Eu am o experiență din jurul meu.
Am avut un coleg de serviciu. Într-o seară și-a sunat prietenii și i-a anunțat că își ia la revedere de la ei, că se sinucide. Am aflat și eu de asta a doua zi. Fiind eu milos din fire, m-am interesat de soarta lui, să îl ajut. Am sunat-o pe soția. Tocmai divorța de el, că nu mai rezista. Aveau 60 de ani. Se căsătorise cu el la 20 de ani. El a amenințat-o că dacă nu se căsătorește cu el, el se sinucide. Așa că de la 20 la 40 de ani, el se tot sinucidea.
Iar această gelozie bolnavă nu se vindecă veci.
Astfel, trăiești cu un taliban, care ar vrea să porți jihab, să nu te vadă nimeni. Tu nu ești partenera lui de viață, ești obiectul lui proprietate personală.
Soluția. Fără somație. Iei trenul fără să anunți pe nimeni și aterizezi la mama ta acasă, iar pe el lasă-l în suc propriu.
Cand l-ai luat nu a fost asa? Nu ai observat nimic? Nu ti-a dat de gandit faptul că a acceptat imediat sa mergeți la ai lui? Nu te-ai gandit ca face asta ca sa aiba cine sa te supravegheze cand el nu e?
În fine, gelozia este o boala de care suferim toti si care este normală dar in limita bunului simt.El deja nu mai face parte din categoria oamenilor geloși ci din categoria țăranilor cocliti ce considera ca femeia este supusă bărbatului, trebuie sa stea la cratiță si fundul lui doar pentru ca el e bărbat.Are frustrati si complexe iar controlandute pe tine se simte mai bărbat, preferă să te facă pe tine sluga si sa te tina sub papuc ca sa isi ridice el stima de sine si e clar ca nu mai ai ce cauta langa el. Faza este ca nu trebuie să aștepți tu sa se despartă de tine pentru ca nu o va face, atata timp cat tu te comporți exemplar si cum vrea el, el nu e fraier sa te lase. Daca tu vei începe să nu îl mai asculti si sa te comporți invers de cum vrea el nu îl vei face să plece, ba din contra il vei face să se comporte o perioadă exemplar sa intre din nou pe sub pielea ta sau sa devina violent si cred ca nu duci lipsă de niște pumni.
Singura solutie e sa vorbesti cu ai tai sa il dea afara si pur si simplu sa nu iti mai pese.Tu nu trebuie să fi datoare cu viata ta fata de nimeni si mai ales fata de un om căruia nu ii pasa decat de fundul lui. Pune. relației si cand va vedea ca esti decisă si indiferenta te asigur eu ca nu se omoară pentru ca asta e doar un șantaj.Iar daca o sa o faca e stric problema lui nu i-ai pus tu streangul de gât și nici nu ai tu de ce sa iti strici viata pentru el.
Cel mai bine ar fi să discuți cu el, spune-i că ori încetează cu prostiile ori vă despărțiți.
Nu te lăsa șantajată cu pretextul că se va sinucide.
Omul asta sufera de o boala psihica, sa imi spui daca vrei sa iti dau amanunte despre boala. Nu se va sinucide, stai linistita, ii distruge pe cei din jur, nu se distruge singur. Scapa de el. Vorbeste cu parintii, cu cat scapi mai repede, cu atat iesi mai ieftin. Succes!
Stai linistita ca nu se sinucide. Ti-o garantez suta-n mie. Te intimideaza si te santajeaza emotional. Nu ceda pentru ca ai o singura viata si nu merita sa ti-o traiesti chinuita.
NU esti vinovata de reactiile si de actiunile altora. Nu este normal ce se intampla la voi. Si eu am un sot gelos si pe alocuri paranoic dar niciodata nu s-a pus problema ca nu ma pot imbraca cu ce vreau eu, ca nu pot avea intimitate pe propriul meu telefon, ca nu pot iesi la cumparaturi, la o cafea etc. Nu este deloc ok. E genul care te va tine acasa, sa nu muncesti niciodata pentru ca daca te duci la munca automat il inseli.
Si stii ce e funny la oamenii astia? Ei inseala la greu. )
Fata, vorbeste cu parintii lui. Spune le ca ti-e frica, ca te ameninta ca se omoara si ca nu e normal ce face. Poate reusesc ei sa i bage mintile in cap. Daca nu, vorbeste cu ai tai.
Si daca vrea sa se sinucida, spune-i ca speri sa nu aiba o moarte dureroasa. Am avut si eu in familie vreo 2 cazuri d astea. Amenintau ca se arunca in rau, ca intra cu masina in pom, ca se taie, se impusca si alte cele. Amandoi sunt bine mersi, respira inca si fac umbra pamantului degeaba si probabil viata unor alte femei calvar. Ale mele n-au cedat. S-au tinut tari pe pozitii si au inteles ca cu un om nebun, nu se poate vorbi rational.
E pla, dă -i papuci față, tipul e o mizerie, iar tu nu ești cârpa nimănui. Să se sinucidă dacă e pzda, tu nu ești vinovată. Dă -l dracu afară, scapă de el, că de nu, scapă el de tine, și nu o să îți placă să fii bătută, să îți sechestrate copii, și la final să mai și sfârșești moartă.
"Imi e rusine sa ies cu el undeva, nu prea il duce capul iar vocabularul nu este prea dezvoltat."
Stai linistita, aici va potriviti perfect, nici vocabularul tau nu este prea dezvoltat. Nici cu scrisul nu stai bine.
De ce trebuie sa judeci persoana? A cerut un sfat. Cum adica "va potriviti perfect"? Fata a scris corect gramatical, nu a facut greseli, iar scopul intrebarii e cu totul altul.
Salut,ei bine trebuie sa recunosc ca situatia data e una destul de complicata.Relatia dintre voi e una de dependenta,si dupa parerea mea e chiar una "toxica". Iubirea adevarata nu trebuie controlata, ea trebuie sa vina din partea ambelor persoane, de altfel ea este doar fortata, si astfel nu rezista mult timp.El este dependent de tine, si vrea ca si tu sa fii de el, de aceea mere te controleaza.Are o frica inexplicabila ca s-ar putea sa te desparti de el asa cum si de ceilalti fosti iubiti, ceea ce este o idee eronata.El te vrea doar pentru el, nu pare a fi atat de interesat de viata ta sau de problemele tale, ceea ce arata ca iubirea nu ma e una curata.Nu poti continua asa la nesfarsit.Trebuie sa faci o schimbare, ai avut mai mult de suferit si de pierdut in relatia data de cat de castigat.Ai renuntat la mult prea multe lucruri de dragul lui, pe cand el nu a facut mai nimic.Trebuie cumva sa il excluzi din viata ta,sa pui punct acestei relatii. Daca vei lasa totul in voia sortii,doar se va agrava, caci vezi si tu ca timpul nu ajuta in situatia data. Faptul ca el te ameninta cu sinuciderea in caz de o despartire arata ca el ar putea suferi de unele boli psihice, asta nu e de loc normal. Vorbeste cu familia lui, explica-le totul asa cum e, spune-le tot adevarul, si fii gata de orice.Situatia data poate iesi de sub control oricand, iar consecintele ar putea fi enorme.Acest barbat trebuie sa consulte un psiholog sau psihiatru, pentru ca problema e serioasa.Nu trebuie sa rabzi, tu nu esti de vina cu nimic, nu e vina ta ca el nu stie sa te pretuiasca.Asa e viata, avem incredere adesea in oamenii care nu merita nimic, de aceea uneori trebuie sa luam decizii grele, dar in schimb corecte de dragul unui viitor fericit.El mereu te va ameninta astfel, mereu va fi neumultumit daca nu o sa-i fii pe plac.Relatiile toxice te fac doar sa stai pe loc, nu iti permti sa evoluezi, si iti aduc doar suferinta.Tu ai facut mult prea multe pentru relatia data, iar el doar a primit totul si atat.
Nu ai frați? Pur și simplu pleacă de lângă el ca e tare posesiv și când o sa facă scandal familia lui pune-ți frații sa îi potolească și după când o sa pleci acasă la ai tai vorbește cu maicata ce îți face.Ce faci după? Îl urmaresti sa vezi dacă se duce acasă sau nu, iar dacă vezi ca se sinucide amenințăl ca chemi politia(dar sa mai fii cu cineva) apoi îl duci acasă. Bafta.
Este adevarat, te santajeaza emotional. Nu are nici un drept sa-ti spuna ca nu poti iesi nici cu cainele. Desparte-te de el intr-un loc public unde este lume sau cand esti cu prietena ta, sa nu iti faca ceva. Daca te ameninta fa plangere la politie. Spune-i mamei tale si gata.