| ioanas_8417 a întrebat:

Buna au trecut 2 saptamani de cand prietenul meu s-a despartit de mine el are 18 ani eu 14 il iubesc enorm de mult si plang dupa el in fiecare zi. l-am intrebat azi de ce zice ca nu o sa mai se reatasheze de mine niciodata si mi-a spus asa: "chiar daca mi-a placut cum a fost nu mai simt nimic pentru tine si nu voi mai putea sa simt ce am simtit. pur si simplu.intre noi vor ramane doar amintirile a ce a fost odata.nu vom mai fi niciodata mai mult decat prieteni vb altadata.ciao" vam scris exact virgula cu virgula ce mi-a zis sufar ingrozitor si simt ca pe zi ce trece sufar din ce in ce mai multcrying va rog ajutati-ma nu inteleg de ce tot o tine cu faza ca nu o sa mai simta niciodata nimic pentru mine ca daca vrea am putea sa o luam de la inceput. apropo el are deja pe altacryingva rog ajutati-ma spuneti-mi ce sa fac ca sa-l conving ca putem fi iar impreuna? cum pot sa-l fac sa fie iar al meu? eu nu il vad deloc inainte venea la scoala la mine sa ne vedem el sta departe deci nu ne intalnimcryingva rog ajutati-ma sunt complet disperatacryingmultumesc anticipathappy

Răspuns Câştigător
| esy72bj a răspuns:

Imi pare rau ca trebuie sa-ti spun dar asta inseamna ca a tinut prea putin la tine. Daca deja si-a gasit pe altcineva este clar ca el a depasit momentul prea usor pentru a se fi implicat serios in relatia voastra. Sincer, stiu ca nu o sa ma crezi si nu o sa o poti face, dar este mai bine pentru tine sa-l uiti, sa-l ignori si sa-l stergi cu buretele. Iar nostalgia in cazurile astea nu ne face decat sa regretam exact greselile pe care de fapt nu trebuia sa le facem de la bun inceput. Esti un copil, vei trece peste si vei intalni un alt baiat care te va face sa-l uiti si tot asa. Asa e viata. Nu te mai consuma. Distreaza-te, gaseste-ti alte preocupari si vei depasi si tu momentul. Oricum, ignora-l si nu-l mai cauta, daca ar tine la tine catusi de putin te va cauta el. Tu ai facut tot ce ar fi depins de tine ca sa pastrezi relatia. Asa ca daca el nu mai vrea, e pierderea lui. Multa bafta!

21 răspunsuri:
| Yang a răspuns:

Uita-l! Faptul ca are deja pe alta ar trebui sa iti dea deja de gandit iar dupa ceea ce ti-a spus e clar ca nu mai este este nici o posibilitate de a fi impreuna de ce tii neaparat sa fortezi o persoana sa stea langa tine? Asta nu e iubire daca esti dispusa sa ai o relatie cu o persoana careia nu ii mai pasa de tine timpul le rezolva pe toate sfatul meu este sa intelegi tu sa fi fost in locul lui ce ai fi facut?

| Lorelai a răspuns:

El nu te-a iubit. Daca simtea ceva u adevarat pentru tine, nu ii trecea asa repede. Si in plus acum place pe alta. Te inteleg ca e greu si suferi dar trebuie sa treci peste. Meriti mult mai mult decat un baiat care pur si simplu adora sa te faca sa suferi. Trebuie sa treci peste despartirea asta, chiar daca iti e greu, nu poti tine un baiat cu forta langa tine. Stii vorba aia, dragoste cu sila nu se poate. Traieste-ti viata, vei intalni si tu un baiat care sa te iubeasca cu adevarat.

| dulcik a răspuns:

Inceraca sa te resemnezi si sa intelegi ca intre voi doi numai este nimic.Degeaba te rogi de el si pierzi vremea aiurea incercand sa-l aduci inapoi.Inseamna ca a fost un nesimtit si poate pentru el tu ai fost doar o aventura iar daca el si-o fi atins vreun scop de la tine e normal ca asa sa se poarte acum cu tine.Stiu ca e greu sa-l uiti dar din pacate nu ai alta solutie.Chiar daca insisti intre voi numai poate fi nimic decat o simpla prietenie desi eu una chiar nu as ramane cu el prietena.Nu stiu motivul exact pentru care v-ati despartit in afara de faptul ca cred ca el nu simtea nimic pentru tine si cred ca niciodata nu a simtit ceva.Nu stiu nici cat a durat relatia.Iesi la plimbare cu prietenii si uita-l rugandute de el nu o sa-l aduci inapoi chiar daca insisti la un moment dat nu o sa vrea sa iti mai vorbeasca deloc.Gaseste un alt baiat de varsta ta care sa merite sentimentele.Inca esti cam micuta pentru dragoste imposibila si pentru suferinte din astea.Eu te cred ca il iubesti dar din pacate iubesti in van. O sa vezi ca va veni soarele si pe strada ta si vor fi iar acei fluturasi ai iubiri si viata va deveni din nou roz.

Zbenguici
| Zbenguici a răspuns:

Iubita, la 18 ani lui ii zboara hormonii si trebuie sa inceapa marcarea teritoriului asemenea unui caine: ridica piciorul si mai lasa 2 picaturi pe unde apuca.
Iarta-mi sinceritatea, dar prefer sa citesc ca suferi decat ca altele ca el si-au bagat putin instrumentul la inaintare si nu le mai vine ciclul. Si apoi, de ce sa suferi ca ti-a spus asa ceva? Ar trebui sa ii multumesti: preferi sa te minta, sa iti spuna ca totul este bine si pe la spate sa se duca pe unde apuca?
Beibi, capul sus. Sunt o gramajoara de baietei pentru tine. A fost poate primul. Ultimul nu vei sti nicicand care e. Si crede-ma vor fi si mai buni si mai frumosi.
Hai, arunca o toala pe tine mai frumusica, fa-te frumoasa si hai sa sa mergem la agatat. Primavara se infloreste, la toamna ai timp sa contempli dobitocii.
Sa auzim de bine!
So long.

| DodoKan a răspuns:

Esti prea mica pentru el. Nu mai ai nimic de facut. o sa suferi un timp apoi o sa te indragostesti de altcineva si totul o sa para mult mai placut. dar o sa te desparti iar.

| xxxlovexxx a răspuns:

Da citi timp va intilniti?

| danaalexa a răspuns:

Oh duh! O sa innebunesti fata! Ce trebuie sa-l convingi? Nu te vrea nu te merita! Daca el nu umbla dupa tine, nu te vrea, nu te merita! Uita-l! Nu te mai gandi la el, ...cautati unu de varsta ta, distreaza-te si nu mai pune atata suflet pentru orice dobitoc.Nu merita, sncer, chiar nu merita, daca umblii prea mult dupa el o sa ajungi o disperata si o sa te ia peste picior, si-o gasit pe alta, gaseste-ti si tu sau mai de seama nu-ti gasi neaparat, ci pur si simplu baga-ti in cap : NU MA MERITA IL VAD CA PE UN AMIC, spune-ti asta inainte sa dormi (functioneaza am incercat eulaughing)Nu merita sa faci un baiat sa te accepte, baietii nu merita astfel de lucruri, ei merita un shut in fund si un "la revedere". Don't worry, Be happy! The world is wonderfull if you know how to take it!

| ioanas_8417 explică:

Pai cum adica sa fi fost in locul lui?sadeu as vrea sa fiu sa inteleg dc asa de o data nu mai simte nimic...am fost cu el mai mult de 6 luni de zile ma iubea foarte mult mereu imi zicea si asta simteam si eu ca ma iubeste nu m-am culcat cu el el nu mai era virgin oricum dar imi doream enorm de mult ca el sa fie primul pentru ca el era primul caruia i-am spus te iubesc si primul care mi-a spus asta il iubeam enorm de mult si acum il iubesc la fel de mult as da orice sa simta din nou la fel pentru mine si sa uite de actuala si sa fim din nou impreuna as da orice pentru el nu stiu ce sa mai faccryingcrying

| xxxlovexxx a răspuns:

Eu am 13 ani ma intilnesc cu un baiat de 19 ani ne intalnim deja 8 luni ne iubim foarte mult nu m ainshelat niciodata si sper ca nu fa vi asta dar vrau sa te intreb tu cu el ai vb despre ce relatii va veti avea? si tea spus cauza de ce tea parasit?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ioana si eu am fost in situatia ta de multe ori... uneori a fost vina mea dar de cele mai multe ori s-a terminat si nici macar nu am inteles de ce. dar crede'ma ca acum dupa mult timp am inteles ca niciunul nu era pentru mine si am gasit o persoana care chiar tine la mine si ma respecta. l'am gasit pe EL cand chiar nu ma asteptam.deci sfatul meu:nu mai plange pentru cine nu merita! capul sus viata e frumoasa si sunt o gramada de baieti p lumea asta.hey asculta'ma cu cat ai sa vrei mai mult sa il ai cu atat il vei indeparta de tine(mi-am calcat de multe ori pe orgoliu pentru cine nu merita si pana la urma eu am avut de pierdut)stiu ca e greu iubito dar lasa'l si mai bine gasese'ti unul mai apropiat de varsta ta.iesi cu prietenele in oras, distreaza'te si nu mai plange.succes!

| ioanas_8417 explică:

Pai xxxlovexxx da el mi-a promis ca o sa fim impreuna f mult timp si ca ma va iubi numai si numai pe mine...pai.masunat.si.mia.spus.ca.nu.mai.simte.nimic.pentru.mine.asta.a.fost.tot...nu.mia.spus.mai.multcrying

| liveincolors a răspuns:

Poate nu te-a iubit niciodata. E si o chestie psihologica. Daca sustine ca nu e nicio sansa sa te iubeasca, inseamna ca nici nu vrea, nici nu poate. Daca deja are pe alta, inseamna ca relatia cu tine nu l-a interesat foarte mult. La ce ti-ar folosi sa fiti din nou impreuna, daca el nu te iubeste? Eu zic ca o relatie in care iubirea nu e reciproca doare mai tare. Mai bine te-ai indeparta usor, usor de el, de amintirile cu el.

cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Daca n-a fost sa fie, asa e viata. Fii sigura ca o sa-ti treaca. Si sa stii ca diferenta intre 14 si 18 poate fi comparabila cu cea intre 20 si 40, e putin probabil sa vreti acelasi lucru de la viata si de la partener. Peste un an o sa zambesti cand iti vei aminti. Doar sa faci un pas inainte si sa intelegi ca dragostea nu vine doar cu zambete si fluturasi, de multe ori te poate costa mai mult decat merita. Adica asa cum patesti tu acum, cand e inca devreme ca sa incepi. Cand faci comanda trebuie sa fii pregatit si pentru nota de plata, viata nu este mereu asa cum ne-am dori, fii realista si intelege ca nu e el perechea ta, ci doar ti-a zguduit increderea in tine si orgoliul dar te vei vindeca, oricat te-ar durea acum, si inca ceva: probabil nici nu e ultima oara cand vei simti asa, dar usor-usor inveti sa mergi mai departe. Bucura-te de vremea de afara cu niste prietene!happy

mira
| mira a răspuns:

Orienteaza-te spre o alta relatie.Pe el nu-l mai aduci inapoi.Nici nu merita sa plangi dupa el daca s-a despartit brutal de tine. Poate ca nu are caracter.Gaseste-ti altul mai bun.Succes.Nu ai dupa cine plange.

| Carlaaa a răspuns:

Oricat de mult ti-ar spune cineva in momentu` asta,, capu` sus", tot dezamagita vei fi. Tot aceleasi intrebari. cum ar fi,, de ce?".
Asa mi se spunea si mie,, stai linistita, ca exista mii de baieti ", dar eu ma incapatanasem sa zic mereu,, stiu, dar pe mine ma intereseaza EL!"
Acum daca ma despart eu de unu sau unu de mine, plang ce plang zicandu`mi,, n-are rost, caci dupa altu` tot un altu` vine, lasati`ma sa plang, ca la un mom dat ma calmez singura". Poate tu nu esti asa. poate ca toate sfaturile astea nu ajuta decat la speranta ca nu esti nici prima, nici ultima din pacate!
Dar, ce pot spune? ce ti-ar zice oricine,, capu` sus".
Ai grija de tine! :* [ gandeste`te ca astea se vor repeta si repeta si repeta pna vei nimeri nas in nas cu alesu`. si atunci vei simti asta! ]

| ioanas_8417 explică:

Da kaylieee dar nu.vreau.sa.mai.sufarcrying...el.era.cel.mai.important.pentru.mine.nu.va.exista.altul.pe.care.il.voi.iubi.la.fel.de.multcryingm-am.saturat.pana.peste.cap.de.toti.baietii.astia...nu.inteleg.dc.m-am.indragostit.asa.nebuneste.de.el.ca.akma.sa.sufar.si.sa.plang.nonstop.dupa.elcrying cu.cva.am.gresit.de.sa.despartit.de.mine.dar.nu stiu.cu.ce.si.el.im.tot.spune.ca.nam.gresit.cu.nimicthinkingcrying

| Carlaaa a răspuns:

Te cred, te inteleg pe deplin. Iti va trece la momentul potrivit, da-mi add pe kaylie_x, si iti voi povesti acolo mai multe care poate te vor ajuta sa iti mai revii putin.

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Ok. Scurt pe doi.
Tu la 14 ani agreezi fiorul dragostei, mai rămâi în oraşul tău minim 5 ani şi te gândeşti că o să fiţi împreună multă vreme, din punctul tău de vedere de copil (căci la 14 ani în genere eşti copil).
El, la 18 ani, se gândeşte că mai stă un an, poate un an şi câteva luni în oraşul tău după care pleacă la facultate unde, de obicei băieţii care trăiesc dezamăgiri, îşi încep o nouă viaţă (exemplul personal în asta).
Prin urmare, tu peste un an şi ceva vei avea 15 ani şi un pic, deci tot vei fi prea mică pentru relaţii sexuale. În plus, dacă se implica şi mai profund cu tine ar fi avut de două ori de pierdut: o dată că te-ar fi lăsat acasă pentru facultate - şi relaţiile la distanţă ţin rareori - şi o dată ar fi pierdut pentru că simţindu-se fidel, probabil ar fi făcut sex cu tine cam când termina anul I de facultate (mult prea mult de aşteptat pentru vârsta lui).
Desigur, vor exista destui care spun că "dacă te iubea te aştepta, bla bla bla bla" ceea ce este stupid, crede-mă.
Sincer bucură-te că a procedat aşa. A fost 90% sincer cu tine. E posibil să fi ţinut la tine dar şi-a dat seama că pe termen lung lucrurile nu aveau cum să funcţioneze şi mai bine te lasă în pace să-ţi trăieşti copilăria iar el să-şi trăiască etapa vieţii când trebuie să experimenteze.
Nu fi disperată!
Desigur, dacă chiar te simţi aşa de disperată, peste doi-trei ani, când tu vei avea cam 17 şi el ar fi cam în anul III de facultate, poate încerci să-l abordezi dar crede-mă cu nu ai şanse.
Pur şi simplu eşti prea mică pentru el şi lucrurile nu ar merge, cel puţin nu în următorii ani.
Iată ce putea face altfel: Rămânea cu tine, se implica şi mai mult iubindu-te dar ceda tentaţiei de a avea nevoie de sex. Şi atunci, erau două cazuri: Fie îţi cerea ţie asta (şi dacă acceptai era rău pentru tine iar dacă nu acceptai era rău pentru el) fie se ducea la altele doar pentru sex ţinând totuşi la tine.
În ambele cazuri ar fi fost greşit şi te-ar fi rănit indirect şi pe tine.
Ei, deja pare o soluţie mai bună ce-a făcut, nu-i aşa?!
O să te simţi mai nasol câteva săptămâni dar îţi trece.
Succes şi consideră despărţirea ca un lucru bun, în primul rând pentru tine!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu am patit aceeasi chestie cu fostul meu prieten el are 19 ani eu 13 am facut prostia sa ma culc cu el si am inceput sa tin din ce an ce mai mult la el.era o fire foaret romantica.si el sa ampacat cu fosta lui iubita de 14 ani si am ramas ca proasta. dupa cateva zile mi-a zis sa ne ampacam pentru ca el vrea sa fim iar ampreuna dar nu poate sa se desparta s de cealalta fata(fosta mea prietena) pentru ca tine si la ea. oricum am fost de acord si am mai stat vreo 2 saptamani cu el si apoi nu sa mai putut pentru ca n-am mai vrut. sfatul meu este sa-ti gasesti pe altkneva ca asa am facut eu si ma simt mai bine.asta este sfatul meu si te rog sa-l iei in considerare ca sa-ti fie bine

| dulceatzata a răspuns:

Iubita si eu am patit la fel cu actualul meu iubit, sunt cu el de un an jumate si acum 3 luni sau 4 m-a sunat si mi-a spus"nu mai vreau sa fim impreuna da intr-adevar am simtit ceva pentru tine dar acum, pare rau nimic nimic nu mai simt" si i-am trm si eu"dc te-ai schimbat asa azi am facut 1 an de cand suntem imp si u?!" si el mi-a zis" m-am impacat cu fosta mea prietena asta e in viatan mai treci si prin astea " si a vb fratele meu cu el si i-a zis iub meu ca el place alta fata da si la mine tine dar nu ca la aia si chiar vr sa fie cu ea adica nu vrea ecu el ca eu nu ma compar cu aia si eu am vazut conversatia si i-am dat sms cu textu" Uitama nu ma mai cauta te urasc din tot sufletu meu, da tin la tine dar o sa ma obisnuiesc cu ideea, nu mai veni la mine la scoala nimic uita ca exista rel noastra de 1 an s-a dus si a devenit o amintire"2 saptamani am suferit foarte mult de 3 ori am ajuns la spital ca plangeam zi si nopate dar tot nu l-am cautat si ii stersesem si nr de tel ii dadusem si id pe mess tot.si intr-o vineri vad ca ma suna cineva cu nr 0723025*** si nu stiam cine e raspund zic dap cine e si cica mihai zic aaa buna hai vb prin msg ca nu pot vb sunt in ora si mai trm mesaj cf? zic f bine u/? cica bine ma gandeam la tine zic waw bve un sentiment fain nu? cica da uite citeste cu atentie urmatorul sms si mia trm"nu pot trai fara tine printesa mea chit ca am crezut ca o iub mai mult pe aia nu este asa te iubesc foarte mult, viata mea fara tine nu e nimic, imi pare rau ca team parasit mi-am dat seamam ca u chiar ti la mine, 2 saptamani nu mai cautat mi-a dat seama ca indiferenta doare chiar doare..." si i-am zis si eu da, nu stiam ca doare asa acum tiai dat seama ca ma iubesti? dc mai parasit atunci el:"pentru ca am crezut ca tin mai mult la tine hai sa ne intalnim" si m-am intalnit cu e l-am vb a inceput sa planga si m-a sarutat si ne-am impacat asa ca fi rece fi indifferenta si o sal atragi nu te ruga de el o sa te injosesti foarte mult e injositor pentru o fata sa se roage de un baiat sa se impace uite ia id meu si o sa vb si o sa te ajut cu orice ai nevoie o sa-ti dau orice sfat app eu am 15 ani si el 19 si chiar azi am facut un an jum de cand sunt cu el vb pe mess cius si mult noroc

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Stiu cum e si eu am patit la fel doar ca prietenul meu era mai mic decat minecryingam incercat sa il uit dar nici acum nu l-am uitat si sper ca o sa mai fiu impreuna cu elkissdar uh dupa cum ti-ai spus povestea e greu de inteles asa ca incearca sa uiti toate clipele frumoase alaturi de el si spune-i inimi tale sa il uite si sa se gandeasca la altcineva