| lanabanana80 a întrebat:

Bună. De puțin timp merg la psihoterapeut. Însă nu știu dacă este psihologul potrivit pentru mine, deoarece acesta ma face să simt ca la o sală de judecată decât la terapie și îmi dă impresia ca eu sunt greșeala în toată ecuația. Ba chiar s-a răstit la mine în timpul ședinței și mi-a spus ca generația asta este greșită, iar ca problemele mele se datorează faptului ca eu sunt,,o răsfățată".De altfel, toată ședința a avut o atmosferă tensionata, fiindcă încerca să îmi scoată anumite idei,, cu cleștele", doar ca să audă ce îi convine. Chiar nu știu ce să fac, eu in trecut am avut un psihoterapeut cu care chiar făcusem progrese, doar ca acesta de care spun a fost recomandat de o rudă și eu am avut toată încrederea în ea.

11 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Fa-i reclamatie acestui terapeut si mergi un alt psiholog, pentru ajutor.

| ioana748 a răspuns:

Trebuie sa schimbi terapeutul.
Nu ai ce sa mai discuti cu cineva cu devieri de comportament.
Iti agravezi situația.
Multa bafta ❤️

| Cipi1212 a răspuns:

Schimbă psihoterapeutul. Sau nu te mai duce.

| 1onurSimion a răspuns:

Bolnav mintal.100%la100%. El n-are ce căuta în institutul acela de a fi psihologi. Cum să-și permită să se rastească la tine? Unde se cred? Pe maidan? El așa își consultă tratează, consultanții?, oamenii pe care apelează la el pentru o problemă de sănătate, sau orice altceva ăsta este felul lui de a se comporta ca om? manifestările denotă faptul ca ai de aface cu un "om" cu probleme de sănătate grave...

Sa mergă să trateze Proxeneți în halul ăla doar ăia țipă unul la altul și se tratează între ei exactă ca în felul lui.

| KovacsB a răspuns:

Deci terapeutii sunt de vina.Ai rezolvat problema.
Tu esti perfecta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai făcut greșeala atunci când ți-ai schimbat terapeutul. Trebuia să rămâi la cel cu care te înțelegeai și făceai progrese. Nu asculta orice sfat, deoarece nu toate sfaturile sunt bune, chiar dacă așa par. Eu am schimbat terapeutul, deoarece nu progresam, iar de când am făcut schimbarea am simțit progresul. Renunță la terapeutul actual și întoarcete la cel cu care te înțelegeai și făceai progrese, deoarece dacă nu te înțelegi cu terapeutul și nu faci progrese, ai putea fie să stacnezi, fie și mai rău să strici ce ai construit cu celălalt și mai mult decât atât să dai bani degeaba celui actual. Este sănătatea ta și sunt banii tăi. Ia alegerea corectă.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Psihoterapeutul nu trebuie sa iti cante in struna, adica daca e ceva gresit la tine trebuie sa schimbi evident, nu trebuie sa fie pe plac ce iti spune dar daca are probleme intr-adevar de comportament schimba-l. Daca te ataca verbal eu stiu cel putin 2 psihologi extraordinar de buni. Iti pot recomanda.

| Cinic a răspuns:

Terapeutul este inutil. Ala nu iti poate rezolva problemele. Doar tu ti-le poti rezolva.

| lanabanana80 explică (pentru Cinic):

De ar fi fost așa de ușor cum zici tu, de ce oare există atâtea cazuri de suicid printre tineri, adolescenți, chiar și copii? Sau atunci când o persoană este abuzată de altă persoană și nu are niciun sprijin, pe cine oare s-ar putea baza în afară de un psihoterapeut? În timp, un psiholog poate vedea unde este problema, și te poate ajuta să o învingi și să treci peste. Intr-adevar, există și psihologi care profesează doar de dragul de a-ți lua banii, fără să te ajute, dar asta nu înseamnă ca nu există si oameni dedicați și ca un terapeut este inutil…

| Cinic a răspuns (pentru lanabanana80):

Terapeutul este inutil. Nu are nici o valoare utilitara sau practica. El doar primeste bani si iti ofera nimic la schimb. Sa te duci la teraput este ca si cum te-ai duce cu o masea cariata la un mecanic auto. Cu cat realizezi ca pe lumea asta nimanui nu-i pasa de tine si de problemele tale ( in afara de parinti sau frati) cu atat vei fii mai puternic. Mai ales daca esti barbat, pentru ca societatea chiar nu da un scuipat pe un barbat. Oamenii care se sinucid, o fac pentru ca nu mai pot accepta si infrunta realitatea. Viata este grea si nedreapta, accepta asta si gata. Cum se spune in legiunea straina : mergi sau mori! Viata nu este altceva decat o combinatie de cifre favorabile sau ne favorabile. Daca ai o problema, rezolv-o! Nu judec oamenii care se duc la terapeut. Pt mine personal este o pierdere de timp, bani si energie.

| Miranjacanela40 a răspuns:

Caută în altă parte nu ai ce discuta cu el dacă înainte să îți spui oful deja te judecă și te face să crezi că problema ești chiar tu.