Deci depinde de urmatoarele lucruri : daca esti minor trebuie acceptul tatalui biologic, dar daca te adopta cineva atunci preiei numele lui. In cazul in care mama este recasatorit. Acum vad ca e vorba de facultate, deci esti major! totul merge ca pe roate. Faci cerere la Primarie, se va publica schimbarea de nume in Monitorul Oficial. Apoi urmeaza sa-ti refaci actele pe numele nou, C. I, permis etc. Succes!
Si eu voiam sa fac acelasi lucruDar eu fiind minora, tata nu a vrut sa semneze deoarece zicea ca as pierde dreptul la mostenire si la tot.deci as fi alta persoana si nu as mai avea nicio legatura cu familia. dupa lege. A spus ca atunci cand voi fi majora voi putea face asta pe raspunderea mea.ca el nu semneaza asa ceva.Deci gandeste-te mai bine.
Schimbarea numelui trebuie sa fie temeinic motivata.Procedura este cam greoaie si de durata.La facultate va trebui sa duci hotararea oficiala de aprobare a noului nume pentru ca diploma de licenta sa ti se elibereze pe acesta.
Trebuie sa ai motive intemeiate pentru a-ti schimba numele, nu te poti trezi peste noapte ca vrei un alt nume.