Buna. Din experienta iti zic ca, nu ai cum sa te intelegi cu cineva din familia lui, daca nici acel cineva nu vrea, si ma ales, daca nu aveti subiecte.
Mi se pare ca tu esti inchisa putin, spunand ca, daca nu are partener sau copil(si tu ai), nu puteți avea o relație, doar pentru ca ea, a ales sa aiba o viata diferita de a ta. Daca a rait in alt tara si are o conceptie de viata diferita, asta este foarte ok, inseamna ca este open minded, insa, cred ca, tu pe acest subiect, o consideri mult prea diferita de tine si nu vrei sa te apropii de ea, lucru care este total gresit. Aproape de la fiecare persoana avem ce invata, fie ea, cu trei copii sau fara.
De ce ti se pare un pic geloasa, nu ai scris, insa, nestiind care e situatia 100%, nu imi pot da cu parerea asupra acestui fapt.
Ai inceput intrebarea cu,, Cum as putea sa ma inteleg mai bine cu cumnata mea", insa, acum te intelegi prost?
La mine situatia a fost fix invers. Am avut parte de o cumnata a naibii, o familista convinsă, încuiată, nu a parasit in viata ei Romania, si orice ban in plus, il punea la saltea, doamne fereste sa isi faca un moft. Si asa era geloasa pe mine cand ma vedea prin vacante. Eu am incheiat orice contact cu ea, bine, au fost faze nasoale pentru care am incheiat orice relatie cu ea, insa, chiar si inainte de acele faze nasoale, era o tipa nasoala, asa ca nu m-am implicat mult. Nu trebuie sa fii prietena cu cumnatii/cumnatele, daca nu ai avut noroc de o cumnata ok, treci peste. Daca tu vrei ceva si ea nu vrea, nu poti schimba nimic. Eu nu mi-as da silinta in locul tau.
Merci de raspuns. Ca sa detaliez putin contextul, ea fiind in strainatate, nu a tinut legatura cu familia ei si nu se mai vazusera mai bine de 10 ani. Nici la inmormantarea mamei ei nu a venit motivand ca nu poate iesi din tara. Din momentul in care fratele ei s-a casatorit cu mine, a devenit super interesata de viata noastra si a cautat sa fie cat mai mult in preajma noastra. Din aceasta cauza, am putina incredere in ea si mi se pare ca mai mult cauta sa ne "spioneze" decat sa fie autentica in relatie cu noi. Nu sunt vreo habotnica cu facutul de copii sau alte chestii de genul, fiecare decide pentru el insusi, am calatorit in strainatate o gramada si astept sa mai creasca copilul si sa se mai linisteasca pandemia ca sa pot calatori din nou.
Nu inteleg de ce trebuie sa te fortezi sa fi pe placul cuiva.De obicei te imprietenesti cu cineva asemeni tie, daca nu aveti puncte in comun si ce sa comunicati lasa lucrurile asa.
Singura solutie este sa te vezi cu ea mai rar spre deloc alta cale nu există, nu te suportă si nu ai cum sa o schimbi nici ea pe tine nici tu pe ea, tu vezi ti de familia ta si ignora o pe sora lui.
Din pacate nu pot pentru ca de cand a venit in tara lucreaza cu sotul meu, asa ca va trebui sa gasesc o cale de "colaborare" cu ea