anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Aș vrea să vă povestesc ceva.Eu am avut o relație de 2 luni,dar la sfârșitul acesteia eu îl iubeam foarte mult, iar despărțirea pentru mine a fost una "traumatizantă".A fost singurul băiat și singura relație în care am iubit cu adevărat, am suferit cel mai mult ca niciodată(am mai avut și alte relații). Despărțirea a fost în ianuarie.Luna asta(in august)nu m-am mai gandit deloc la el,am reușit să trec peste,doar că eu ieri i-am vizitat profilele de socializare și am simțit ceva ciudat.Și când mă uit pe profilele lui,îmi apare după în vis noaptea,și simt acolo aceleași emoții care le aveam după despărțire, dar în timpul zilei nu le simt, probabil pentru că le-am ascuns bine în mine.Am visat aseară că mergeam cu o grămadă de prieteni dintr-o parte, și el venea cu alți prieteni din partea opusă, eu întoarceam capetele în toate părțile să văd dacă îl zăresc, dar nu l-am văzut.Multumesc că ați stat până la capăt să citiți asta, am foarte mare nevoie de lămuriri de la voi. Întrebarea pe care aș vrea să o pun este:Mai țin la el? Sau pentru că m-am uitat pe profilele lui în ziua aceea, mi s-a dat doar o eroare a minții? Să îmi dați și sfaturi.Mulțumesc anticipat.

13 răspunsuri:
| GdX a răspuns:

Oare cat poti iubi in doua luni? Tu te auzi ce vorbesti? Fii serioasa. Vezi-ti de viata linistita.

| anonim_4396 explică (pentru GdX):

Poti foarte bine. Eu am suferit mai mult dupa o relatie de o luna decat dupa un tip cu care am stat 3 ani. Pentru ca nu iubesti la fel fiecare persoana pe care o intalnesti.

| Freya1 a răspuns:

Posibil sa mai ai sentimente pentru el dar acum la ce bun.
Eu am avut o relatie de 8 ani pe care am terminat-o si nu ma ajuta cu nimic daca ma gandesc zilnic la el sau daca ii urmaresc profilul, ba din contra mai mult ma fac sa sufar.
Sentimentele nu vin si pleaca asa cum rostim niste cuvinte, ele raman de cele mai multe ori in suflet si ani de zile.

| Frank51 a răspuns:

De ce puneti suflet? Voi chiar nu va dati seama ca atata timp cat nu esti casatorit poti sa faci ce vrei nu esti legat. Si chiar daca esti casatorit si atunci poti sa divortezi. Nu zic ca nu poti sa tii la omul ala, sa iti pese de el, sa il iubesti, dar avem si rationament. Stiu ca pare persoana perfecta, si toate cele, dar trebuie sa vorbesti cu tine insuti si sa iti spui ca nu trebuie sa pui suflet in sensul ca orice se poate intampla si daca este sa nu mai fiti impreuna atunci nu vei suferii atat de tare. Eu asa am facut.

In primele zile mi-am spus "sa vad ce se intampla si orice ar fi nu pun suflet", dupa o luna ziceam ca e fata perfecta, credeam ca nu exista asa fata, dar totusi imi repetam, ca nu pun suflet, in sensul ca daca e sa ne despartim sa nu fiu foarte afectat, desii atunci puteam sa bag mana in foc ca o sa fim impreuna toata viata. Asa ca peste 2 luni cand ne-am despartit, a fost un fel de "Ti-am spus eu!" cu creierul meu. laughing

| anonim_4396 explică (pentru Frank51):

Nu, nu avem rationament cand e vorba de iubire, pentru ca nu alegem ce sentimente sa avem pentru o persoana. Daca am putea alege, ar fi usor.

| Frank51 a răspuns (pentru anonim_4396):

Fiecare am trecut prin ce ai spus, si uite ca eu am putut sa aleg la fel cum si multi pot sa faca asta.

| Hammurabi a răspuns:

Da, e clar o "eroare a minții".
"Am visat aseară că mergeam cu o grămadă de prieteni dintr-o parte, și el venea cu alți prieteni din partea opusă, eu întoarceam capetele în toate părțile să văd dacă îl zăresc, dar nu l-am văzut."
Păi dacă nu l-ai văzut, de unde știi că "el venea cu alți prieteni din partea opusă"? laughing
Deci după cum am spus, clar o "eroare a minții".
Dă-ți un reset.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mădălina, sunt băiat, și știu ca relațiile fie funcționează, fie nu. Probabil ca încă mai ai resentimente pentru el. Înseamnă ca ai fost foarte atașata de el, iar simplul fapt ca i-ai vizualizat profilele pe rețelele de socializare, semnifica ca acea scânteie, care te face atrasa de el, încă mai exista, și arde cu putere!
Este păcat totusi ca v-ați despărțit. Rar mai întâlnești o fata care sa aibă resentimente pentru cineva. Și mai ales o fata care este și deșteaptăwinking
Iar visele pe care le ai semnifica faptul ca esti atrasa atât cu inima, cât și cu sufletul de el. Însă sa nu i se urce la cap!
Fetele, au un adaos fata de băieți. Fetele au acel sentiment de "atașare", iar băieții sunt puțin mai pasivi fata de fete. Deci ceea ce simți tu, s-ar putea ca el sa simtă mai puțin de un sfert. Băieții analizează doar rațional, și iubesc mai puțin. Însă atunci când iubesc, îți garantez ca nici cel mai puternic sentiment din lume nu poate întrece ceea ce pot simți pentru o fata.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sfatul meu e sa nu il mai urmaresti si sa ai rabdare, am trecut si eu prin asta si numai timpul vindeca. Acum, dupa 4 ani, m-am intalnit cu el din intamplare si nu am simtit nimic. Si eu imi mai visez fosti din cand in cand, dar nu mai tin la niciunul. Doar nu te mai gandi la el, iarta-l daca ti-a facut ceva sau iarta-te pe tine daca tu ai fost cea care a stricat totul si let it go. Altceva nu ai ce sa faci.

| MădălinaMaya055 a răspuns (pentru anonim_4396):

Am totusi o problema.Ce fac la liceu? Il vad mereu pe hol, pentru ca este la acelasi etaj.

| anonim_4396 explică (pentru MădălinaMaya055):

Nu-i da atentie, il saluti si treci mai departe, iti distragi atentia cu ceva, vorbesti cu o colega, citesti etc.

| qwertpro a răspuns:

Salut,ei bine mie mi s-a intimplat ceva asemanator.Stiu ca o relatie de prietenie si de dragoste nu e aceeasi, dar totusi iti voi zice ce mi s-a intimplat, poate te ajuta.Da, la mine a fost vorba de o relatie de prietenie, una foarte stransa.Eu si cu prietenul meu eram foarte apropiati, ne petreceam mai tot timpul impreuna, si eu tineam extrem de mult la el caci era unicul pe care pana acum il credeam asa bun prieten.Eram gata sa fac orice pentru el, tineam mult la el, credeam va va fi o prietenie vesnica, dar din pacate sentimentul nu a fost reciproc.Nu a fost sa fie.El profita de mine,stia ca as face orice,si profita, ma respingea des, ma mintea, facea promisiuni pe care le incalca, mereu vroia sa stea cu mine doar in lumea virtuala, si in realitate rar ne vedeam desi traiam destul de aproape.In iunie am fost la tabara impreuna,si el ma respingea complet,si eu m-am suparat,dar lui nu i-a pasat,si am plecat de la tabara din motive personale,nu din vina lui,dar pe el nu il interesa de loc de ce am plecat. Apoi cica ne-am impacat dupa tabara,si tot in acea zi el m-a blocat peste tot din cauza ca nu mai avea nevoie de mine, caci el ma folosea ba sa il ajut la pc, ba sa joc cu el, ba ca sa-i comand chestii de pe aliexpres, si cand si-a gasit pe altcineva, a scapat de mine ca de un nimic.Ca si tine, m-am simtit oribil de tot.Vro 2-3 saptamani ori ca traiam ori ca nu era tot una, eram distrus.Ba chiar ma simteam vinovat pentru nimic.Au trecut 3 luni, durerea a disparut, dar nu si amintirea.La tine, durerea la fel a trecut, dar inca a ramas amintirea despre fostul tau iubit, care posibil ca nici nu va disparea vreodata.Mai departe peste 2 luni prietenul meu si-a facut un Facebook nou pe care nu aveam block si am intrat la el sa vad ce mai face si am vazut poze multe, care mi-au adus multa durere si suferinta ca nu mai suntem prieteni.Mi se paruse ca uitasem de el, dar apoi iar mi-am amintit, si l-am cerut in prieteni caci nu m-am putut abtine, dar mi-a dat block direct.M-a durut mult, dar am zis ca asta e.Am si acum vise ca noi suntem iar prieteni, ca parca ne impacam, ca vorbim, si ma trezesc cu o dispozitie naspa.Aceste vise pe care le ai, iti arata ca tu nu ai trecut inca peste aceasta despartire.Nu o sa compar o relatie de prietenie cu una de dragoste ca e ceva diferit, dar ideea e ca tu inca nu ai acceptat ca nu mai sunteti impreuna.Cand te-ai uitat la profilul lui, e si evident ca ti-ai amintit de el, si mintea ta fiind stresata, a vrut sa se elibereze de aceasta durere prin vise. Evita sa iei legatura cu el, sterge orice amintire legata de el, si nu te mai uita la profilul lui. Uita de el.Eu mi-am facut prieteni mult mai buni si adevarati, si ma bucur ca am scapat de acea prietenie toxica, si crede-ma iti vei gasi o persoana care sa iti fie alaturi pe veci.Acum pe mine nu ma mai deranjeaza daca ma uit la profilul lui, caci acum am prieteni adevarati.Si la tine e abia inceputul, apoi va fi mai bine.Vei gasi pe cineva mai bun, si nu iti va mai pasa de fostul.Asa e viata, oamenii vin si pleaca din viata, si ramane doar amintirea din ei.Pur si simplu nu ati fost facuti unul pentru altul, si trebuie sa o accepti.Viata merge inainte.Vei mai fi fericita, toata lumea trece prin asa ceva.

| MGEORGESCU a răspuns:

Buna! Mai bine decat tine nu poate stii nimeni ce zace in inima ta, intr-un fel sau altul raspunsul e la tine, ideea e sa nu te amagesti aiurea. Acum revenind la intrebarea ta, parerea mea e urmatoarea: faptul ca i-ai vizualizat recent profilul de Facebook/Instagram etc iti ofera implicit rememorarea unor trairi anterioare, dar asta nu inseamna neaparat ca il mai iubesti, cum nici macar faptul ca l-ai visat nu vrea sa spuna ceva si asta pentru ca visele sunt produsul unor stari afective pe care le avem(dorinte, frici, etc). Cu alte cuvinte, eu cred ca a trecut suficient timp incat sa fi reusit sa te stabilizezi dupa despartire, raportandu-ne la faptul ca trecut mai mult timp de cand v-ati despartit decat timpul in care ati fost impreuna, intr-un procent de 95% cred ca si sentimentul ala de iubire intensa s-a stins pentru ca n-a existat nimic palpabil care sa il tina in viata decat imaginatia si suferinta ta, drept urmare eu nu cred ca il mai iubesti, cred doar ca te-au rascolit sentimentele din trecut si cam atat. Sfatul meu e sa nu dai o importanta deosebita acestor trairi, trebuie sa le lasi sa plece la fel cum au venit si sa iti continui viata intr-un mod frumos fara umbre ale trecutului. Succes in tot ce ti-ai propus!