Suno pe maicata sa-i zici ce se intampla si daca nu ia masuri te duci sa-i dai la politie. Macar sa mergi la o matusa, unchi ceva.
Nu poti trai intr-un mediu de betivi, daca maicata nu ia masuri atunci te vor duce la un centru de plasament de aceea e bine sa o fortezi spunandu-i ca daca nu te duce la cineva cu capul pe umeri mergi la protectia copilului, ca sa inveti bine sa ai un viitor trebuie sa stai cu cineva care e normal la cap, un ambient curat in casa si pace.
Ar trebui sa vorbesti cu mama ta despre aceasta situatie.Imi pare rau, nu e usor. Unele articole utile poti gasi pe situl jw.org la sectiunea adolescenti.
Am mai ascuns si a facut rost de altul.
Incearca sa o suni pe mama ta si sa discuti cu ea treaba asta si sa ii spui sa ii convinga pe bunici sa nu mai bea.
In primul rand, discuta cu mama ta despre asta. S-ar putea sa stie ce sa faci, dar ca sa te asiguri eu iti recomand sa faci urmatoarele lucruri:
- Contacteaza un psiholog care sa te ajute pe tine sau pe ei
- Spunele ce simti despre chestia asta
- Spunele ca nu le face bine la sanatate
- Du-i la o consultatie la doctor sa vezi daca totul este in regula cu sanatatea lor
- Cand ii vezi ca vor sa bea, ia-le paharele din fata si spune-le ca nu e bine ce fac pentru ca se autodistrug
Asta este cam tot ce as putea sa iti zic. Observ ca esti intr-o situatie dificila si este greu sa gasesti un raspuns excelent pe TPU. Cel mai bine este sa te psiholog.
Sper ca te-am ajutat si iti urez noroc in ai convinge sa nu mai bea. Poate ca vor fi ingaduitori si vor intelege. Bunicii mei sunt foarte intelegatori cand le spun ce e bine pentru sanatatea lor.
Ca sa le ascund alcoolul fac rost din nou, iar ca sa ii duc la un medic iti dai seama ca nu ar accepta sa mearga si sa discuti cu ei nu poti discuta pentru ca au ideeile lor fixe.
"- Contacteaza un psiholog care sa te ajute pe tine sau pe ei
- Spunele ce simti despre chestia asta
- Spunele ca nu le face bine la sanatate
- Du-i la o consultatie la doctor sa vezi daca totul este in regula cu sanatatea lor
- Cand ii vezi ca vor sa bea, ia-le paharele din fata si spune-le ca nu e bine ce fac pentru ca se autodistrug"
Ok. Bune sfaturi.
Dialogul este o cheie foarte importanta in rezolvarea problemelor de genul acesta.