Te incurajajez sa te pui in genunchi si sa - i povestesti lui Dumnezeu toate necazurile tale, El e parintele care nu te paraseste niciodata, care are mereu timp pentru tine si te iubeste mai mult decat parntii tai si oricine altcineva.Te incurajez sa citesti si Psalmii si Noul Testament; cine exoerimenteaza iubirea Talaluu nu e niciodata singur.
Ca sa nu mai suferi atat si sa nu mai fii bataia de joc a unora si altora, INCHIDE si desfiinteaza ticktok-ul si Instagramul.
Chiar nu ai nevoie de ele, fiindca te distrug psihic!
Ai doar 14 ani si examenul de capacitate bate la usa, deci nu ai timp de stat pe forumuri si pierdut vremea.
Mulțumesc pentru răspuns!
Buna!
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.116111.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Acum poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra http://www.116111.ro/descarca-aplicatia
Asteptam sa te ajutam!
Sa le luam pe rand.
Faptul ca parintii tai nu s-au inteles si au dat divort nu este vina TA.
Tictok si insta. Doua aplicatii ce ar trebui sa dispara de pe telefonul tau. Motivul? Iti aduc numai neplaceri.
Colegii de scoala? Nu uita ca sunt doar prelungirea parintilor sau mai bine spus a lipsei de educatie primite de la ei.
Incearca sa te inconjori cu alti copii cu preocupari asemanatoare cu ale tale.
Cauta prieteni si prietene in viata reala.
Capul sus si mult noroc iti doresc!
Mulțumesc mult pentru răspuns!
Draga mea, esti libera sa faci ce vrei tu pe tir you! Dar nu uita, tik tok nu este viata reala, nu e realitatea, esti o persoana diferita acolo. Iar la faptul cu părinții tăi, lasă-i. Relatie nu iti face, te rog! Daca vrei sa iti spui problemele, nu le spune la niciun prieten. Scrie le pe o foaie, stai retrasă, cu tine însuți, asculta muzica, uita te la desene, fa teme, vezi ti de școală, lasa i in colo de colegi, ca esti a 8 a cred, mai ai putin si mergi la liceu. Vezi ti de examen, termină cu prostiile chiar asa
Nici eu nu am avut parte de sfaturile unui parinte, a trebuit sa ma educ singur si sa inteleg cum functioneaza viata din ce simteam vedeam si auzeam, dar asta cred ca m-a facut mai puternic. Cred ca poti sa iti iei sfaturi de la tine si poti sa gasesti niste sfaturi bune si pe internet daca stii unde sa cauti. Ce pot sa iti spun tie este ca nu trebuie sa iti pese de persoanele astea care te critica degeaba, sunt doar niste copii imaturi care asa isi iau niste fericire, prin batjocorirea altora, tot ce trebuie sa faci este sa fi mai tare si sa nu te lasi distrusa de niste cuvinte de la niste persoane care nu te cunosc si nu pot sa vada ce este rau la ei dabia la altii. Daca te mai injura sau enerveaza cineva lupta inapoi zi si tu ceva, spune le cat de imaturi si distrusi sunt. si daca te ameninta ca iti face ceva si te simti amenintata cu adevarat sa nu iti fie frica sa iei masuri, spune parintilor sau spune la politie chiar tu, trebuie sa inveti sa te descurci cu problemele tale si sa nu iti fie frica sa iei masuri pentru binele tau.
Lipsa părinților își face prezenta și din păcate, nu prea poți face nimic în legătură cu asta, eventual îți cauți o prietena mai mare decât tine și conștiincioasa sau pe cineva din neam.
Trebuie sa stii ca toată lumea pățește asta, cu luatul la mișto, înjurături etc. Toate acestea au venit de la simplul fapt ca nu te ai opus când au facut o pentru prima data. Da, este adevărat și de preferat sa eviți conflictele ignorandu le, însă, în ziua de azi, lumea e plina de prosti iar ei dacă vad o persoana pe care o pot folosi ca sac de box, nu vor ezita, de aceea trebuie sa te opui, când încep cu jigniri, răspunde le înapoi, dacă exagerează de ciuda și vin spre tine trebuie sa te pregătești de ce e mai rău și sa lovești fără frica dacă e nevoie. Nu pare un sfat bun, dar acum, în situatia ta, ești ca în jungla, cei slabi vor fi omorâți, intelegi?
Trebuie sa îți ridici moralul, știu, te cred ca este greu sa locuiești doar cu bunica și sa nu ai pe cineva căruia sa te destăinui, dar nu renunța și nu îți pierde speranța (acum 7 ani am memorat un vers dintr-o melodie: niciodată sa nu ți pierzi speranța, vei ști, sa înțelegi), capul sus și continua sa mergi, dacă ai reușit sa reziști pana acum înseamnă că ești învingătoare și demna de admirat.
Nu lasă niște handicapati de prunci sa te necajeasca, sa te facă sa îți urăști viata sau sa decidă ce meriți și ce nu, ești om, meriți toată fericirea posibila iar ei, ei sunt doar niște gunoaie care doar încearcă sa își satisfacă fericirea luându-se de alții, ăștia vor fi viitori vânzători de shaorma fiindcă nu s in stare de altceva.
Te sfătuiesc sa te apuci de sport, sa îți cumperi dacă reușești sau sa îți rogi unul dintre părinți ori sa ți dea bani ori sa îți cumpere ei un Sac de box, ajuta extrem de mult, te relaxează, îți mărește confidence ul și te face puternica+ vei ști sa lovesti.
Dacă poți sa mergi la un club sportiv, ar fi și mai bine (club sportiv de box, kick box, sau orice alt sport de contact).
Tine minte, nu esti singura in situația asta și nu va dura pentru totdeauna, fericirea e eterna, tristețea și durerea sunt doar în trecere și toate astea sunt cu un rol, pentru a te forma pe tine și caracterul tau.
Și eu am trecut prin ce treci tu, părinții mei nu sunt divorțați, dar la școală era dezastru, se luau de mine fără motiv, făceau mișto, mai îmi trăgea o palma una alta, și toate astea doar pentru ca tăceam și nu ma opuneam (degeaba le ziceam sa termine ca era prea tz pentru cuvinte) asa ca, mi am cumpărat sac de box si am început, iar următoarele săptămâni I am pus la zid și le am demonstrat ca nu sunt ei smecherii care pot face ce vor cu oricine.
Viata e frumoasa, sunt doar zile și zile mai nașpa, dacă continui sa mergi înainte, vei câștiga, dacă vei renunta, atunci ai pierdut.
Renunta pe moment la tiktok si Instagram, nu mai plange, daca ai posibilitatea inscrie-te la un curs de autoaparare, la un club de karate, jiu-jitsu, etc, fa sport, citeste, si nu te mai teme de pustanii de pe strada, nu inseamna ca aceia te cunosteau, e doar o intamplare.Cauta-ti o prietena/prieten de varsta ta, si petreceti timpul liber cu aceea/acela.
Nu ii baga in seama, oamenii sunt rai si nu ai ce sa le faci. Incearca sa nu raspunzi cu aceeasi moneda, lucrul asta doar le-ar alimenta ura si s-ar ajunge la lucruri mult mai naspa. In generala, si eu eram respins si marginalizat pentru ca invatam bine si eram dat ca exemplu, iar colegii mei nu suportau lucrul asta, cum probabil, nici eu n-as suporta sa fiu comparat cu nu stiu cine. Nu inteleg de ce iti eviti prietenii, ei sunt printre singurele persoane care te-ar putea ajuta sa treci peste momentele de genul asta, iar daca nu o fac, inseamna ca nu-ti sunt prieteni adevarati. Evita persoanele rele si nu uita: "no one is born into this world to be alone!"
Am un singur prieten care ma înțelege, și asa ne știm de 4 ani, ne cunoaștem unul pe altul
Pe lângă ceilalți "prieteni" simt ca uneori se folosesc de mine, uneori nici nu mă baga in seama și când ii chem afara de multe ori nu vin, spuneau că au treaba dar ei de fapt puneau story-uri pe Insta că au plecat nu știu ce unde..de aceea ii evit pe majoritatea, doar pe prietenul meu pe care îl știu de 4 ani nu îl evit, chiar dacă ne mai certam ne trece repede
La mine în bloc sunt numa babe, pe strada la mine sunt multe femei tinere, dar nu le cunosc (le vad în fiecare zi că pleacă undeva sau ies cu copii lor afara )