E simplu. Ai bazele si o latura. Trasezi o latura paralela cu cae a carei valoare o cunosti langa cea pe care nu o sti si formezi un triunghi. De acolo vei calcula valoarea celeilalte laturi. Apoi perimetrul.
Un trapez dreptunchic ABCD are masura de 90 de grade, AB=6dm,BC=9dm si DC=9dm.Calculati perimetrul
Cred că ai notat greșit datele că nu are cum ca AB să fie mai mic decât CD
Nu asa este corect AB este baza mica si CD baza mare
Eu nu am zis ca doua laturi sunt de 9 dm si alte 2 de 6 dm am spus ca AB=6dm,BC=9dm si DC=9dm
Perimetrul= suma tuturor laturilor, adica: P=AB + BC + CD + DA. Aria trapezului = (baza mare + baza mica)x inaltimea/2, adica Atrapez=(B + b) x h/2, geniule!
Ontopic: Daca desenezi trapezul incepand cu notatia A- stanga sus, B dreapta sus, AB fiind baza mica, duci o paralela din B, cu latura din stanga, si se formeaza un triunghi dreptunghic in dreapta, cu pitagora aflii acea latura, care e echivalenta cu latura necunoscuta din problema ta. Cred ca = 9.46 iar perimetrul trapezului va fi P = 6+9+9+9,43= 33,43
Geniule,este gresit!
Http://imageshack.us/photo/my-images/560/20121228152917.jpg/
Problema este foarte. foarte usoara . Baga-mi adresa lixgeo10 ( mess ) si da-mi funda, si te ajut!
Topirceanu_Andra_1999 întreabă: