| mara722221 a întrebat:

Bună, aș vrea să știu ce aș putea face în situația în care mă aflu acum.Deci eu am un frate natural care este cu 2 ani mai mare ca mine cu care am crescut de mică și unul vitreg care este făcut de mama mea cu alt bărbat, care are vârsta de 31 de ani și a fost crescut de mama mea până la 14 ani și de la vârsta de 14 ani a fost crescut în continuare de bunici pentru că mama mea s-a măritat cu tatăl meu și bunica mea a insistat ca fratele meu vitreg să rămână în grija ei.Acum 3 zile s-a întamplat ca fratele meu vitreg a venit neanunțat să se mute la noi, toate bune și frumoase a ajuns, s-a stabilit totul bine.Noi avem 2 case în curte una în care locuim și una care este pentru rudele care mai vin la noi în vizită, probema este că azi eram acolo în casa pentru oaspeți într-un dormitor, stăteam și mă jucam pe telefon și tatăl meu era în living se uita la tv și dintr-o dată mă trezesc cu fratele meu vitreg peste mine și am vrut să plec și el m-a prins de mână și voia să mă pună înapoi în pat, dar am reușit să scap și atunci am observat când ieșeam afară că nu mai era nici tatăl meu acolo.Problema este că fratele meu vitreg nu este la prima abatere de genul asta, de exemplu anul trecut eram la piscină și el a vrut să îmi pună mâna pe fund, altă dată eram la el acasă și voia să mă pun în brațe la el și îmi spunea prostii.Eu am doar 16 ani, sunt un copil și nu mi se pare normal ce se întâmplă, i-am povestit mamei mele totul și mi-a spus că este vina mea că eram acolo, dar eu consider că el este vinovat pentru că are un comportament nepotrivit față de sora lui vitregă de 16 ani care este un copil.Mama mea e clar că ține cu el și e clar că e copilul ei favorit și dacă aș vorbi cu tata despre ce se întâmplă sigur ar vorbi cu el să plece dar o să se supere sigur mama și fratele meu vitreg.Voi ce părere aveți? Eu sunt vinovată cum spune mama pentru ce se întâmplă sau el este și îi ia apărarea? Ce aș putea face ca să rezolv situația asta? Maica-mea spune că face așa pentru că a crescut la bunici de la 14 ani dar pentru mine asta este o scuza. Dacă a crescut cu bunicii asta înseamnă că poate să mă oblige să fac ce vrea el cu mine?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu este deloc normal ce face fratele vitreg si daca nu reactionezi corect s-ar putea ajunge si la ceva mai grav, asa ca spune tatalui tau ce ti s-a intamplat si el poate lua masuri sa nu se mai intample.

3 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Îl zici tatălui tău. Simplu.

Nu este normal ce a făcut.

| VoidEternal a răspuns:

Troll...

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna!

Hai sa vorbim! Asociatia Telefonul Copilului poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Poti primi ajutor specializat in mod gratuit si in deplina confidentialitate.

Apelul catre 116111 este gratuit din retelele Telekom, Orange si Vodafone, de luni pana vineri, intre orele 08.00 – 20.00. Mai multe poti afla si la: http://www.116111.ro/intrebari-frecvente

Daca te simti in largul tau mai degraba in mediul online, ne poti scrie la 116111@telefonulcopilului.ro sau pe http://www.116111.ro (disponibil 24/7).

Poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra disponibila pe dispozitive android Happygraff http://www.116111.ro/descarca-aplicatia

Noi te ascultam oricand si pentru orice problema!