Aparatele auditive sunt proteze complementare ca si ochelarii.
Nu trebuie sa mergi la psiholog pentru a intelege ca ambele iti imbunatatesc conditia de viata.
Este doar o mentalitate proasta sa nu folosesti ochelari sau aparat auditiv fiindca "ce va spune lumea".
Daca nu folosesti aparat auditiv, poate nu vei auzi barfele celor din anturajul tau
Aparatele auditive s-au miniaturizat atat de mult incat abia se pot observa in ureche sau au forma unei casti bluetooth folosite pentru ascultarea muzicii sau la condusul autovehiculelor. Majoritatea nici nu pot face diferenta intre ele,, dar exista si casti bluetooth combinate cu aparate auditive.
Inteleg ce zici, dar idea este ca de ce nu mi-au spus ei atunci (acum 10 ani) sa merg la psiholog avand in vedere ca nu eram o persoana sociabila, nu aveam o viata sociala ok, eram mai retras. Eu la asta m-am referit. Cred ca este o lipsa de professionalism faptul ca nu mi-au indicat sa fac cateva sedinte de psihoterapie pentru imbunatatirea vietii sociale. Cum de nu s-au gandit, nu stiu. Desi se spune si asa si este, cei care au problem de auz sunt mai retrasi, mai anti-sociabili, etc si au nevoie de ajutor. Oricum cred ca imi voi lua inima-n dinti si voi merge sa intreb, pentru a nu mai avea aceste nelamuriri. Anii pierduti, sunt pierduti, dar totusi, merit un raspuns si pe viitor cu altii sa stie.
Eu am experienta inversa: toti pe care le cunosc si au probleme de auz striga (au vocea ridicata) la altii cand vorbesc, iar cei la care vorbesc au impresia ca au chef de cearta si scandal
La noi, terapia psihologica este foarte putin folosita, este considerata "eusinoasa". Cei care merg lapsiholog sau la psihiatru sunt considerati debili mintali.
Iar aparatele auditive sunt mai scumpe si de mai putin folos decat aparatele de sudura.
Asigurarile de sanatate nici nu deconteaza integral aparatele auditive, nici consultatiile la psiholog sau la dentist. N-ai decat sa le platesti din buzunarul tau.
AvalohAlyn întreabă: