| RouaDi a întrebat:

Bună dimineața. Sunt căsătorită de 5 ani, am un băiețel de 3 ani. Pana acum nu pot spune ca totul a fost super dar a fost bine. După ultima cearta, s-a ajuns în pragul divorțului. Eram hotărâta sa divorțez. Dar el a promis ca nu mai sta afara cu prietenii, ca nu mai vorbește urat, ca bea mai puțin. Astea erau lucrurile care ma deranjau. Am spus sa ii mai dau o șansă. Nu cred ca se mai schimba dar am zis sa încerc. Oricum la prima abatere sa zic asa, am plecat. Nu vreau ca băiatul meu sa crească în certuri sau sa ma vadă supărată. Credeți că am făcut bine sa rămân, poate sa se schimbe?

15 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Nu ai facut bine, bautura nu o lasa romanul prea greu sa devina normal. Dar vezi in caz ca o tine la fel pleci

| darrio2007 a răspuns:

Nu se va schimba.

| ania a răspuns:

Da cred că ai făcut bine. Eu am o preitenă care are un soț bețiv, are 2 băieți mari deja, unul căsătorit, n=a prea ajutat=o la creșterea lor, mă mir că a avut putere să reziste, dar a vrut să fie mulțumit Dumneze cu ea, se roagă mult, citește Biblia și ajută foarte multe persoane cu răni sufletști, știe ce înseamnă să fii ani de zile, singură și neînțelasă, ea e unul din eroii mei. \pentru soțul ei se roagă, încă speră că într=o zi Dumnezeu ăl va shima, dar ea e o peroană fericită care face farte mult bine altora.

| Aasdfghj a răspuns:

Buna! Ai facut o greseala acordandu-i sansa asta. Mi se pare o prostie sa ramai intr-o astfel de relatie si sa stai cu frica ca bea, se imbata si ii mai scapa cate-o palma, caci, sa fim seriosi, la asta se ajunge intotdeauna. Nu cred ca o astfel de persoana se poate schimba vreodata. Cel mult poate sa iti arate ca nu mai face unele lucruri ascunzandu-se de tine, dar nu renuntand la ele.

| AliGab a răspuns:

Atata vreme cat nu este violent de ce sa fi gresit? Nu stiu daca el se va schimba, dar omul are nevoie si se o iesire cu prietenii din cand in cand, sau de o bere, insa daca sunt frecvente este normal sa te deranjeze, dar nici sa se ajunga la divort. Copilul are nevoie de amandoi. Partea cu vorbitul urat nu-i buna in familie, dar la fel incearca sa discuti mai linistita cu el, nu sa te certi.
Un lucru pe care eu nu il tolerez la al meu este tigara, dar atata vreme cat nu il simt si nu fumeaza acasa si in prezenta mea si a copiiilor, nu ma deranjeaza acest viciu al sau. Am vorbit cu el si cand il simt ca a fumat, il atac cu o tachinare si crede-ma ca se simte mai prost decat daca as sta sa ma cert cu el non-stop

| Endoryus a răspuns:

Zici ca ai 12 ani la ce detalii ai dat. Nu ai explicat nimic.
Sta cu prietenii pe afara. Ok, si? Face ceva rau? Il invata sa faca prostii? Sa insele? Nu se intelege. Vorbeste urat? Ok. Injura? Te injura? Nu se intelege. Bea. Ok. Cat bea? Se imbata cu fiecare ocazie? Devine violent de la asta? Chiar nu stii sa explici nimic. Tu stii doar sa dai ultimatum dar sa fii sotie sa incerci sa ajuti cumva pe om nu vad sa spui. Cum am zis, ai scris un talmes balmes mai sus. Daca asta inseamna casnicie in ziua de azi, e clar.
Am inteles ca sunt certuri dar nu se intelege gravitatea actiunilor lui la cum scrii tu mai sus. Nu imi pot da seama daca e ceva grav sau doar exagerezi tu.

| adeluna a răspuns (pentru Endoryus):

Si eu as fi apreciat mai multe detalii, dar genul asta de feedback nu face decat sa intimideze si inhibe. Precis a formulat cat de coerent a putut in situatia data.

| adeluna a răspuns (pentru Endoryus):

In primul rand o imbratisare, e foarte ravasitor si apasator sa iti pui asemenea intrebari. Cred ca e relevant subiectul certii. Si daca exista o tematica comuna recurenta a certurilor. De exemplu cuplurile nu se cearta pe bani, conflictul este intre asteptarile diferite pe care cei doi le au despre cum ar putea folosii banii resprectivi. Tot asa, poate conflictul nu e despre statul cu prietenii, ci despre faptul ca doar el poate sa stea cu prietenii, in timp ce tu trebuie sa ai in permanenta grija de copil. Speculez acum in lipsa de detalii, doar ca ajutor de pus intrebari ajutatoare. Oricum raspunsurile doar tu poti sa le dai. Asa ca, in loc de ce nu vrei sa mai faca, ar putea ajuta sa iti definesti ceea ce ai vrea sa faca. Si sa i-o comunici. Si viceversa. Ce i-ar trebui lui ca sa simta mai putin nevoia de a evada in alcool si absentism.

| Digikey a răspuns:

Lupul schimba parul dar naravul ba.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De aceea nu e bine sa te grăbești cu căsătoritul. Din 7 miliarde trebuie sa alegi foarte selectiv ca pana la urma e vorba de viata ta.
Eu nu-ți sugerez nici sa divorțezi, nici sa ramai.
Ar fi bine dacă s-ar putea sa reabilitati situația. Și situația nu se rezolva urlând și țipând. Trebuie sa vorbești cu el în cel mai serios mod când nu e afumat. Altfel fix ceea ce nu vrei sa vadă copilul, aceea va vedea. Îți urez mult succes!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Când l-ai luat nu făcea nimic din toate astea?

| Dandinelle a răspuns:

Aveti o relatie de 5 ani, daca inca mai crezi in relatia asta sustine-l, nu-l lasa sa se chinuie sa bea mai putin si fara prieteni aproape.
Daca nu mai ai incredere in el, e alegerea ta aici.
Gandeste-te ca acel copil inregistreaza si certurile si le poate transforma in frici personale. Cu cat clarificati situatia mai repede cu atat mai bine pentru copil.

| oz_1736 a răspuns:

Ca ii acorzi sau nu o sansa e decizia ta, dar pregateste terenul pentru o eventuala modificare de plan. Cauta o casa sau afla cum poti divorta si sa ai unde sta, cum sa te descurci cu un copil dupa divort, cine va sta cu copilul cat timp esti la munca etc. Fara domiciliu si serviciu nu cred ca vei castiga copilul. Intotdeauna sa ai un plan B

| Clytia a răspuns:

Sincer, nu cred. Cel mai probabil, va lua o pauză așa de maxim o lună de la viciile sale să-ți demonstreze că s-a schimbat, după va reveni la ce reprezintă el de fapt.

| anamaria82726 a răspuns:

Eu zic ca se poate schimba. Si chiar daca nu, totusi este sotul tau si este bine ca i-ai dat o a doua sansa. Bine pentru el ar fi sa o foloseasca cu cap si sa isi dea seama ca este la un pas sa te piarda. Totusi este de apreciat ca a decis sa incerce sa renunte la vicii pentru tine. Unii ar renunta mai repede la familie si la responsabilitati. El macar a ales familia. Daca va reusi sa se tine de cuvant, asta vei vedea. Stiu cum este sa cresti cu parinti care se cearta. Asta clar nu este bine. Daca mai are alte abateri, ii explici cu frumosul ce decizie ai luat. Pana atunci, sa va bucurati de casnicia si de baietelul vostru ca pana acum