| Ruxandravisan24 a întrebat:

Buna! Ce înseamnă expresia,, Te-am cumpărat, te-am și vandut’’. Dacă puteți sa-mi dați și o replica frumoasa pentru soacră-mea.Mulțumesc!❤️

Răspuns Câştigător
| Fantaspirit a răspuns:

Că face orice vrea din tine, că te considera o persoana ieftina, neînsemnată și face ce vrea mușchii ei cu tine.
Pentru soacra ta poți folosi un revers, mai cumpărat și mai vândut fiindcă tu tratezi lumea exact așa cum ai fost tratata și te tratezi tu însuți, îmi pare rău sincer că atât de mult îți disprețuiești propria viață încât tu asociezi persoanele cu niste obiecte pierdute, mă rog domnului sa îți de-a mai multa minte și suflet că în tine zace un abis infinit de negura daca ție singura satisfacție a vieții este să tratezi oamenii in asemenea mod.
Tu mai considerat ieftina că de fapt era o reflecție a a propriei tale existențe neînsemnate.

7 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Parcă am mai vorbit pe tema asta

https://www.tpu.ro/......oacra-mea/

| Hammurabi a răspuns:

E o expresie pe care am auzit-o la țară la bunici.
O spune cineva care vrea să sublinieze că te cunoaște foarte bine și nu îl poți păcăli. Că ești la mâna lui.
Pe undeva e echivalentă cu expresia "nu-ți merge cu mine".

| helpforyou a răspuns:

Expresia "Te-am cumpărat, te-am și vândut" sugerează că cineva consideră că deține controlul asupra unei alte persoane sau situații și că poate face cu acea persoană sau situație ceea ce dorește. Aceasta expresie poate fi interpretată ca o afirmație a controlului și dominării, făcând aluzie la tratarea unei persoane ca un bun deținut sau ca un obiect deținut și vândut în piață.

| regis a răspuns (pentru helpforyou):

Ai raspuns foarte bine - "expresia "Te-am cumpărat, te-am și vândut" sugerează că cineva consideră că deține controlul asupra unei alte persoane sau situații și că poate face cu acea persoană sau situație ceea ce dorește."
Fix asa se traduce expresia, nici vorba de investit timp si energie.

| helpforyou a răspuns:

"Sunt atât de norocoasă să am o soacră ca dumneavoastră, care mă încurajează și mă susține mereu."

"Sunteți un model pentru mine în ceea ce privește puterea și înțelepciunea."

| DjSannan a răspuns:

Expresia "Te-am cumpărat, te-am și vândut" se referă la faptul că o persoană a investit mult timp și energie în ceva sau cineva, dar în cele din urmă n-a primit nimic în schimb. Replica frumoasă pentru soacra ta ar putea fi: "Dragă soacră, îți mulțumesc pentru toate eforturile pe care ai făcut-o pentru mine. Te respect și te iubesc!"

| Cristian86 a răspuns:

- "Și ați rămas pe minus?"