| Eu18 a întrebat:

deci nu o mai suport pe bunica mea...tot timpu se leaga de mine. Daca vreau sa ies si eu cu prietenii prin oras gata ma ia la intrebari ca unde ma duc, ce fac sau daca nu suporta pe unu zice ca dc umblu cu toti golanii(fara sa-l cunoasca macar). Am fost si eu cu 2-3 prieteni pe la sala si cand am venit acasa gata a sarit cu gura pe mine ca de ce nu spun unde plec, ca mi-am luat-o in cap, ca ma trimite la taicameo la tara sa ma duc naibi(parintii mei sunt despartiti de cand eram mic). Mi-am pierdut multi prieteni din cauza ei sad. De ex cand eram in generala si ea venea pe la sedinte spunea numai minciuni, se lua la cearta cu ceilalti parinti si a 2 zi colegii ma luau la intrebari de parca eu as fi vinovat cu ceva( unii m-au si batutcrying ). Ea zice mereu ca am imbolnavit-o, ca numai din cauza mea e bolnava. Imi vine sa ma arunc in Dunare ca poate asa se face ea mai bine si nu o sa mai fie bolnava.La anul dau bacu si cu atata stres nu cred ca am sanse sa-l iau sad. Ce am spus pana aici e doar putin ca daca i-as fi spus si eu tot ce am pe suflet cred ca pana acum numai eram in viata.Am mai incercat sa vb cu mama dar degeaba. ea zice sa nu o bag in seama dar deja e prea mult.Eu niciodata nu am fost in cluburi, discoteci iar in excursii foarte rar... ca daca se intampla sa fie o excursie cu scoala nu ma lasa daca nu mergea si ea(diriginta m-a intrebat de fata cu toti ca de ce nu ma lasa sa merg fara ea si atunci toti au inceput sa faca misto de mine sad ). Va rog sa ma ajutati ce as putea face sa fie mai bine? Daca nu o sa se scimbe nimic singuru lucru ce as putea face e sa ma sinucid ca e mai bine pentru mine si pentru ea ca tot se imbolnaveste din cauza mea ca ies si eu afara cu baietii(daca o sa mai ies ca si asa nu stateam mult) ca ea asta vrea sa stau numai in casa daca s-ar putea sad.

16 răspunsuri:
| Psihoyounger a răspuns:

Sinuciderea nu e soluţia deoarece tu doreşti să o schimbi pe bunică, nu viaţa ta. Îţi recomand să vorbeşti cu părinţii tăi şi să le explici totul, aşa cum ne-ai explicat nouă aici. @nems, fuga de acasă nu e o soluţie. Nu te va crede nimeni că eşti matur dacă fugi de probleme. Cea mai utilă şi sigură cale e comunicarea.

| Foxylicious a răspuns:

Buna
Aceiasi situatie am avut`o si eu.Parintii mei sunt divortati de cand aveam 2 ani, iar eu am ales sa stau cu mama. Bunica mea(mama mamei mele) era si este la fel ca bunica ta.Mereu severa, a avut grija sa isi lasa amprenta pe copilaria mea. Mereu imi repeta ca boala care o are o are din cauza mea si ca mai bine manca o ceapa cu paine dar fara mine.Eram ultimu om.Ma facut sa cred ca toti baietii sunt niste animale si sa nu apropii pe nimeni.Pe langa asta bunicul meu era si este un alcoolic mereu certuri, mereu scandaluri mereu batai.Acum sunt bine m`am mutat la mama mea si totul este bine.Vina este diferenta de varsta este o generatie impotriva altei generatii.Succes la bac! Fii tare!

| Nems a răspuns:

Vb ca parintii tai ca nu vrei sa mai stai la bunici/bunica si amenintza'i ca fugi d acasa. Eventual stai la un prieten o zi doua ca sa ii sperii pe ai tai. Eu asa as face... ^^

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu fă prostia să te sinucizi. Înfruntă totul, nu te comporta ca un laş. Dacă faci asta în niciun caz bunica ta nu se va îmbolnăvi. Din câte am citit, ea e puţin cu capul (probabil şi vârsta e de vină). Spune-i că ai crescut, că nu mai ai 2 ani,că ştii să discerni singur ce e bine şi ce e rău şi să nu te mai bată la cap. Că înţelegi că se preocupă atâta de tine pentru că te iubeşte,dar că exagerează. Eşti mare şi ai nevoie de libertate. Toată constrângerea asta a bunicii tale te poate face să te închizi în tine. Nu face asta,fă-ţi prieteni,ieşi să cunoşti oameni,învaţă şi ai încredere în tine.Vorbeşte cu bunica ta serios şi poate înţelege. Dacă nu, nu-ţi rămâne decât s-o ignori. Ştii cum se spune, zici ca ea şi faci ca tine. Baftă!

| Ralluca25 a răspuns:

Păi și dacă te sinucizi ce dumnezeu rezolvi? Spune-i că nu ești copil mic ai și tu dreptul de a ieși afară cu prietenii doar ești mare. Vorbeste cu parintii tai trebuie sa te asculte daca nu du-te la taicatu la tara cat de rau poate fi. Vorbeste cu cineva de la scoala cu dirigata sa te ajute sa vorbeasca cu ea s-o faca sa inteleaga ca ai crescut nu mai esti la varsta de 10 12 ani sa stai in casa. Chiar nu stiu ce sfat sa iti dau ca sa il pui in aplicare ca habar nu am :d... Da chesta cu sinuciderea este o tampenie traiesteti viata ca de aia o ai nu ai zeci de mii ci doar una pana mea. happy. Succes cu bunicăta! :*

| selenahermy a răspuns:

Ai putea sa ii amintesti (daca nu e prea riscant) ca iti e bunica si nu are drepturi supreme asupra ta. Ai putea sa ii spui situatia de la scoala ca aia fac misto de tine si sa ii zici sa te lase si singur ca esti destul de mare sa nu te impiedici de ceva invizibil si sa cazi pe strada.

| PonciK3214 a răspuns:

Parintii mei s-au despartit de cind eu aveam un an si 3 luni si de atuncea traiesc cu bunica mi-i cunoscuta situatia ta mereu cind ma duc undeva ma intreaba unde ma duc cu cine ma duc mamica spune sa nu o iau in seama dar e dificil si tu nu te gindi la lucruri rele 'sinucidere' e doar o perioada grea din viata totul va trece bunica nu e vesnica va muri si iti va fi dor de ia oricum iti doreste doar binele

| xBlue a răspuns:

E foarte complicat sa discuti cu bunicii care au propriile lor "fixuri"hee hee. Nu cred ca poti sa mai locuiesti cu ea daca iti face toate aceste lucruri. Ai spus ca parintii tai sunt despartiti; ai putea sa te duci la unul dintre ei (doar daca ai relatii bune cu ei thinking)
Iti spun clar ca nu mai poti sa traiesti bine cu bunica ta straight face
Bafta!

| DeeaIst a răspuns:

Daca chiar nu o mai suporti incearca sa ii explici cum te simti dar nu ridica tonul si incearca sa nu o superi. Poate reusiti sa va intelegeti sa iti acorde mai multa libertate.Si daca nu merge vorbeste si tu cu parinti tai(amandoi)sau cu un prieten sa te muti de acolo.

| grosudana a răspuns:

Fff simplu...nu o asculta.fa ce crezi tu ca e mai bine pentru tine si nu-i atrage atentia

| BaяbieGυяl a răspuns:

In primul rand nu te gandii ca sinuciderea este o solutie,de ce sa-ti irosesti viata cand ea este darul de la Dumnezeu,bunica ta isi face griji pentru tine, ii pasa cu cine stai si vrea sa ajungi ceva in viata, incearca sa o intelegi sau fa-te ca o intelegi, ascult-o si fa ce vrei tu. Poti incerca sa ii explici ca vrei sa ai si tu viata ta si sa nu se mai bage in ea. sper ca te-am ajutat

| Demika a răspuns:

Nu sunt in stare sa judec dar cred ca e exagerata, cred ca ar trebui sa ii esplici mamei tale sau unui prieten apropriat. Daca acus dai bacul ai putea sa incerci sa te muti (poate cu mama ta). La scoala ta ar trebui sa ai un spihopedagog, poate te ajuta el, nu-ti fie rusine sa te duci la el, caci si vedetele apeleaza la pshiologi chiar daca nu au nici o problema(chiar au pshiologul lor personal). Prin comunicare poti rezolva toate probleme. daca vrei mai multe sfaturi mie mi-ar trebui mai multe detalii asa ca daca ai facebook da-mi add pe copacianu cezara... sperc ca te pot ajuta

| Demika a răspuns:

Nu sunt in stare sa judec dar cred ca e exagerata, cred ca ar trebui sa ii esplici mamei tale sau unui prieten apropriat. Daca acus dai bacul ai putea sa incerci sa te muti (poate cu mama ta). La scoala ta ar trebui sa ai un spihopedagog, poate te ajuta el, nu-ti fie rusine sa te duci la el, caci si vedetele apeleaza la pshiologi chiar daca nu au nici o problema(chiar au pshiologul lor personal). Prin comunicare poti rezolva toate probleme. daca vrei mai multe sfaturi mie mi-ar trebui mai multe detalii asa ca daca ai facebook da-mi add pe copacianu cezara... sperc ca te pot ajuta.

| Deea_8175 a răspuns:

Offf, dar sinuciderea nu-i o solutie! de ce sa faci acest lucru ingrozitor? Povestea ta chiar mi se pare trista, nefericita! Nu stiu cum as putea sa te ajut, de si mi-as dori asta. De ce nu porti o discutie cu bunica ta in care sa lamuriti problemele, sa-i explici ca ai nevoie de libertate, de prietenii tai! Din cate spui tu pare o femeie foarte severa, sau te iubeste atat de mult incat a ajuns sa procedeze astfel. Eu te-as sfatui, cuma m mai spus, sa porti o discutie cu dansa in care sa-i spui tot ce ai pe suflet, faptul ca tu nu mai esti un copilas, ca a sosit timpul sa fi o persoana matura! Inca o data-ti spun, sinuciderea nu rezolva absolut nimic, de ce sa recurgi la asta, viata este minunata. Iar prin marturisirea greutatilor care apasa pe sufletul tau bunicii tale o sa-ti faca si tie viata mai frumoasa! daca vrei sa mai vorbim poftim id-ul meu de mess, deea. mina! succes

| papushika_3388 a răspuns:

Sinuciderea nu este o solutie! fa cumva si ai o discutie cu bunica ta si zii in fata ce-ti place si ce nu.ada-i aminte ca nu mai esti un pusti, exista reguli care trebuie sa le respectam cit si obligatii, daca bunica ta nu le cunoaste tu aduile la cunostinta...nicaieri nu scrie ca-ti este interzis sa iesi cu prietenii sau sa-i numeasca ea pe amicii tai.sunt organele justitiei care se pot ocupa de aceasta intrebare.zii bunicii ca o sa te duci la politie si o sa scrii plingere pe ea ca nu-ti respecta drepturile(chiar de no sa mergi ei zii asa)mult succes si sper ca totul o sa fie ok

| nightmare66 a răspuns:

Pai incerca cu frumosu explica-i spune-i ca nu mai esti copil si ca ar cam trebui sa te cam lase in pace si daca nu merge pleca cateva zile de acasa spune numai unui parinte si las-o sa-si faca griji cat vrea cred ca dupa aiai va intelege si treaba cu sinucisu nu rezolva absolut nimic dar poti s-o pui in discursul de induplecare