Din ce vad eu pe profil, relația asta te-a marcat destul de tare, fiind de 2-3 ani relația, mna, e normal sa se ajungă la astfel de cicatrici, dar trebuie sa înțelegi că viața merge înainte indiferent de cat de greu ți se pare de depășit un moment, in cazul tau episodul cu fostul.Pentru că viața îți oferă experiențe de care ai nevoie, nu de care crezi tu că ai nevoie.Adica,poate tu crezi că meriți iubirea aia ca-n filme,nimic greșit până aici,toți ne dorim o astfel de iubire,dar întrebare,oare am putea-o aprecia la adevărata sa valoare? Oare am avut această șansă vreodată și cu toate astea. posibil sa ii fi dat cu piciorul involuntar?
Asta tu știi exact.
Ce pot sa îți spun eu e că atunci când ai banii tai,altfel ii apreciezi,așa și cu iubirea, când vezi că primii parteneri te-au iubit superficial, parcă altfel vezi persoana aia cu care ai zis că nici în ruptul capului nu te-ai combina, nu?
Tocmai.
Pe lângă asta, mai este și faptul că viața nu e numai lapte și miere și că trebuie să lupți.Trebuie să privești aceasta fosta relație ca pe un joc.Cand joci un joc,trecând nivele,acumulezi experiența. Exact și în viața,la început ai examenele școlare, apoi ai prima relație, primul contact sexual, prima căsătorie, primul divorț și așa mai departe.Fiecare experiența te schimba,in bine sau rău,dar te schimba.
Că relația asta a fost un eșec,ia-o ca un nivel trecut și treci spre următorul nivel,până la urmă ce mai poți pierde?
Gândește-te la cei care se despart după ce au agosnisit o viață,daca tu plăgi după unul ca el, acei oameni ce-ar trebui să facă? Sincer acum
As mai adauga și faptul că în viața nimeni nu e dator să fie în compania ta, toți oamenii sunt trecători, iar sa crezi că oamenii sunt permanenți e cea mai prostească idee pe care poate ți-ai implantat-o in memorie.
Adică după cum ai văzut, fostul te-a părăsit, toți te-au părăsit.E ceva normal.De aceea tu trebuie sa convețuiesti cu tine,să accepți că tu și cu tine veți fi mereu și la rău,dar și la bine.
Mama ta nu va fi permanenta și cred că știi asta, iar cu cat te acomodezi cu ideea că oamenii sunt trecători, cu atât viața ta va fi mai ușor de înțeles.
Faptul că el îți plătește chiria înseamnă că te cam are la degetul mic, așa că ai mare grija ce ii permiți, pentru că s-ar cam putea sa regreți ulterior.
Cat despre viața în sine, umple-o tu cu diferite chestii.Imagineaza-ti că viața ta e o camera,pune tot ce e mai frumos in ea,pune încredere în tine,pune dezvoltare personala,fii mai deschisă către noi oportunități și nu te izola de oameni, până la urmă suntem niste ființe sociale,nu oameni ai peșterilor.
Da-ti voie sa iubești din nou! Doar pentru că prima sau primele relații nu au fost un succes, asta nu înseamnă că și celelalte vor fi la fel!
*Eventual…daca e, poate discutam mai multe în privat, că na, cam știu cum e sa pleci dintr-un punct mort și să nu știi unde s-o apuci *
Ai dreptate… eu am pus mult suflet degeaba ma atașez foarte mult de lucruri care nu vor fi pentru totdeauna
Și e firesc omenesc,e in genele noastre sa ne atașăm, dar asta nu înseamnă că se sfârșește lumea daca s-a terminat o relație.
Și poate că viața ți se pare un coșmar ireversibil, gândește-te la cei bolnavi de cancer in faza terminala
Așa că lasa prostiile, capul sus, mergi mai departe, viața e frumoasa!
Fundiță?
Da poți sa mi dai mesaj
Ce ti-a zis Zburăt0rul este corect si aplica ce a zis, dar daca nu merge, va trebui sa consulti un psiholog si se va rezolva.
Nu are nici o importanta ca n-ai facut rau la nimeni, te-au abandonat pentru ca o problema ai si tu, una din ele e ca ai avut doar amici de suprafata, ca altfel nu te-ar fi abandonat.
Buna.Cred ca problema este ca nu gasesti nimic care sa iti aduca bucurie, un hobby sau ceva relaxant dupa munca, astfel incat sa stergi stresul acumulat de peste zi.Intr-o perioada mai mare tot stresul adunat duce la burnout si chiar afectiuni serioase.
In pat nu poti face asta, mai ales daca te cuprinde tristetea de fiecare data, deci de ce nu incerci sa te inscrii la o asociatie de voluntari sau nu alegi sa faci plimbari in natura, sa alergi etc?
E adevarat ca si dupa o varsta e ceva mai greu sa iti faci prieteni si sa iti gasesti un cerc social care nu urmareste exclusiv sa profite de tine, insa nu e imposibil! Trebuie sa faci tu acest pas, nu va veni nimeni la usa ta sa te intrebe daca nu doriti sa fiti prieteni/prietene.Stai linistita, mai exista viata si dupa aceasta despartire, asa cum a existat si inainte de relatie, nu-i asa? You can do it!
Uneori cei din jur te abandoneaza si cand considera ca nu beneficiaza cu nimic de la tin. Uite, fostul e foarte ok ca iti ofera sprijin financiar totusi. Legat de trecut... poate ar fi cazul sa incerci sa te ridici singura dpv profesional si personal. Ar fi totusi o idee sa ne dai mai multe detalii. Ce oras/zona, ce job ai, cum te impaci cu familia proprie, ce ai vrea sa faci ca sa iti fie mai bine in viitor... de-astea.
Teai mutat singura, pe banii fostului aia da, dar macar asta arata cine este de fapt cel cu probleme.
Din ce spui pe aici, tu esti persoana cu probleme.Bine ca de aia si intrebi, ca ai probleme, nu doara cu barbatii ci in general cu oamenii, nu ai amici, nu ai prieteni, doar cu mama ta ai mai ramas.
Asta spune ceva despre tine, nu esti sociabila sau cine stie ce probleme psihice mai ai.
Asa doar din ce ai spus, nu vad care ar putea sa cunoasca situatia.
Ala ce i-ai dat raspunul ca si cistigator, cauta sa te abureasca, adica se da la tine vrea sa va intilniti. Bine nu ar fi nimic rau, doar ca el nu stie cu cine are dea face o sa fuga mincind pamintu cand o sa te cunoasca mai bine.
Da de la el, numai sa scape, asa cum face si fostul scuze cas mai dur, dar problema e la tine nu la fostul nu la alti oameni.
Mergi la psiholog si vezi ce spune ala, trebuie sa vorbesti cu cimneva fata in fata sa te vada si sa poata sa spuna ceva mai clar.
In primul rând nu ma cunosti ca sa mi judeci tu mie viața, in al doilea rând nu mi cunosti tu mie ce s-a întâmplat in viața mea! Eu am cerut aici o părere referitoare la situația mea nu sa ma condamni tu pe mine! Cred ca tu ești cel cu probleme psihice am urat toată viața mea oameni ca tine care nu știu ce înseamnă aia empatie și sa vezi oamenii asa cum sunt asa cu probleme!
Eu nu te judec, am spus ceva de la mine? Tot ce am spus, este ce ai scris tu pe aici.
Odata ca te tine fostul cu chiria, apoi ca nu ai pe nimeni, asta ce arata, asa dupa tine?
Deci is vorbele tale, puse in fraze de mine, despre ce judecata vorbesti aici?
Daca spuneam altceva, care nu ar fi avut legatura cu ce ai spus tu, atunci da, puteai spune ca uite judec de la mine, dar nici pe departe nu am spus nimic de la mine.
Ai cerut parere, tiam dato, pe baza spuselor tale.Am spus mergi la un psiholog, ai probleme de natura psihica, nu am spus ca esti nebuna, nu am spus ca e ceva grav, psihologu pana la urma se ocupa cu gargara, iti poate prescrie ceva medicatie, daca esti cum is multi, stresati, sau de astia mai prapastiosi.
Ce voiai sa spun, ca esti sanatoasa tun, ca e totul in regula si ca e lumea rea, de aia ai fi tu singura?
Daca fostul iti plateste chiria e un om bun, doar ca a vazut ca ai probleme, asa sa departat de tine, dar nu tea parasit asa cum spui, inca omu iti plateste chirie, care inseamna nu mult, inseamna enorm.
Arata tu mie pe careva care sau despariti si sai plateasca ala chirie ei.Nu trebuie sa cunosc ce s-a intamplat, eu stiu cand 2 oameni se despart, la revedere, nu vine ala sa iti plateasca tie chirie.
Ori o face ca este obligat de judecator, ori o face ca este om bun, alte cauze nu-s.
Deci tu ai probleme, ca de nu ai fi avut nu mai intrai aici sa intrebi. Vorba ta, nu poate spune careva ce probleme ai, pana nu povestesti viata ta, asa ca mergi la psiholog, ala se ocupa cu asa ceva./
Am dat un sfat f bun, dar tu deja vezi altceva ca te judeca careva.
Pot sa iti mai dau inca un sfat.Mergi la munca, cautati un job, nu mai sta toata ziua acasa sa te napadeasca toate gindurile negre, ocupati timpul cu orice, sa iti distraga atentia de la chestia asta.
Ori e dificil sa si muncesti? Daca nu dai detalii nu are omu ce sa spuna.De aia team trimsi la psiholog, ala o sa te intrebe si ce lapte ai supt de la maicata, ca sa poata sa spuna ce probleme ai avea.
Dar astea is prea grele pentru tine, tu te multumesti sa nu faci nimic, cred, nu ai spus daca ai job, vorbesti cu mama ta si cam aia e tot.Baga o munca ceva, sa vezi ca o sa fie altfel, o sa vezi lucrurile altfel o sa treci peste probleme mai usor.
Știi tu ma ca eu nu lucrez? Știi tu câte sacrificii fac si ce conflicte au fost între mine și fostul? Hai vedeți de treaba ca te-ai băgat cam mult in seama neinvitat! Voi bărbații mereu sunteți nevinovați dar de fapt voi sunteți cei care le umbla ochii după una și alta o relație se construiește nu se arunca la gunoi, și da el m-a adus in starea asta pe care o am fiindca sunt femeie și am tot dreptul sa fiu fericita prefer sa alung oamenii care îmi fac rău decât sa am niște prietenii false cu oameni de slaba calitate deci tu ai doar o părere nimic Mao mult
Normal ca stiu ca nu luccri, O femeie care fostul i-a facut ce spui, nu mai accepta sai plateasca ala nimic.
Daca ai job, de ce iti plateste ala chirie tie, de unde, cum pentru ce? Ca tea adus in halu asta dar in ce hal esti? Tea dezmembrat, ai piese lipsa sau ce anume?
Fata, revinoti in fire, sincer eu nu tias fi platit nimic, ne spuneam la revedere si aia era tot.
Ai dreptu sa fii fericita? Cine a spus ca nu ai? Dar si fostul are dreptu sa fie fericit, uite ca nu era fericit cu tine, de aia te-a lasat, nu erai ce cauta el.
La fel de bine, il puteai lasa tu pe el, daca erai tu mai buna si el nu corespundea cerintelor tale.
Acu ca sa nimerit sa fii tu aia lasata, nu-ti mai plinge de mila, te tine ala de chirie, eu in locul tau nici nu as mai fi ascos capu sa mai zic ceva.
Dar tot figurantele ies la dat cu gura, mai bine nu spuneai ca iti plateste ala ceva, asa poate te periau pe aici mai toti.
Cite saCrificii faci sa ce, sa mai muncesti si tu pentru mincare, ei lasa acu vezi cum e sa muncesti, asta daca muncesti, desi eu ma indoiesc ca ai lucra undeva
Mam bagat in seama destul? Daca vrei sa nu mai scriu, nu mai comenta la adresa mea, nu mai imi da apa la moara Cind un raspuns nu te multumeste, pentru ca tu ai intrebat public, deci oricine poate intra si spune ceva, asa ca daca nu iti este pe plac raspunsul cuiva, ocoleste, vezi-ti de drum, nu-i raspunde.
Am spus eu ca mereu barbatii is nevinovati? Nici nu am vorbit pe aici despre barbati, subiectul esti tu, am vorbit despre tine.
Am spus ca ala e nevinovat nu ca asa cred, eu, sigur asa e, bag mina in foc odata ce iti plateste omu chirie.
Om ca ala iti garantez gasesti unu la milioane sa iti plateasca tie chirie asa aiurea.
Ca te-a lasat, cum am spus, poate nu esti ce cauta. Poate si tu la rindul tau, cand vei avea o alta relatie, normal nu stii cu cine te incurci, in timp afli despre persoana respectiva, cum este, daca e ce vrei tu, daca va potriviti etc.
Asa ca la fel de bine ai putea si tu sa lasi pe un barbat.Nu o sa spuna nimeni ca ai fi tu vinovata atunci, pentru ca nu poti sa ramai cu cineva pentru totdeauna ca odata ce te-ai bagat in relatie e cruce.
Esti in acea relatie sa te cunosti, apoi daca ambii se plac, se inteleg, totul o sa fie bine.
Asa ca nu te mai plinge atit, nu mai fa o drama din nimic. Dati 2 palme si nu te mai plinge pentru nimci, asa o spus JOBOMAT
Vezi ca te cauta unu in privat, bagate, poate e mai bun ca fostul, cine stie, iti gasesti sufletu pereche.
Deci fostul îți plătește chiria.Da teribil om.Nu înțeleg cum poate face asta.Sincer.Cine plătește chiria fostului? Viața ta e groaznică.
Hello, dă-ți 2 palme și nu mai dramatiza atâta din nimic.
Sunt experiente de viata... E greu dar asa te vei calii si te vei maturiza, si totodata, iti vei da seama de mai multe si despre propria ta persoana.
Mai bine sa fi singura decat sa ai persoane false in jurul tau. Nu merita sa le spui altora ca iti este greu ci cauta sa faci sa iti fie mai bine.
Avem locuri de munca in tara la fabrici care ofera si cazare, sau locuri de munca in strainatate unde fie te muti pe chirie, fie sunt cu, cazare inclusa... Oportunitati sunt.
Viata la un moment dat ajunge si monotona, odata cu inaintarea in varsta...Asta e.
Daca te rogi si cauti oportunitati, vor veni. Dar nu mai amana mult. Eventual ai putea sa o iei pe mama ta in strainatate cu tine si sa va refaceti viata sau sa strangeti bani.
Nu merita sa stai pe pastile sau la cheful ori mila altuia.
In primul rand felicitari pentru independenta ta si in al doilea rand indiferent cat de singura de simti nu te impaca cu fostii si vorbeste cu un tip nou, totul o sa fie bine si nu lasa singuratatea de acum sa iti distruga feminitatea si din contra pune-te in valoare in fiecare zi si lupta pentru visele tale
Porcu ala ii plateste chiria sia cum, atentie unde sta singura.Citi porci de astia ai mai vazyt tu, sau ai intilnit?
Daca ala ii plateste chiria, e om bun, dar probabil, ea are ceva probleme, peste care na putut el sa treaca, asa ca s-au despartit.
Tu deja sari ca un sacal la gitu omului, gata e porc, dar e bine cand iti plateste chiria, atunci nu mai e porc
Vezi ce spune fata, nu doar ca nu mai are iubit, au abandonato toti, deci nici amica nici prietena, nimic.
Sa nu spui ca e tot din vina porcului Femeia are probleme, asta e clara.
Eu as intrebao, de ce ii plateste ala chiria ei, dupa ce s-au despartit
porcu are constiinta, iauzi, nu stiam, mai sa fie, numai oameni cu coNstiinta peste tot.
Tu personal cunosti, sau macar ai mai auzit asa situatii, sa se desparta si ala sai plateasca chirie, fara sa il oblige legea?
Cum de faci tu porci oameni pe care nici nu-i stii? Nu cunosti situatia, femeia nici na spus ca ala iar fi facut ceva rau, doar ca sau despartit.Nici na spus cine ar fi vinovat pentru despartire, deja tu ai bagat-o, porc nesimtit, dar care ii platete chirie
Nu mai cauta sa o dai la intors ca nu tine. Ups am mai spus inca o balarie ii plateste o amarita de chirie asta da.Ia spune tu o chetuiala mai mare decat chiria pentru un am, care ar fi cheltuiala aia care sa depaseasca chiria?
Eu din cate stiu, cea mai mare cheltuiala la casa omului, este chiria, asta daca nu ai casa ta platita deja.
Acolo se duc majoritatea banilor unui om, asta daca nu stiai, probabil tu locuiesti cu aprinti, ori nu platesti chirie, ca de ai fi facut-o, nu ai mai fi spus prapadita de chirie
Se simte vinovat pentru ce anume? Hai sa luam o realtie.Unu din acea relatie nu-i place acea relatie, poate fi ea sau poate fi el, dupa o vreme, timp in care ajungi sa cunosti mai bine pe celalalt vezi ca nu este cea ai cautat tu.
Te intreb, tu ce ai face ca femeie daca ai vedea ca masculu cu care esti nu-i de tine? Sa nu spui ca te desparti si ii platesti aluia chirie
Multi se arunca in relatii, mai ales cand esti tinar, la 17-25 de ani nu conteaza, femeie sa fie, sau barbat sa fie, sa aiba si ei pe cineva.
Dupa usor usor, incepi sa vezi, stai nitel ca parca asta nu ma satisface stai putin parca are fundu prea mare, are nu stiu ce si etc.
Unde ai vazut tu ca daca intri intr-o relatie, gata esti prins acolo pe viata, ori trebuie sa o iei de nevasta sau de barbat?
Intri intr-o relatie sa cunosti partenerul, sa vezi daca te potrivesti, daca ai multe in comun, daca te intelegi etc.
La un mom dat ajungi sa iti dai seama ca el, sau ea este pentru tine, sau nu e ce cautai tu.
Nu trebuie de acu gata sa stai in relatia aia ca odata intrat deja esti inlantuit
Iti zic eu ce s-a intamplat. Porcu ala a placut-o la inceput, dar dupa un timp fata a inceput sa aiba probleme, ori avea, dar stii cum este la inceput, esti asa entuziast, nu vezi toate.
Fata sigur este cu probleme de astea, stresata tot timpul din orice, sau depresie, ori mai stiu euc e chestii de genul asta. Porcu a tinut la ea sinca tine, ii pare rau ca ea este asa, de aia ii plateste chirie, nu ca are constiinta ce spui tu.
Daca nu iar fi pasat de ea, iti garantez ca o saluta din mers fara sa se mai uite inapoi.
A adusa ala in situatia asta? Wow ce descoperire cum de ai ajkuns la concluzia asta, asa fara sa cunosti nimci cea fost intre ei.
Eu din ce vad, fata spune ca la incepiut totu a fost f frumos, dar mai departe nu spune ce s-a intamplat, ca er fi ala de vina, sau ea.
Tu pe ce baza pui etichete? Fai lipeala cu Zburatoru, vad ca oricum se da la ea, poate cine stie, faci o fapta buna Nu te cheama nimeni in privat ca ai ginduri medicale o cheama sai propuna ca lasa fata, nu tea iubit ala, sa vezi eu ce o sa fac, cacatu praf garantez ca asa gindeste omu, de aia o chemat-o in privat, poate poate ii da aia po deresa ceva, na omu si el sa isi gaseasca o femeie.
Prapadita de chirie care inseamna mai mult de jumate din salariu unui om aia da, e bun si asa rau, mai ai dume de astea in program?
Când vine vorba de responsabilități și relație fug primii nu știu încotro o iau și ne fac pe noi femeile nebune ca ei sunt niște prinți
Intotdeauna acesti porci, nimicuri nu-si asuma nimic. Fug de orice.
Spui tu de porci, dar numai cu soriciul lor stai in gura
Mucles. Barbatii e porci.
Fata bati cimpii la greu, comentezi pe acii, doar sa faci prezenta.Asa si eu vreau sa am racheta. Discutam de cheltuieli obisnuite la un om obisnuit, normnal, nu ce siar dori fiecare.
Merrcedsu ce spui tu este o dorinta, nu este o necesitate.
Scuze ca ma bagai in discutie cu tine, e mai bine sa te ocoleasca omu, pierd vremea aiurea cu tine
Haiu ca tia traso cineva pe aici exact cum meriti e cineva care a scris la tine ceva genul : ''Spui tu de porci, dar numai cu soriciul lor stai in gura''
Sa te saturi
Pofta mare la carnat de porc, ca numai aia in cap, sa nu uiti sa lingi si codita spre final
Eu cred ca ar trebui sa profiti ca iti plateste chiria si sa il ierti pentru ca ti-a gresit, iar in loc sa te consumi cu parerile astora din comentarii mai bine fa-ti o limonada si stai picior peste picior. Eventual, daca simti ca e nevoie sa te descarci in vreun fel, fa-o, dar tine pentru tine. Suferinta si dezamagirile fac parte din viata la fel ca fericirea si pacea sufleteasca.
Mergi la un psiholog, mergi la biserica si citeste ceva, iar cand ti se iveste ocazia sau iti vei face tu cale, imprieteneste-te cu oameni noi. Din pacate, avem nevoie de oameni cu care sa interactionam mai mult decat de singuratate si pe termen lung iti poti inrai situatia daca nu vorbesti cu prieteni despre chestia asta.