Hoho, daca e de bun augur, si stie sa fie un om batran simpatic da, daca nu... ma doare'n 14, daca incepe sa comenteze ca e pe dos,ca e pe invers, ca e asa ca nu e bine si etc, e cam aiurea. Chestia e ca nu prea imi zice nici un batran chestia asta, poate pentru ca am si vreo 1, 83 si vreo 110kg si cam par a puscarias?
De cate ori se iveste ocazia. Cei care nu ii respecta (sunt destul de multi prost crescuti ) ar trebui sa se gandeasca ca vor ajunge si ei la fel ca acei oameni.
Varsta nu ma face sa am respect fata de cineva, respectul se castiga prin fapte, in Romania cei batrani uni sunt mai scarbosi ca tineri asta e adevarul dar le judeca, traim intro tara jalnica plina de persoane de cea mai joasa speta
Depinde de om. Cand dai peste neam prosti cum a dat Pool e clar ca nu ii respect.
Nu prea, ok esti batran/batrana si esti bolnav.
Sa-ti dau un exemplu intalnit de mine acum 3 zile aproximativ.Stateam si eu lejer pe autobus vine a doua statie vad un loc liber ma duc si ma asez. Urca o batranica de aproximativ 60 de ani si sta langa mine in picioare, ma uit la ea si cand fac contact vizual cu ea o intreb "Doriti sa stati jos?" ea imi raspunde simplu "Nu multumesc, cobor la urmatoarea statie"
Trece 1 minut, si vine o batrana asa cam pe la 55 ani langa doamna respectiva si incepe sa vorbeasca cu ea "de fapta urla" ca ce misogini sunt tinerii de azi, cum am avut eu curajul sa nu-i cedez locul meu sa stea jos, pe cand batrana ii spune frumos lasati-l pe baiat, m-a intrebat daca vreau sa stau jos i-am raspuns ca nu doresc caci oricum cobor la urmatoarea.Auzind astea, aia se enerveaza si mai rau si vine si un batran de 65-70 de ani si mai comunist si incep acolo aia 2 sa ma faca in toate felurile de copil necrescut, ca duc lipsa de cei sapte ani de acasa si chestii de genul.Pana intr-o limita,ca-mi pierd si eu rabdarea pana la urma ajung aia doi sa vorbeasca de maicamea cum ca e o imbecila si ca nu stie cum se creste un copil etc, enervat incepe sa urlu la el ca daca mai scoate un cuvant despre parintii mei ii *** una si ma doar fix in p...a daca moare sau nu, dupa astea s-au calmat si s-au dat jos la urmatoarea.
Nu spun ca toti sunt de felul acesta, insa in orice caz m-au enervat rau de tot, plus ca nu eram vinovat cu nimic...
Aia doi aveau scuza ca sunt batrani, probabil cu probleme la cap dupa o viata de munca si lipsuri. Tu ce scuza ai? Pun pariu ca nu mureai daca stateai cateva statii in picioare. La varsta ta eu am calatorit in picioare de la Iasi pana in Bucuresti desi aveam bilet dar mai primise un cetatean mai in varsta bilet pe acelasi loc. Mai mult, ar trebui sa te gandesti ca felul tau de comportare o sa-i influenteze si pe copii tai care, dupa principiul "capra sare masa, iada sare casa", se vor comporta si mai rau cu tine. Doamne ajuta-ti sa nu fie asa!
Vezi,n-ai inteles ce am vrut sa spun.
Deci corect era sa stau in picioare si s-o oblig pe batrana aia sa stea jos daca vrea daca nu vrea? Daca nu vroia trebuia s-o iau la palme doar ca asa e frumos?
Intr-adevar daca nu ma trezeam, sau n-o intrebam si stateam cu castile in ureche da puteai sa-mi zici ca sunt eu de vina.
SI apropo, asa o mentiune mica nu circul cu autobusul nici macar dimineata, pe jos ma duc la scoala si vin exact si cand vin spre casa, scoala fiind cam la 7-8km.
Nu. Era corect sa stai in picioare si atat. Presupun ca nu erau mai multe locuri goale. Si, lasa-ma sa nu te cred ca mergi zilnic 16 Km (dus-intors) pe jos.
Am inteles, deci de acum in colo in cat o sa am posibilitatea am sa stau in picioare chiar daca autobusul este gol.
Nu simt nevoia sa-ti dovedesc nimic, daca ma crezi e bine daca nu nu.
Nu ma plimb singur intotdeauna cu prietenii mergem, nu inteleg de ce n-as putea merge pe jos atat nu mi se pare nu stiu ce.
Daca era gol nu se lega nimeni de tine sau daca erau cateva locuri goale. Nu incerca sa ma pacalesti ca nu merge. Treaba ta cum te plimbi si cum te comporti dar ai mare grija!
Cu ce sa te pacalesc, am crescut de vremea aceea cand ma dadeam mare pe net ca am bratul de 28. (Sper sa intelegi la ce ma refer).
Si mi se pare corect sa stai jos cat timp ai intrebat batranii si toti ti-au confirmat ca n-au nevoide de acel loc.
Mereu. Respect pe toata lumea indiferent de varsta. Doar ca uneori unii din ei nu merita acel respect.
Eu una nu ţin neapărat să mă leg de vârstă când vine vorba de asta. Respect omul în general, iar dacă el nu mă respectă, îl ignor. Pe bune, nu eşti obligat să trăieşti cu cineva pe care nu-l placi. În ceea ce priveşte vârsta, poţi să ai 60 ani şi să gândeşti ca unul de 15, sau invers, datorită unor trăiri, probleme sau nu. Dacă era vorba de lucruri gen' cedatul locului într-un mijloc de transport, o fac, la fel cum mă ridic şi pentru a ceda locul unei femei gravide sau unui copil ce se zbate datorită unui handicap.
kavasaki99 întreabă:
12332 întreabă:
Razvan întreabă: