| Vintu_Viorel-cristian_1976 a întrebat:

doresc si un sfat, am stat impreuna cu o fata timp de 6 ani mai precis in concubinaj timp in care am conceput un copil impreuna si am construit o casa cum se zice adica am cumpareat o garsoniera impreuna dar pe actele de proprietate e trecuta doar ea.pot obtine dreptu la proprietatea locuintei daca ea nea parasif de cativa ani si pot obtine drepturi depline asupra copilului sa-i pot face un pasaport sa calatoreasca cu mine daca ar fi cazul si k pensi alimentara pt.copil? ea e plecata de cand avea copilu 6 luni si l-am crescut eu cu mama mea copilu face anul acesta in noiembrie 14 ani ia mai venea in vizita inainte dar de un an de zile daca mai da un tel.la copil din cand in cand in rest straina ce ma sfatuiti?

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

1.Poti obtine doar o parte din locuinta, de regula jumatate, daca poti dovedi, cu acte si martori, ca ai contribuit la cumpararea acesteia. Daca nu poti dovedi nu o sa obtii nimic.
2. Poti obtine incredintarea minorului, printr-o actiune in judecata, daca dovedesti ca l-ai crescut singur. De asemenea poti solicita si pensie alimentara, ma mira ca nu ai solicitat-o de la data cand concubina te-a parasit.

| gazza01 a răspuns:

Incearca sa dai de ea si sa vorbiti, poate iti cedeaza ea aceste drepturi si nu mai e cazul sa actionezi in instanta! Daca nu, va trebui sa iti cauti un avocat bun si sa urmezi un proces lung.

| fgdgdfbdxfgnxfjnfdzfd a răspuns:

Sincer, imi pare rau pentru tine...Nu stiu cum tine Dumnezeu astfel de tarfe in viata...

| OMFGConrad a răspuns (pentru fgdgdfbdxfgnxfjnfdzfd):

*OFF-TOPIC:Ai grijă, că și tu urmezi dacă nu te uiți după fusta bună.