| DUMI2010 a întrebat:

Buna, as vrea un sfat si eu de la voi, poate o sa par banala dar daca nu aici nu am cu cine sa ma impart cu gandurile mele. Deci am fost intr-o relatie acum vreo 4 ani de cand s-a terminat totul relatia durase cam 5 ani buni, a fost prima iubire cum s-ar spune chiar iubire cred ca nebuna poate nu din partea si a lui dar eu tineam mult chiar ft mult la el. Ne-am despartit de la ceea ca mereu era gelos si tot de asta intelesesem ca m-a si lasat dar poate nu a gasit un alt motiv si s-a motivat cu aceasta. In fine, asta e acum deja 3 ani de cand sunt cu alta persoana. Suntem fericiti, face totul pentru mine chiar ma simt bine dar nu stiu de unde pana unde m-am uitat pe internet si am vazut ca ieri chiar a facut nunta si asa am intrat intr-o depresie ca sunt si azi trista. Chiar vreau sa-mi explic ce am dar nu pot, mereu ma gandesc ca puteam fi impreuna, ca puteam fi eu in locul celeilalte, dar totusi astea sunt ganduri. Tin la persoana cu care sunt alaturi acum, dar totusi nu-mi pot explica panica din sufletul meu. Ajutati-ma si pe mine cu un sfat, ce inseamna si asta?

6 răspunsuri:
| Docmiau a răspuns:

Este posibil să ai în minte scenarii cu "ce ar fi fost dacă", sau "uite din cauza cui mi s-a schimbat viitorul". Mergi înainte, e doar o ambiție de moment a subconştientului tău. N-ai ce face cu o ciorbă reîncălzită în afară de o noapte pasională.

| anonimg a răspuns:

Cam greu de înțeles exprimarea ta expusă în doar două fraze. Prima dată înțelesesem că cel de-al doilea a făcut nunta. După ce am inceput să-ți scriu, am recitit tot ce ai scris, și apoi am șters și eu tot ce îți scrisesem.

Sfatul meu este ca atunci când două persoane de sex opus intră într-o relație, lucrul acesta trebuie să se facă cu scopul căsătoriei. Și deci amândoi trebuie să fie pregătiți pentru căsătorie din toate punctele de vedere ( vârsta, casă, masă, servici, etc).
Tu nu trebuie să plângi pentru primul, ci trebuie să plângi pentru nevasta lui. Nu vreau să-mi imaginez viața de câine pe care o duce o "familie" în care unul din cei doi este gelos. Mai devreme sau mai târziu vei auzi de despărțirea lor; sau cel puțin o să îi vezi pe câte unul singur in fotografie și este de înțeles că relația lor este terminată. Pentru o astfel de relație trebuie să plângi, și nu pentru tine. Mulțumește lui Dumnezeu că te-a scăpat de un om gelos.
Dacă vrei să fii fericita, nu te mai uita în urmă; ci privește înainte spre viitor. Dacă vei trai in temere de Dumnezeu cu prietenul pe care îl ai acum, atunci Dumnezeu te poate binecuvânta.
De asemenea, întristarea ta va fi cunoscută de prietenul tău care nu-i va plăcea niciunui băiat de pe pământ. Poate că l-ai iubit pe primul mai mult; dar trebuie să depui efort să îl uiți; altfel îți vei ruina singura relația.
Prima dragoste nu se uită niciodată, chiar dacă primul ar fi fost și un câine mort. Și chiar este.
Trebuie să fi hotărâtă pentru căsătorie, ca să nu treceți prin decepție amândoi. Spune prietenului tău că trebuie să vă pregătiți pentru căsătorie; altfel Dumnezeu nu vă va binecuvânta pentru că veți fi ispitiți să vă culcați unul cu altul. De aceea să nu vă mirați că relația nu va fi binecuvântată.

| Freya1 a răspuns:

Ai fost cativa ani cu persoana aia, ati stat impreuna probabil, ai impartit patul cu el prima oara, ti-ai mancat ani din viata cum se spune e normal oarecum sa te macine ceva.Eu cred ca e doar gandul acela egoist pe care il ai in subconstient fara sa vrei de a ramane el singur si sa il sti acolo.O sa te obisnuiesti dupa un timp, axeazati viata pe ce ai si ce ai cladit pana acum si gandeste-te ca daca era bine acolo nu plecai.Gandeste-te ca daca va mai iubeati acum voi faceti nunta amandoi dar nu a fost sa fie.De ce sa te chinui daca nu se mai poate? De ce sa te complaci doar pentru a afla cum ar fi daca?
Crede-ma nu vorbesc prostii.Am trecut peste o relatie de 8 ani de zile plus prima mea indragosteala de copil mic si acum am iubit, posibil sa ne casatorim.Si pe mine m-au ferecat gandurile acelea dar m-au si intarit.M-am incurajat ca am facut alegerea buna si ca daca era totul ok nu plecam, mi-am facut in cap o lista si o schita pentru care am plecat, am pus in balanta ce am tras si patimit si linistea de acum si mai ales faptul ca nu vreau sa ranesc omul de langa mine ce poate ma suportat atunci cand eram intr-o situatie critica si disperata.
Incurajazate si mergi mai departe, dai block pe retelele de socializare sa nu il mai vezi daca iti face rau si capul sus, mergi inainte ca poate tu l-ai iubit si ai facut pentru el mai multe decat ar face o pipita nou aparuta.

| pisoias a răspuns:

Cred ca inca il mai iubesti. Dar asta e. Aveti drumuri diferite.Trebuie sa te resemnezi. Ceea ce simti pentru. celalat nu e tocmai dragoste ci mai degraba simpatie, obisnuinta...

| Adry05 a răspuns:

E normal inca sa ai sentimente daca au fost puternice in relatie si sa te afecteze un pic pentru ca te imaginai sa fii tu in locul ei. O sa-ti treaca cu timpul, concentreaza-ti atentia in alte parti si pe alte activitati

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Esti proata tare de tot, asta inseamna, atat. Dar nu numai ca esti proasta o data, esti proasta de doua ori... Ala te-a tratat ca pe o panarama (care de fapt si esti din moment ce l-ai acceptat) si acum ca nu ai reusit tu sa-l faci dupa imaginea ta iluzorie, mai esti proasta odata, ca nu mai poti tu dupa sula lui. Esti de jale terminato, esti de jale... Si ca tine multe altele. Stai in stress acum daca esti asa proasta. De ar si durea prostia, ce bine ar mai fi!