| Marian1196 a întrebat:

Buna!
As avea o problema. Cam mare pentru a o putea rezolva singur. Sa va spun despre ce este vorba.
Este vorba despre TATAL meu. De cand ma stiu pe aceasta lumea cruda, numai probleme mi-a adus si mie si familiei mele. Nu stiu cum sa scap de el, nu mai vreau sa il vad in familia mea. Nu il mai suport.
Ca sa nu va las cu intrebari am sa va dau un exemplu. Pai...
Noi( familia) trebuie sa plecam din tara. Pentru a duce o viata mai buna in alta parte intr-o lume total diferita ca aceasta Tomanie. Dar aceasta sansa ne fura cam mult timp. Acolo va trebui sa o luam de la capat. Prima data am acceptat si am zis ca vom merge cu totii dar, El nu doreste acest lucru. Nu stiu ce sa fac am o varsta cand eu depind de semnatura lui. El a spus ca nu doreste sa imi dea semnatura ca ar fi de acord ca eu sa plec. Aceasta poveste nu se incheie nici pe departe aici. In familia aceasta exista si violenta (verbala si fizica) care vine din partea lui. Dar nu este omul care sa consume alcool sau alte prostii.De aceea am hotarat sa scriu, pentru a sti ce am de facut. Daca este cineva care stie il rog sa imi scrie inapoi. M-am hotarat sa se SFARSEASCA aici.
Imi cer scuze pentru greselile de ortografie care mi-au scapat din ochi.

5 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Pai cum ma, tu vrei sa plecati si sa-l lasati pe el aici? Asta inseamna destramarea familiei, iar tu pari a fi ideologul acestei destramari. Ori plecati cu totii, ori ramaneti cu totii aici. Despre despartire intre sot si sotie am mai auzit, dar despre un copil care sa propuna destramarea familiei n-am mai auzit. Baga-ti mintile-n cap!

| lo a răspuns:

Tu spui ca lumea este cruda, arunca o privire peste ce ai scris si da-ti seama cata manie este in sufletul tau.Te cred, nu esti nici prima nici ultima persoana care traieste cu un tata agresiv.Dar cine esti tu sa il judeci? De cate ori ai multumit ca esti pe lumea asta cruda, cum o numesti tu.De cate ori ai vorbit cu el ca de la fiu la tata.Adulti au probleme in casnicie nu cred ca numai tatal tau este vinovat pentru comportamentul lui agresiv. Vrei semnatura sa pleci la a 15 -a gara, bine! Ia-l de o p'arte frumos si garanteaza-i ca nu ii vei intoarce spatele dupa ce pleci.Fi calm, chiar daca el se enerveaza. Explica-i ceea ce simti pe un ton amiabil.De cate ori i-ai spus ca ti la el si de cate ori l-ai dat in? Sper sa iti ati9ngi scopul intr-o forma amicala si nu uita oriunde ai fi.el este si va ramane tatal tau, invata sa traiesti cu asta chiar daca nu iti place.Pt ca indiferent de forma lui de a fi te iubeste si il ingrozeste gandul ca nu o sa te mai vada.Succes.

| bunica18 a răspuns:

Uite stai 5 minute si ghindeste-te ca esti in locul lui. Un om destul de sensibil, pe care oboseala il transforma si care se manifesta violent, pentru ca nu stie cum sa-i faca pe cei din jur sa-l accepte asa cum este el (nu asa cum ar vrea ei ca el sa fie). Ghindeste-te ca tu esti tata, ti-ai lasa copilul sa plece semnind la repezeala o hirtie? Tu stii cite nopti nu au dormit parintii (amindoi) din cauza ta? Violentza nu are scuze insa se poate intimpla, daca e frecventa poate e bine sa vorbiti cu bunicii sau cu un prieten apropiat al tatalui. Poate reusesc ei sa-l calmeze. Vorbiti si cu preotul din parohia la care mergeti, el va sti cum sa medieze fara sa jicneasca pe nimeni. Si nu stiu unde ati hotarit sa mergeti peste hotare insa nu-i mai simplu ca in Romania. Tre sa stii o meserie, sa fi facut ceva studii ca de mergi ca "cersetor" cam asa vei fi tratat. Violentza e o problema insa imigrarea nu e solutia.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din pacate stiu cum e. Discuta cu el, incerca sa il faci sa inteleaga ce e important pentru tine. Infrunta-l, si fa-l sa inteleaga cum te afecteaza pe tine comportamentul lui. Ca orice tata te iubeste si tu trebuie sa intelegi asta inainte de toate. Cere-i o explicatie. De ce face asta? Discuta cu el. Fa si tu compromisuri dar roaga-l si pe el sa-ti fie alaturi. Afla motivul comportamentului lui, poate stres, probleme. Inlatura cauza, pentru ca in aceasta situatie, e dificil sa te ocupi numai de efect.

| Trippy a răspuns:

Da-i un leu.