anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

care este diferenta intre un copil crescut singur la parinti si cel care are mai muti frati?(din toate punctele de vedere)

Răspuns Câştigător
| biu_4440 a răspuns:

Sunt foarte multe diferente.Acum depinde din ce unghi privesti problema, astfel poti gasi diferente bune si rele.Eu sunt singura la parinti si ma ingrozeste ideea ca dupa ce ai mei vor muri, pentru ca toti murim la un momendat, am sa ramas singura, e o parte rea.In momentu in care ai frati, ai mai multi omanei care sunt alaturi de tine si stii ca te vor ajuta, dar asta depinde si de educatie si de personalitatea lor.Pe de alta parte, atunci cand esti singur inveti mai repede sa te descurci in viata de unu singur si sa fii independetnt.Cum de altfel se zice ca atunci cand esti copil singur la parinti, esti muult mai alintat si mai preferentiat sau chiar avar, desi nu e mereu adevarat.

17 răspunsuri:
constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Eu am fost singura la parinti si intotdeauna mi-a parut rau ca nu am frati si surori cu care sa ma joc, sa stau la povesti si chiar sa ma cert.Cand eram la liceu au murit intr-un accident parintii unei colege si ma gandeam ce bine ca are frati si surori, nu a ramas singura pe pamant si atunci am luat hotararea ca atunci cand ma voi casatori sa am 5 copii.Astazi pot spune ca mi-am indeplinit visul, am 5 copii 2 fete si 3 baieti, fetele si unul din baieti sunt la casa lor, acasa mai am 2 studenti in anul I si III.Consider ca am o familie mare, unita si fericita, cand cineva are o problema toti sar in ajutor. Va doresc la toti sa aveti o familie ca a mea, nu o sa va para rau!

| Barajag a răspuns:

Dupa mine eu nu cred ca ar fi vreo diferenta, doar aceea ca cel singur primeste absolut tot, pe cand un copil cu mai multi frati nu poate avea chiar tot.

| Linda a răspuns:

O diferenta care o vad ca daca esti singur la parinti, si doresti totusi sa ai relatii de calitate, ai mai mult de investit si posibil sa fii intr-un sens mai sociabila. Poate daca ai frati, surori, te limitezi in mai mare masura la relatiile cu ei.
Eu am o sora geamana, dupa casatorie de vedem rar, de vreo 5 ori pe an (a fost foarte greu sa ma acomodez cu asta). Dar fiind fara surori naturale in orasul in care sunt, am investit sa-mi fac relatii aici.
Totusi nu e acelasi lucru cu a nu avea deloc, ca la orice ora din zi sau din noapte ne sunam, si relatia este oricum apropiata. Eu asta spun, cel mai bun cadou care i se poate face unui copil, mai bun decat apartament, avutii este sa aiba un om devotat si iubitor langa el in this life.

cami
| cami a răspuns:

Eu n-am cum sa-ti spun cum e sa ai frati, fiindca sunt singura la parinti. Ma simt de parca as fi @constantaproca in miniatura, imi doresc sa am 5 copii, sper sa-mi indeplinesc visul.
Singur la parinti, este si bine, dar si greu. Intr-adevar, ti se fac poftele, ai tot ce-ti doresti, dar parca-i frustrant sa stii ca nu pot impartii din bucuria ta si cu altcineva. Aici si @Tepes are dreptate. Copii singuri la parinti sunt mai inchisi, nu prea atat de sociabili.
Daca esti in dubii, sa faci unul, sa faci mai multi, alege a doua varianta happy.

| oz a răspuns:

Eu am un frate, asa ca nu iti pot spune, cum este sa fii singur la parinti.Eu cu fratele meu ma inteleg foarte bine.Ne certam, ne impacam... dar nu stam suparati mai mult de o ora.Am cu cine sa vorbesc.am cu cine sa ma contrazic, am cu cine sa ma sfatuiesc. El este mai impulsiv.eu sunt mai calm, el este mai spontan.eu sunt mai ganditor.Toate peste toate, nu mi-as imagina viata fara el, si vreau sa il am aproape pana la sfarsitul vietii mele. Tin la el mai mult ca la mine.

| MM a răspuns:

Copilul singur la parinti este mai rasfatat, alintat, este mereu in centrul atentiei, si crescand singur devine egoist si gelos, nefiind obisnuit sa imparta cu altii ce are. Iar pe umerii lui apasa o mare responsabilitate, parintii vor multe de la el, isi pun toata baza in el, fiind singurul copil. Pana aici m-am descris pe mine tongue

Cei crescuti intr-o familie numeroasa poate nu au atatea posibilitati, dar cel putin se au unul pe celalalt.

Diferenta o fac parintii, in modul cum isi cresc copiii, cum ii educa.

| mirunaioana a răspuns:

Un copil singur la parinti e foarte alintat si rasfatat, intr-adevar.Cateodata e egoist si nu vrea sa imparta ceea ce are cu ceilalti.Nu este prea sociabil...cu colegii, de exemplu.Pentru ca eu sunt singura la parinti si imi place sa imi petrec timpul mai mult cu adultii decat cu copiii.Acesta ar fi un avantaj pentru ca invat mai usor sa ma descurc de una singura in viata. Dar un copil care are frati socializeaza mai mult cu cei din jur si invata sa daruiasca mai mult decat un copil unic si sa ajute mai mult.Copii cu frati petrec foarte mult timp in compania acestora, se joaca cu ei... un copil singur la parinti nu are parte de toate acestea.

| Shery a răspuns:

Copilul crescut singur cred ca este mai plictisit... eu nu stiu ce m-as face fara zilnicele batai cu sor'mea laughing

| Rux_5597 a răspuns:

Cel singur la parinti este mai rasfatat pe cand cel cu mai multi frati nu are parte de atata atentie.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Un singur punct de vedere care le cuprinde pe toate. Cel cu mai multi frati are sa fie extrem de mult mai bine pregatit din toate punctele de vedere pentru societatea de mai tirziu.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Un copil se formeaza in sanul familiei, iar fratii au un mare impact in aceasta privinta, se slefuiesc unii pe altii si apoi intervine educatia parintilor.este un univers al lor in care se formeaza.de la fratii mai mari copiezi caracterul etc...cum se formeaza un copil atunci cand es singur?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Lipsa fratilor este un gol pe care parintii il pot completa? cum?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cei singuri la parinti nu sunt agreabili in societate.nu sunt sociabili, sunt foarte egoisti.sunt invatati sa primeasca.sa ofere niciodata.cresc mari in ideea ca totul li se cuvine doar lor.am exemple multe, in jurul meu.eu am trei si multe cunostinte si rude care au cate un copil si am observat diferente mari.si neplacute. e placut sa vezi cum unul isi cumpara ceva si pastreaza si pentru fratele si surioara lui. e stanjenitor sa auzi la maturitate; nu ati putut sa-mi faceti si mie un frate sau o sora. uite i-am vazut pe aia, ce frumos se distrau, si radeau si se cinsteau. e caz real.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Exista diferente, ele sunt si bune si rele.Pentru un copil singur la parinti e foartegreu sa socializeze cu alti copii. el fiind obisnuit sa nu imparta nimic cu nimeni, obisnuit sa obtina tot ce vrea, ii va fi greu in viata pentru ca nu are la cine apela, astea sunt unele diferente negative, sa zicem, dar un copil singur la parinti poate invata sa fie independent, sa nu paeleze la numeni cand are probleme, sa se descurce singur.Eu mai am frati si nu as dori sa fii fost singura, am invatat sa ma bazez pe ajutorul lor, la bine si la rau, am invatat sa impart cu ei orice, chiar daca uneori ne-a fost gru, fiind mai multi copii la parinti am trecut impreuna peste toate.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu are cu cine vb cu cine se juca cand e certat cu prieteni si cand are, le are si aceeste lucruri in plus si se pot ajuta la teme

| diana_3248 a răspuns:

Atunci cand esti singur la parinti toata atentia lor se revarsa asupra ta si iti pot oferi mai multe lucruri, iar cand sunt mai multi frati totul se imparte... Cel putin eu asa cred.

| blondys a răspuns:

Pai, eu am un frate, care a locuit cu mine pana a terminat liceul.Acum, a plecat in Italia si am ramas "singura la parinti". Adevarul e ca, atunci cand era si fratele meu, nu aveam atat de multe privilegii, iar atentia parintilor nu era concentrata doar pe mine, in schimb, acum, ei doar pe mine ma au si imi dau mult mai multe decat atunci cand "aveam un frate acasa"
In concluzie, daca esti singur la parinti, ei iti dau tot ce vrei tu (in limita posibilitatilor) pe cand atunci cand ai frati, totul este impartit in parti egale, ca nimeni sa nu fie dezavantajat!