Daca te face sa te simti mai bine da, sunt de acord cu tine, cel mai adesea e doar ceva trecator.
De fapt, acel baiat de 20 de ani esti tu.
Cinci ani e o diferenta mare acum. Nu era mare daca ea avea 20 si tu 25.
La 15 ani e total imatura si gandeste ca un copil. Este foarte probabil ca peste un an, cel mult doi sau trei, sa ii vina mintea la cap si sa realizeze ca ea nu are nimic in comun cu un bebelus captiv intr-un corp de 20 de ani.
Ce, s-au terminat fetele de varsta ta? Sau esti prea pampalau ca sa captezi interesul lor?
Eu nici nu imi pot imagina ce as putea avea in comun cu o fata de 15 ani. In afara de scoala, muzica si mici discutii banale, dar la un moment ti se ia sa tot vorbesti de banalitati. Da' se pare ca voi aveti aceeasi minte (tu mai fara, a ei in formare) si va intelegi pe moment de minune.
Nu sunt eu băiatul, sincer...dar realitatea lor pare foarte frumoasa, și chiar cred că este, vorbesc despre orice și se înțeleg foarte bine.
Aia e o prietena de-a ta. Tu esti baiat. Stii totul despre ce fac in relatie. Ii cunosti toate trasaturile tipului. Ii cunosti de aproape toate trasaturile prietenei tale. Cu toate aceste detalii, tu nu esti gelos ca nu o sa ai tu sansa sa i-o tragi.
Micul diavol de pe umarul stang imi sopteste sa nu te cred.
Ceea ce am zis in mesajul anterior ramane valabil, indiferent daca esti tu sa nu idiotul ala.
La acesta intrebare doar cu timpul se va gasi un raspuns.
Exista atat relatii esuate intre parteneri cu varstele precizate de tine, cat si relatii care au rezistat o viata.
Depinde de persoane in sine, daca stiu ceea ce isi doresc de la o relatie, daca sunt destul de mature pentru ca construi si mentine o relatie, depinde de nevoile fiecaruia si de capacitatea de indeplinire a acestora de catre partener. Desi pare simpla, o relatie nu este chiar asa, mai ales una serioasa. Implica iubire, respect, incredere, maturitate emotionala (care se poate dobandi si pe parcurs), asteptari realiste ale partenerilor, comunicare empatica, sincera si deschisa.
Adolescenta este, totusi, o perioada tumultoasa, in care tanarul isi cauta identitatea, nu prea stie ce vrea, este instabil d. p.d.v. emotional, relational, insa cu daca nevoile fiecaruia sunt satisfacute in cadrul relatiei, chiar exista o sansa mare de a mentine relatia. Asadar, intrebararile ar fi: ce asteptari are ea de la relatie, de la partener?; Pe ce se bazeaza acea relatie?; Exista comunicare deschisa intre parteneri?; Partenerii au scopuri comune care pot fi atinse in cadrul relatiei? etc.
Scurt si la obiect baiatul ala e pedofil oricum i-ar fi firea.
Diferenta e foarte mare, mai ales ca ea e minor si intr-un moment dat iti dai seama ca ar aparea relatiile sexuale. Cel mai probabil o chestie trecatoare pentru ea si pentru el sper.
Si din pacate baietii de genul asta nu sunt prea inocenti. Pot sa para, dar pe la spatele ei cel mai probabil ca are relatii ori cu femei adulte, sau in cel mai rau caz alti pedofili... Nu e bine relatia aia.
Iar daca chiar intretin relatii sexuale el trebuie raportat la politie. M-i se pare revoltator chiar daca in ziua de astazi e "normal" sau "cool". Baiatul asta ar putea si foarte bine sa fie abuziv si pe dinafara la altii sa apara baiat de treaba.
Nu as avea incredere in el pentru ca, ce adult normal cauta fete care de abia au ajuns la pubertate si le considera partener de viata doar daca au ceva probleme mentale... Trebuie sa consideri ca ea tot copil este, oricat de "matura" ar parea fizic sau mental, si inca de abia stie ce inseamna iubirea.
"...Scurt si la obiect baiatul ala e pedofil..."
Habar n-ai ce inseamna pedofil.
"Diferenta e foarte mare..."
5 ani nu e o diferenta deloc mare.
"Iar daca chiar intretin relatii sexuale el trebuie raportat la politie."
De la 15 ani poti face sex liber consimtit cu oricine care evident are minim 15 ani. De ce l-ar raporta cuiva daca sexul este acceptat de ea?!
"...ce adult normal cauta fete care de abia au ajuns la pubertate..."
La 15 ani la fete pubertatea e pe sfarsite, daca nu cumva s-a si incheiat, nicidecum nu e la inceput.
Nu întrețin relații sexuale
Daca relatia va continua, probabil ca vor face si sex dupa un timp. Ideea e ca nu-ti poate garanta nimeni ca relatia va rezista pana la batranete, in principu nu, dar nu pentru ca 15-20, ci pentru ca statistic vorbind sunt putine relatii care rezista atat si din astea doar intr-un numar infim din cazuri ambii parteneri se simt confortabil. Dar e o experienta pentru amandoi, sa se bucure de relatie si vad ei mai incolo incotro merge treaba.
Tu esti batut in cap? Fata este sub 18 ani, deci da el este pedofil ca la carte. 5 ani nu este diferenta mare daca ambii parteneri sunt ADULTI si au PESTE 18 ani. Dar cand fata e inca minora atunci e pur si simplu pedofil, indiferent de ce zic legiile noastre invechite. La 15 ani atunci de abia incepe pubertatea la multe fete, minus ciclul care difera de la persoana la alta. Fata de abia incepe sa fie adolescent la 15 ani. De unde si pana unde ti se pare ca poti sa faci sex liber sub 18 ani? Iti place doar ca legea tine cu tine? Dar tie ti s-e pare normal sa faci sex cu o fata sau baiat care nu are inca drepturi legale nici sa cumpere alcool? Si tu esti la fel de pedofil ca asta care pune intrebarea. Degeaba tineti unul cu altul ca tot pedofili ramaneti in tot sensul cuvantului. Se pare ca TU habar nu ai ce inseamna pedofil. Tu chiar ti-ai lasa fata de 15 ani sa faca sex cu un copil la minte de 20 de ani, asa-i?
"Dar cand fata e inca minora atunci e pur si simplu pedofil, indiferent de ce zic legiile noastre invechite. La 15 ani atunci de abia incepe pubertatea"
Nu prea ai nici un fel de notiuni nici legislative, nici de biologie sau anatomie. Pedofilia, repet, inseamna altceva, legile sunt relativ proaspete si s-au modificat in sensul scaderii varstei de sex liber consimtit, iar la 15 ani, cum am mai spus, la fete se apropie finalul pubertatii, nu atunci incepe.
" De unde si pana unde ti se pare ca poti sa faci sex liber sub 18 ani?"
Nu mi se pare, chiar asa e.
" Dar tie ti s-e pare normal sa faci sex cu o fata sau baiat care nu are inca drepturi legale nici sa cumpere alcool? "
Sexul e sex, alcoolul e alcool. Sunt doua lucruri diferite, iar comparatia e stupida. Si ca sa vezi ca sunt diferite iti dau si un exemplu, ca la prosti, asa: oare de ce dupa ce ai consumat alcool nu ai voie sa sofezi, dar dupa ce ai facut sex ai? Oare nu pentru ca sunt lucruri diferite?!
"Tu chiar ti-ai lasa fata de 15 ani sa faca sex cu un copil la minte de 20 de ani, asa-i?"
Nu trebuie s-o las eu. Datoria mea este s-o informez ce inseamna asta, ce implicatii exista, ce trebuie sa aiba grija, iar in rest este decizia ei cand si cu cine face.
Si n-am inteles asta cu "copil la minte de 20 de ani", adica daca are 20 nu e ok, dar daca are 30 e ok, sau?!
Copil la minte de 20 de ani m-am referit la gandirea pedofilului respectiv aici.
Pentru ca asa cum a zis si Nietzsche, daca asta umbla dupa fete de 15 ani atunci este clar ca nu are minte de adult.
Nu am ce sa discut cu tine atat timp cat tot incerci sa justifici pedofilia si prostiile tale mentale. Tot intruna zici ca habar nu am de ce este un pedofil, si ma intreb de ce crezi TU ca inseamna? Eu am simtit pe pielea mea mentalitatea pedofiliilor de 20 de ani cand am fost violata de propriul vecin. Chiar si la 17 ani nu puteam sa stiu ce inseamna cu adevarat sexul, cu atat mai putin la 15 ani si nu puteam sa dau consimtamant adevarat pentru asa ceva. Indiferent daca un copil incepe pubertatea mai devreme sau mai tarziu, pubertatea nu inseamna ca un copil poate sa dea consimtatant asupra relatiilor sexuale.
Pun pariu ca stii foarte bine ca un pedofil este un adult care are atractii de iubire sau sexuale asupra unui minor, si indiferent de legea relatiilor sexuale, ea la 15 ani este tot minor. Poate sa fie baiatul chiar si doar 18 ani. El tot pedofil ar fi si aste se aplica si la femei. N-ai ce cauta cu un copil minor si sa incerci relatii de orice fel cu el sau ea. Cel mai probabil singura exceptie ar fi cand minorul are 17 ani si e aproape sa fie major.
Si vad clar ca tie iti este doar opinie personala ca 5 ani diferenta nu este mult intre un adult si minor, pentru ca in viata reala, este foarte mare diferenta. Atunci cand amandoi au peste 18 ani nu mai are nimeni ce vorbi pentru ca sunt 2 adulti. Dar noi vorbim despre copii de 15 ani aici daca nu ti-ai dat seama inca. Accentuare pe COPIL. Nu ai cum sa zici ca la 15 esti adult, ceea ce se pare ca tot vrei sa incerci sa justifici...
Si pun pariu ca si tu stii ca in Romania o persoana este considerata ca fiind majora daca a împlinit varsta de 18 ani, chestie diferita de varsta legala pentru relatii sexuale.
Asa ca poti sa iti tii opiniile tale pentru tine, ca nimeni nu crede un pedofil cand vrea relatii sexuale cu o fata sau baiat de 15 ani.
Eu cred ca doardaca timpul va arata ce va fi. Daca chiar totul e serios, de ce sa nu fie impreuna?
Seamănă cu relația mea, când aveam 15 ani mă întâlneam cu un băiat de 20 ani, ne iubim și fiind prima iubire reală la amândoi ne întâlnim chiar și în prezent. Deci, suntem împreună de aproape 3 ani jumate și totul decurge minunat, amândoi suntem serioși, cine spune ca este o diferență foarte mare înseamnă că le-a fost frică să aibă așa dragoste din îngrijorare, în relația lor depinde totul de ambii nu doar de o persoană, trebuie sa se ajute reciproc și să se asculte unul pe altul.
Succes lor?
Iubirea tine de timp,nu de ani, iubirea tine de toleranta, acceptare, sunt multi care cresc impreuna si mor impreuna, timpul e singurul examen greu de trecut.Lasa-i sa vada incontro duce si sa stii ca nici macar actul nu i va tine impreuna daca ceea ce leaga nu e suficent de stabil, o data facut un nod se poate dezlega, multa intelepciune