poata respecta familia.
Bebe faci pentru tine, nu pentru altii. Bebe de fapt faceti pentru voi daca sunteti un intreg!
Cred ca raspunsul meu va fi unicul care nu te va jigni pentru cum ai scris. Revenind, nu trebuie sa intereseze pe nimeni cand faci tu copil sau nu sau cand te casatoresti sau mai stiu eu ce. Il faceti cand credeti ca e timpul potrivit, nu ca vor niste tampiti care nu isi pot vedea de viata lor. Casatoria mi se pare o prostie.
Du-te si te culca! Casatoria o prostie?
Nu am voie la propria parere sau ce? Vezi-ti de treaba tataie.
Ce conteaza ce te intreba ei sau ce spun parintii? Voi trebuie sa fiti pregatiti pentru acest pas. Dar mai intai conteaza sa va casatoriti. daca dupa 5 ani nu sunteti logodnici e o problema.
Pentru ca ceri un sfat iti spun si eu parerea mea. Am vazut si parinti care au gresit dar si foarte multi care vad foarte bine lucrurile din exterior. In mod normal parintii tai nu ti-ar spune ca nu e bine sa faci copii..eu cred ca ei spun astea pentru ca ei considera ca voi nu sunteti stabilizati, pregatiti pentru asa ceva...gandeste-te daca chiar exista motive sa nu faci acest lucru... orice alegere vei face trebuie sa iti ASUMI RESPONSABILITATEA pentru ea. p.s. parerea mea este ca o relatie este la fel de periculoasa precum zborul cu un avion. daca ai fi comandantul si sesizezi o mica defectiune efectuezi cursa asumandu-ti rezultatele? iti spun eu, NU vei zbura pana nu vei primi garantia ca problema a fost rezolvata.
p.p.s
se spune ca nu vei gasi persoana ideala, perfecta pentru ca nu exista. sintagma asta *persoana perfecta* a fost inventata pentru a gasi o scuza la cat mai multe imperfectiuni pe care cineva le poate avea. sa faci un copil nu iti trebuie o persoana perfecta ci un om bun (p.p.p.s tu esti un om bun?) ca sa te respecte si sa te iubeasca (trebuie sa definiti impreuna ce inseamna aceste lucruri) atat pe tine cat si pe cei apropiati tie. atat, bani si altele daca nu le aveti o sa le faceti impreuna.