anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

As vrea sa stiu parerea voastra in ceea ce urmeaza:
Am fost prietena cu fata asta, sa-i zicem X. Deci am fost prietena cu X inca de cand eram mica, chiar daca eram foarte diferite. Dar de la un timp, se schimbase si nu tocmai in bine. Incepuse sa umble numai dupa baieti, si facea tot ce voiau ei. Si usor usor, m-am simtit si eu influentata si am incercat sa pastrez o oarecare distanta. Si m-am apropiat de Y (o alta fata), care imi era colega si aveam foarte multe lucruri in comun. Dar amandoua erau atunci prietenele mele in aceeasi masura. Asa ca, vazand ca eu acum m-am imprietenit si cu Y, cu care ma intelegeam extrem de bine, X s-a decis sa actioneze. S-a prefacut ca este impreuna cu crush-ul lui Y si a vorbit chiar si cu acesta sa se prefaca la fel. A pus poze la stare cu el, cu inimioare etc. si i-a spus lui Y ca e impreuna cu el (cele doua se cunoscusera recent). Si totusi stia ca asta i-ar face rau, pentru ca Y il placea mult si vorbea cu el. Si am intrebat-o de ce a facut asta, stiind deja ce intentie a avut, insa ea nu a recunoscut. Si a inceput cu de alea ca "hai ramai cu prietena ta Y" si a spus ca "te mai si dadeai prietena mea", toate astea pentru ca i-am luat apararea lui Y, pentru ca ceea ce facuse era complet deplasat si gresit. Si atunci am rupt prietenia. Apoi, ne-am intalnit dupa o luna-doua luni, nu stiu cat timp, intamplator pe strada si era si verisoara mea la mine si ele mai mult vorbeau. Eu stateam si le priveam. Ziua urmatoare, verisoara mea deja plecase si am iesit doar eu cu X. Atunci am aflat ceea ce facuse, a recunoscut chiar ea: dupa ce ne-am certat, s-a dus la mai multe persoane, comune si cu mine si m-a barfit, mi-a spus secretele, a spus tot ce i-a iesit pe gura, nici ea nu mai stia. Toate astea mi le-a spus. Exact asa. Si a intors unii oameni impotriva mea. A recunoscut ca a facut ce a facut sa o raneasca pe Y. Si toate astea, spunand ca sunt pe motiv ca nu am chemat-o odata cand am iesit eu cu verisoara mea in centrul vechi. Povestea e mai complexa, am simplificat-o cat am putut. Deci ce credeti? Creierul meu spune ca prietenia mea cu ea e toxica si in orice caz regret multe. Ar trebui sa rup orice legatura. Insa m-am gandit si sa ma impac cu ea, mai mult inima imi spune asta, caci avem unele amintiri foarte frumoase din trecut. Va rog ce parere aveti si va multumesc ca ati citit pana aici!

Răspuns Câştigător
| Justme79 a răspuns:

Buna nu știu ce vârstă ai dar din povestea ta reiese că ești încă micuța dar isteață happysfatul meu este următorul : X așa cum o numești tu nu îți este și nici nu ți-a fost prietena cu adevărat și asta a dovedito prin simplu fapt că a împărtășit altora secretele tale și în plus te-a vorbit pe la spate o prietena adevărată nu ar fi făcut așa ceva și în plus astea sunt copilării că ea era geloasă că tu te ai apropiat de Y samd încearcă să îți găsești locul între persoanele care ți se potrivesc și care sunt ok din toate punctele de vedere toate vin și se duc precum vântul ține minte un prieten adevărat nu îți face rău și nici nu te bârfește amintirile voastre le poți păstra în inima ta dar nu merita să mai rămâi langa ea mai ales că are un anturaj prost este strict doar o părere restul depinde de tine toate cele bune îți doreschappy

1 răspuns:
| MoonWolf a răspuns:

Nu te mai gandi la tine, la persoana 1. Gandeste-te la persoana a 3-a, ti-ai lasa cel mai bun prieten/prietena sa fie tratat in modul ala, ce sugestii i-ai da la prietenul ala daca ar avea problema ta?

Dupa poti sa stai, si realizezi ca tu esti cel mai bun prieten al tau, si nu ar trebui sa te lasi tratata in modul ala.
Eu nu pot sa iti dau alt sfat in afara de ce ti-am zis mai sus, depinde de tine sa iei o decizie.