| Anonim9666 a întrebat:

Azi vreau sa va cer ajutorul! De 4 ani si o luna sunt intr-o relatie cu un barbat de 25 de ani. Eu am doar 17 jumate. La inceput, primii 2-3 ani au fost frumosi,insa apoi a inceput sa imi controleze telefonul,sa nu ma mai lase sa imi vizitez neamurile,sa nu mai pot iesi la sucuri,iar apoi,intr-un final a inceput sa ma si bata. Am o gramada de vanatai pe mine, si nu stiu cat o sa mai suport. Faza e ca fratele meu nu sta la noi, iar mama e in Italia la lucru de 3 saptamani. Pe tatal meu nu il prea intereseaza de mine. Toate problemele cad pe mine si mai ales pe maicamea. Nimeni in afara de cateva prietene nu stiu ca el ma nenoroceste in halul asta. El sta la mine de aproape un an. Doarme aici,mananca aici,tot. Eu vreau sa ma despart de el foarte mult insa mi-e foarte frica deoarece ma ameninta foarte mult ca ma omoara,ca imi omoara cainele,etc. Mi-e frica. Nu vreau sa afle NIMENI din familia mea,deoarece avem o situatie foarte grea acasa, si toti sunt foarte bolnavi sau stresati si nu ar suporta vestea. Fratele meu ar fi in stare sa il omoare. Nu vreau sa le fac probleme neamurilor sau familiei, si de aceea vreau sa ramana cumva secret. Insa vreau sa scap de el. Azi i-a spus lui maicasa ca imi rupe coastele pentru ca am fost cu o prietena cu cateii. Nus tiu ce sa mai fac. Politia ce poate sa ii faca? Sa ii interzica sa se mai apropie la 100 de metri de mine. Si? Daca el fuge spre mine cu un cutit, pana sun eu la politie ca a incalcat interdictia ma omoara.nu? Cum sa rezolv situatia ca nu mai stiu. Multumesc

Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

Oamenii intra in probleme mai mari decat le pot duce. Nu este tarziu nici acum sa iti pleci genunchii inaintea Tatalui nostru ceresc si sa ceri ajutorul Lui. In cuvintele tale(chiar si in gand), in liniste, inalta-ti sufletul catre Dumnezeu; si El te va asculta. Lasa povara la picioarele Lui, si nu o mai lua cu tine; crede ca El te-a ascultat. Increde-te in El. Nu te ridica de pe genunchi pana cand nu vei crede ca te-a ascultat. Sunt probleme atat de delicate incat daca omul ar interveni mai rau ar face. El stie cum sa rezolve problemele cu mult mai bine decat noi. Ridica-te de pe genunchi linistita, si asteapta in rabdare pana cand Dumnezeu va rezolva problema.
E greu? E usor? Oare nu El a spus: "Caci oricine cere capata; cine cauta gaseste; si celui ce bate i se deschide". (Matei.7:8)? Atunci indrazneste sa aduci cererea ta inaintea Lui.
Iata ca El nu iti cere sa faci mai mult. Nu te mira ca este prea usor de facut. Nu uita ca sa-I multumesti ca te-a ascultat. Nu-ti pierde nici credinta, si nici rabdarea. Ai incredere in El. Iti spun ca vei tresalta de bucurie atunci cand iti vei vedea implinita dorinta sufletului tau.

9 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Tu ai cautat-o cu lumanarea acum ai vazut ce inseamna sa stai cu un tip care nu e deo seama cu tine.

| alessia5158 a răspuns:

Inteleg ca ti-ai facut de cap cu chiriasul parintilor tai din moment ce afirmi ca "sta la mine de aproape un an" si "mama e in Italia la lucru de 3 saptamani "--- deci este un barbat care sta in locuinta familiei CU consimtamantul parintilor. Numai ca, parintii NU stiu ca fiica lor minora a devenit amanta chiriasului lor!

In atare situatie sunt doua solutii :
1. nu dezvalui familiei relatia cu acel barbat care locuieste impreuna cu voi si, in consecita, suporti viata mizerabila pe care o ai.
2. ceri ajutorul familiei dezvaluindu-le relatia si implicatiile ei.

Iti sugerez a doua solutie. Succes!

| mona a răspuns:

Cu un animal nu poti sa traiesti[scuza-mi expresia]du-te fata la politie, ai un avantaj:inca esti minora, vorbeste si cu fratele tau

| Anonim9666 explică:

Imi e frica. Fratele meu l-ar omora. Si m-ar intreba de ce nu i-am spus pana acum. Iar pe tata nu ma bazez.

| danay72 a răspuns:

Imi pare foarte rau, numai tu stii cel mai bine cum sa procedezi, dar trebuie sa ai mare grija, ca nu e normal asa ceva, cu cat amani cu atat va fi mai rau.Roaga-te lui Dumnezeu sa iti dea putere si intelepciune sa iei cea ma buna decizie.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!

| GabiArian22 a răspuns:

Tu ai 17 ani jumate deci esti minora el are 25 de ani este adult mergi la politie fa o plangere pentru batai, mergi la un doctor sa iti dea un certificat pentru vanatai si sigur vei obtine un certificat de interdictie.O sa stea departe de tine. Poate sa faca puscarie si daca a intretinut relatii sexuale cu tine ( tu esti minora iar el este adult ) nu mai sta si fugi la politie apoi cere ajutorul fratelui si tatalui tai.Sigur o sa te ajute nu ai de ce sa te temi de un astfel de psihopat

| Addush a răspuns:

Eu zic sa suni la politie si sa povestesti tot ce se intampla. Un asemenea monstru nu are ce cauta langa o femeie. Si eu am un iubit de 21 de ani si sunt 5 ani diferenta intre noi, dar suntem impreuna de 2 ani si daca ar da doar o singura data in mine eu nu as mai sta pe ganduri. As face tot posibilul sa scap de el si sa plateasca pentru comportamentul lui.

| Apetrei_Mihaela_2000 a răspuns:

Uite, eu cred ca mai bine ai face asa (Poti sa o aplici):
Roaga-l pe fratele tau sa mai stea cu tine, el te-ar ajuta extrem de mult (Parerea mea), el sigur o sa te apere, chiar trebuie sa-i ceri ajutorul, daca problema este asa, trebuie sa vorbesti cu parinti iubitului tau si cu fratele tau, sau daca poti, vorbeste cu iubitul tau in timp ce fratele tau este de fata.
Daca vrei sa mai vorbim poti sa ma contactezi la adresa de e-mail mika3451@yahoo.com. happy