In primul rand n-ar trebui sa tipi la el, pentru ca deocamdata el iti ofera untrai decent, nu? El este tatal tau(capul familiei si nu invers).Si apoi poate fi irascibil din mai multe cauze:financiare, familiare...decare tu habar nu ai.Deci srai frumusel in banca ta si nu-i mai da si tu motiv de suparare.
Nu poti decat sa strangi din dinti si sa taci. E cea mai buna varianta, crede-ma, vorbesc din experienta!
Daca chiar vrei sa nu ripostezi, trebuie sa-ti impui tu un nautocontrol.Incearca sa te gandesti la faptul ca poate are o perioada mai dificila de trecut si el insusi nu-si poate controla atitudinea.Ca parinte, te asigur ca are multe responsabilitati, si poate are probleme ori e stresat de situatie.Atunci cand te cearta pentru ceva, incearca sa nu ripostezi, sa-i spui doar,, imi pare rau,,.Nu trebuie sa-i dai motive sa se,, descarce,,.
Nu stiu ce varsta ai, dar chiar daca te cearta tu nu ai absolut nici-un drept sa tipi la parintii tai. Unde ti-e respectul? O solutie, cred, ar fi sa te pui in "papucii" lor si sa iti imaginezi ca ai si tu un copil care iti raspunde...cum te-ai simti? Parintii ne dau viata, ei ne cresc, ne vor binele chiar daca ne cearta sau ne mangaie. Prin urmare trebuie sa-i respectam ca atare, nu sa ne punem pe acelasi pedestal cu ei si sa ne certam cu ei de parca noi i-am creste. Poate cuvintele mele par a cearta, dar nu este asa, ci pur si simplu este o rugaminte sa ai grija la comportamentul tau fata de parintii tai, ca mai tarziu, cand vei fi mare si vei avea copii tai sa nu fii nevoit/a sa te confrunti cu aceleasi probleme. Este aegerea ta ce faci, dar daca tot ai cerut sfatul, iti spun ca mai bine pleci capul in fata parintilor tai, stiind ca ei te iubesc, decat sa le raspunzi. Si vei vedea ca nici ei nu te vor mai certa asa des si pentru nimic. Succes
Tatal tau cu siguranta trece printr-o perioada mai proasta.Eu zic sa nu mai tipi la el pentru ca in primul rand ti-a dat viata, datorita lui ai ce manca(multi nu apreciati chestia asta dar cei saraci daca au o paine pe zi sunt cei mai fericiti).
Sa stii ca parintii MEREU vor BINELE copilului lor! Sper ca nu esti de felul tau mai agresiva verbal pentru ca este nasol si pentru tine si pentru cei din jurul tau!
Te pup!
Mda,pai daca am inteles eu bine,tu nu ai mama,sau ma insel?
Vezi care e problema,vezi ce anume il irita pe el de are reactiile astea, nu cred ca e vorba de un lucru nesemnificativ, e vorba de altceva. Daca stiam mai multe detalii, poate iti dadeam un raspuns mai bun, dar nu pot sa ti-l ofer pentru ca nu l-ai spus.Afla si spune-mi si atunci te pot ajuta cu un sfat mai bun.Bafta
Tatăl tău poate că trece printr-o perioadă mai rea. Încearcă să nu îl mai bagi așa de mult în seamă când urlă.
Doar sa fii calma... sa l intelegi k iti vrea binele si de aia tipa la tine! poate ca el vrea sa fi perfecta sa nu gresesti nimic sau poate trece printr o perioada mai grea e stresat etc! lasa de la tine tu esti copilul si el parintele si o sa fie bine el te a facut!
anonim_4396 întreabă: