Sărut mîna Daniela, întradevăr copiii mici sînt ceva mai greu de stăpînit, și televizorul joacă un rol important în ceea ce privește comportamentul fratelui tău, să înțeleg că tu ești ce-a mai mare nu? El avînd 8 ani este în clasa a doua nu? Poate ar trebui să ai tu mai multă răbdare cu el, cine știe poate că văzînd comportamentul tău o să vrea să te copieze, tu ce vîrstă ai? Tu spui despre fratele tău"cînd se joacă înpușcă, omoară fură" ce anume omoară, înpușcă și ce fură? Cu colegii lui de clasă cum se poartă? Poate ar fi bine să-și găpsească o activitate potrivită pentru vîrsta lui, cum ar fi de exemplu cititul, s-au la tv să vizioneze mai multe emisiuni educative, dar c-am greu găsești, așaceva. Oricum multă sănătate, și a-i mai multă răbdare cu el.
Este un copil cu multa energie si incearca sa o consume dupa modelele pe care le primeste. Are nevoie de mai multa preocupare din partea voastra, dar nu in sensul de observatii ci sa-l capacitati cu activitati benefice si sa-i limitati accesul la jocuri si emisiuni cu violenta.
Ar fi bine sa vorbesti cu parintii tai si sa ii intrebi pe ei sa vezi ce parere are despre acest lucru, care nu e ceva normal.Ma gandesc ca nu are o varsta foarte inaintata daca se mai joaca, dar cum spui si tu, jocurile astea nu mi se par nici mie ceva normal sa se joace de-a omoratu, impuscatu, furatu etc Toate astea ar putea fi provocate de la desenele animate, care in ziua de azi, duc la violenta, sau chiar sa fi vazut pe undeva aceste lucruri. Cel mai bine ar fi sa stati de vorba cu un psiholog, o discutie atata pe fratele tau dar si pe voi familia voastra, v-ar aduce linistea in casa.
Numai bine v-a doresc!
Povestea ta este fantastica parca. Nu stiu cati ani ai, insa ma intreb daca nu ar trebui sa fii mai intelegatoare cu fratele tau. Are doar 8 ani, doat o-p-t.
ADD sau ADHD poate fi o explicatie - uite-te pe link ul asta http://ro.wikipedia.org/wiki/ADHD
Poate ca trebuie sa stai de vorba cu parintii tai si sa-i faci atenti in timpul clipelor de liniste asupra problemei. Oricum, pe copii in ziua de astazi, nu mai poti "sa-i pui sa faca ceva" - trebuie lucrat cu mai multa grija. Parintii tai trebuie sa fac primul pas, cu ei trebuie sa vorbesti daca intr-adevar tii la fratele tau.
Buna!
spune-i mamei tale sa nu il mai lasa la tv si nici la calc mai ales sa nu Il lase la desene. el se crede un prs din desene nu e nebun asa se comporta toti baieti sub 13 ani daca trece de 13 o bataie buna de la mama sau tatal tau si nu o sa mai faca asa
Incercati sa l indepartati de televizor, de desene animate. Din pacate desenele animate instiga la violenta. E un prim pas.
Cati ani are?
nu il mai lasa la calculator, televizor o vreme si pune-l sa citeasca o cartre sau ceva...
Ba chiar din contra Zazu! Toti ii si tin partea! Si cand el face ceva rau si eu il cert ei(parintii)imi zic sa il las in pace ca e mic! Si scuzati-ma ca am uitat sa precizez anii! Are 8 ani!
Du-l la un psiholog si nu-l mai lasa sa se uite la ce vrea el si sa se joace ce vrea el!
Mediul in care traieste il face sa fie asa, fiti mai calmi, nu-l certati si incercati sa ii explicati pe intelesul lui de ce lucrurile sunt altfel.Copii agitati au nevoie de afectiune, de multa, multa, multa atentie si intelegere, cu cat au mai multa afectiune din partea familiei cu atat devin mai linistiti.starile de tensiune din familie afecteaza viata tuturor, dar copii sunt predispusi sa sufere mai mult pentru ca sunt mai profunzi, mai receptivi cu ceea ce se intampla in jurul lor.
Daniela, pe cat de neascultator este, pe atat de iubitoare sa fii tu cu el, nu. l ignora deloc, are nevoie de atentie, dar una afectiva, nu sta tot timpul cu ochii pe el, nu-l certa aiurea, nu ridica tonul sau mana, nici macar amenintator.Ai sa vezi ca in 1 -2 luni se schimba radical daca voi ve-ti fi mai dragastosi cu el, daca il mangaii mai mult, daca esti mai impaciuitoare, stiu ca e greu, iti trebuie rabdare, dar ai sa vezi ca se schimba total.
Sant apucaturi urate si nefaste. daca le lasati sa creasca va fi vai si amar.am citit despre unul care era atentionat; ma nenica fiul tau cand e ca vacile pe camp, se joaca foarte ciudat. da ce face ma? pune caciula intr-un loc, si se furiseaza in jurul ei, si cand crede el, se repede o ia fuge si se ascunde. eiii se joaca si el, zice tatusau.si asa a inceput sa fure. si fura si in ziua de azi.
anonim_4396 întreabă: