Bună!
Nu jurământul depus la cununie este cel important, ci sentimentele care leagă doi oameni și valorile pe care aceștia le au, indiferent dacă sunt sau nu căsătoriți. Oamenii rămân împreună la bine și la greu pentru că se iubesc și se respectă, pentru că sunt compatibili ca mod de viață, nu pentru că au jurat nu știu ce în mod ritualic la nu știu ce taină bisericească.
Părinții mei au o căsnicie minunată, vara aceasta împlinesc 44 de ani de când au semnat actele și 46 de ani de când sunt împreună. S-au căsătorit doar civil, nu și religios, pentru că ambii sunt liber-cugetători convinși, chiar agnostici, după doi ani de relație minunată. Se iubesc nespus și acum, se respectă reciproc, nu s-au înșelat niciodată, au construit totul împreună (s-au cunoscut la 20 de ani și s-au căsătorit la 22), au fost, pentru mine, cei mai minunați părinți din lume, sunt și un exemplu, pentru mine, de căsnicie aproape perfectă. Secretul acestei relații minunate a lor este faptul că sunt compatibili ca valori și preocupări, că prețuiesc aceleași lucruri, că i-au legat de la bun început sentimente autentice, că se completează foarte bine în ceea ce fac.
Frumos spus
Sunt de admirat si de invidiat in acelasi timp..Nu multi pot sa se mindreasca cu asa ceva desi ar fi de dorit.Sanatate doresc parintilor tai.Si da daca doi oameni au o casnicie frumoasa si implinita si copiii pe care ii cresc sunt fericiti.
Așa e. Mulțumesc!
Se casatoresc de pomana multi romani. Ideal e sa se traiasca fara acte de legatura intre ei
Nu cred ca juri.Si daca se jura e o tampenie, pai daca te znopeste ala peste un an in bataie, sau ea devine ultima parasuta ce faci? Te bate dumnezeu ca nu ai stat sa te chinui doar pentru ca ai facut "un juramant"?
Sunt de acord cu tine ca multi renunta cand nu ar trebui, sau ca nu gandesc înainte să se casatoreasca, dar nici nu poti sa stai la infinit langa cineva care greseste constant si iti face viata un iad prin alegerile ei/lui doar pentru ca trebuie sa fi si la greu langa el/ea.
Pentru ca in zilele noastre e mult mai usor sa te descurci singur. In trecut aia era, casa era pe numele lui X, Y ajungea in strada. Y strangea din dinti si ii facea pe plac la X ca sa fie bine. Acum se imparte frumos la doi, din bani de apartament cumperi o garsoniera sau ceva decent, si viata merge mai departe.
Plus ca multi merg la biserica doar de dragul rudelor in varsta, idem si pentru botez, ca ''sa nu zica lumea ca nu suntem crestini''.
Un cliseu, nimic mai mult, poate e acolo doar ca sa te faca sa realizezi ca mai bine nu te casatoreai
E ca orice alta promisiune... daca poti sa o respecti vei continua o viata cu acea persoana, daca nu, posibil sa o iei de la capat.
In general e vorba de timp, care nu se mai intoarce. Timp pe care il pierzi cand bagi divortul.
Este importanta.Eu am suferit foarte mult linga sotul meu dar nici prin cap nu mi-a trecut sa divortez.Am suferit pentru ca zece ani a fost bolnav si pentru ca a suportat foarte greu boala pe care l-a avut s-a transformat si a devenit un om care vedea totul negativ, nu se iubea pe sine, nu nu are rost sa insir aici toate repercursiunile psihice ce i-a adus boala in acesti zece ani nu am avut o clipa frumoasa sau fericita linga.Si totusi cand a murit am suferit enorm pentru ca mi-am dat seama caci il iubeam asa cum era il iubeam pentru ca depunea eforturi uriase in boala lui sa ne fie de folos si stiu ca isi adora copiii pana la ultima suflare.
Pentru ca lumea s-a schimbat s-a intors cu cu+rul in sus si nimic nu mai e normal pe lumea asta. Casniciile si relatiile nu mai sunt ce au fost o data mai de mult, lumea e o cu+rva. Femeia (depinde de ce fel de om e ea) isi vede doar de propriul interes la fel cum face si barbatul sta cat sta dar in momentul in care ai gresit cu ceva te lasa si pleaca unde vrea ea, ori la masa, ori la altul.
"De ce unii uita ca trebuie sa ramana impreuna si la greu nu doar cand au masa plina si toate merg din plin?" de prosti ce sunt ei de aia.
Peste tot in lume e asa nu doar aici pe toata planeta e asa de fapt lumea se duce de rapa din cauza pacatelor sale.
E important! dar asta depinde de barbat sau de baiat! cum se comporta cu femeia sau fata pe care o are! daca o inseala! chestii de astea!
Sigur e adevarat ce zic spun si altii! ca acest juramant depus! nu face altceva decat sa te sperie! sa iti dea sentimentul ca mai bine nu te casatoreai! insurai! cam asa ceva! dar asta-i lumea in ziua de astazi!