anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna,
Ce ar trebui sa faca un copil cand parintii lui se cearta? Sa nu se bage sau sa incerce sa ii impace? Bine am deja 24 de ani, ma refer in calitate de fiica a lor. Ei sunt casatoriti de 30 de ani. Problema e ca tata a mai baut la viata lui, dar n-a cautat niciodata scandal, mama tot timpul e nervoasa si il critica si asa incep scandalurile. Am reusit sa ii impac de revelion, dar vad ca iar incep sa se certe. I-am spus mamei sa nu mai vada numai partea negativa si sa traiasca in trecut ca trebuie sa iertam, si mi-a spus ca ea nu vrea sa ii sufle in bors, si imi spune ca eu cum nu vreau sa ies cu un anumit baiat, si a dat ea un nume, si i-am zis ca nu ies, nu sunt maritata, nu am un copil cu el, nu am niciun angajament fata de el, nu-i acelasi lucru. Nu stiu dc mi-a dat exemplul ala. Nu stiu nici ea cum poate sta tot timpul nervoasa, i-am zis ca isi face ei rau. Ma gandeam ca nu e destula credinta, nu merge nimeni la Biserica si de asta sunt atatea certuri. Ma tin si pe mine in stress continuu, ma gandesc sa imi caut ceva de lucru si sa ma mut.

6 răspunsuri:
| Sylvester08 a răspuns:

Singuratatea e cea mai rea boala...
De la asta cred ca iti dai seama si singura la ce ma refer. Tu n-ai ce face decat sa le deschizi ochii si sa-i faci sa se accepte intre ei, macar cat se mai au.
Daca au trait pana acum impreuna, n-au cum sa zica ca nu se... you know, iubesc si toate cele
Pe scurt, baga-te dar nu intr-atat incat sa te afecteze

| SkyPilot a răspuns:

Mutatul tau va face ca acele certuri sa fie si mai dese. Cat de cat tu ii mai faci sa se controleze.
Cand se cearta ii lasi sa termine, nu te bagi. Dispari.
Dar poti vorbi cu fiacre in parte si le spui CUM TE SIMTI TU cand ei se cearta. Nu ii critici, nu stabiilesti cine e vinovat. Atat, ca tie nu iti este bine cand ei se cearta. Sa incerce sa isi resolve diferentele ca doi oameni maturi.
Nu cred ca biserica are un rol aici.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Incearca sa te muti.
Totul se intampla poate pentru acest motiv.
Trbuie sa-ti iei zborul din cuib.
Si asculta-ti inima in tot ceea ce vei face.

| loveXanime a răspuns:

Tot ce trebuie sa faci este sa le arati cum ar fi viata lor daca se vor desparti si daca ei isi vor da seama ca nu pot trai unul fara celalalt atunci totul va reveni la normal

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

II mai zice si bunica, dar radeam si cu bunica, ca mama e rea si ca seamana cu o matusa de a ei..cred ca o influenteaza si prietenele ei. Ieri imi zicea de cumnata ei, maritata cu fratele tatalui, ca munceste in Italia de multi ani si ca a facut hernie de disc si ca trebuie sa o opereze, ca asa sunt barbatii din familia asta, asteapta sa munceasca femeile si nu le apreciaza. I-am spus mamei ca nu se compara cu ea, mama nu a muncit in Italia, e profesoara, si treaba pe acasa nu o pune nimeni sa faca, nu stiu dc se incapataneaza sa demonstreze ca numai ea face bine treaba si tata nimic bine si ca nu vrea sa asculte de ea..bla bla dupa aia imi zice ca a facut-o de ras la nu stiu ce nunta odata, dupa aia ca ca verisoara ei i-a spus ca ea cum poate sa suporte betivani pe langa casa ca in locul ei i-ar fugari, dar eu sincer n-am vazut sa vina, si daca vin, vin rar. Acum se cearta iar ca tata a fost cu un prieten de al lui la un vecin aici, au baut si ei un pahar de vin, nici nu a stat mai mult de 2 ore, deja a venit acasa. Si oricum, inca e perioada sarbatorilor. Nu stiu dc e asa nervoasa pe el, poate mai are unele probleme cu bautura dar mereu mi s-a parut un om bun la suflet. Poate nu stiu eu ce a fost intre ei ca eram mica, oricum, parca imi bat gura degeaba.

Răspuns utilizator avertizat