Eu cred ca in orice trebuie multa vointa. Asa am facut si eu pe plac multora si mi-au intors spatele. Nu mai fac si le dau peste bot cand pot. Asa, cu vointa, m-am lasat si de fumat.
In primul rand nu te mai compara cu altii. Tu nu stii cum e viata lor privata, daca e chiar asa cum o arata ei. Fiecare dintre noi avem probleme, fie ele fizice, psihice, sau materiale, nu faci absolut nimic bun prin a te compara cu alti.
Daca nu vrei sa mai fi sclavul tuturor, impune-te, degeaba citesti sfaturile noastre daca tu tot nu poti sa schimbi nimic in viata ta. Eu sunt o fire spontana, adica daca vreau sa fac ceva de multe ori doar o fac, nu mai stau sa ma consult/ sa caut pareri, si chestia asta mi-a adus multe avantaje. Imi asum riscurile, stiu care sunt ele, si ma impac cu faptul ca ceva rau se poate intampla, pana la urma toata viata noastra e o aventura, sa-ti dau un exemplu care mi-a venit acum in minte:
Cand am fost prima oara la ski, am luat un instructor sa ma invete, si in 2 ore deja stiam tehnicile de baza de la ski, si ma miscam bine pe partie. Instructorul mi-a zis clar sa nu ma duc pe partia mai mare, ca nu sunt experimentat, dar eu nu l-am ascultat, am zis ce o fi o fi si m-am dat pe partia mare. Nu am patit nimic, era sa pic, dar nu s-a intamplat. Si de atunci, singur, am experimentat diferite tipuri de skiat, am luat exemplul multor oameni de pe partie si m-am perfectionat.
Ideea e sa ai curaj, daca nu vrei ca toata viata ta sa ti-o traiesti in liniste, fa-te auzit, fa ceva ce-ti place si da rezultate bune, oamenii o sa vada ca stii sa faci si alte chestii si nu o sa te mai desconsidere, o sa te creada poate superior pentru ca ei nu pot sa faca acel lucru.
Daca vrei, poti sa imi spui ce varsta ai?