| Gherghestf a întrebat:

Buna,după 6 ani de relație 1 an și 7luni de căsătorie,soția mi-a spus ca nu ma mai iubește de un an și vrea sa ne despartim? Sunt terminat eu văzându mi toată viața împreuna cu ea, cum poate sa dispară iubirea la doar 7 luni de căsătorie? ce pot sa mai fac?

Răspuns Câştigător
| SingleForOne a răspuns:

Până la urma urmei, tot tu ajungi să cazi de prost. Ca barbat, poți să-i faci de toate (materiale, financiare, romantice, satisfacere, etc), doar ca ea să te accepte pe tine și să stați împreună. În schimb, dacă nu îndeplinești un punct din așteptările ei, s-a terminat firul, cu atât mai bine pleacă dacă găsește pe altcineva sau o viață simplă, și tot ea spune că "nu ești bărbat îndeajuns să o motivezi sau să o forțezi să stea cu tine... că ai lăsat-o să plece, să-și facă de cap".
Chiar ironic, în majoritatea cazurilor, cele care sunt agresate fizic și verbal în relație sau căsătorie (și/sau satisfăcute sexual și agresiv), nu au tendința să plece, poate peste câțiva ani, dar și aici depinde.
Lasă relația/căsătoria să aibă cursul ei, până când vine ea cu actele de divorț. Dacă ea face copil cu altcineva, ar trebui să fie câștig pe partea ta, din punct de vedere legal si financiar, pe motiv de înșelare.

Tu fii bărbat, ține sau fă-ți caracterul tău. Pune piciorul în prag până când te respectă, și își schimbă singură părerile (sau hai, cu ajutorul tău, dacă e nevoie), sau până când ea decide să plece, și să vină cu actele de divorț.

| Gherghestf explică (pentru SingleForOne):

Din fericire nu avem prea multe de împărțit, dar gata sa decis cu despartirea

17 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Dragoste înseamnă să ramai lângă cuvantul pe care ti l- ai dat
Asa e firesc, sa îți vezi tot viitorul alături de persoana cu care te căsătorești. Nu trebuie sa promiți nimănui ca vei respira tot timpul pe te că simțim nevoia tot timpul. Tocmai pentru ca sentimentele sunt fluctuante promiteam ca vom fi alaturi la bine și rău. Are o gândire imatura, dacă ar vedea ca te curtează cineva la serviciu de exemplu, sa vezi ce rapid i- ar reveni sentimentele. Suntem ființe cu natura păcătoasă și suntem ispitiți sa nu mai apreciem calitățile card cândva ne- au atras la partenerul de căsătorie, mai mult sa avem ochi dacă suntem în pericol de a pierde pe cineva, sa luam calitățile celuilalt ca pe ceva care ni se cuvine. E o așteptare nerealista și imatura sa ai așteptarea ca sentimentele sa fie turate la maxim tot timpul, o relație se consolidează prin alegerea zilnica dea aprecia clitatle celuilalt, de a- i face bine, de a- i aduce bucurie, de a refuza sa iei în considerare alte opțiuni, de a fi fidel.

| ania a răspuns:

Dacă accepta soția, înainte de a divorța eu sunt convinsa ca ar fi de ajutor sa mergeți la consiliere creștină la Ellel Ministries România, se pot face și programari on line.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Ea nu este pregatita sa fie sotie, poate nu trebuia sa te grabesti cu casatoria, sunt multe aspecte desii cel mai bine este sa cunosti persoana cu care te casatoresti, realitatea cruda este ca nu poti cunoaste intru totul o persoana nici după 6 ani de relatie, uite ca ea a ales sa te paraseasca clar are pe altcineva ca daca te iubea sincer era cu tine, in ăstia 6 ani de relatie sa mai intimplat sa te paraseasca si după sa va impacati? Au existat certuri gelozii din partea ei? Tu cum te ai purtat cu ea de a ajuns sa spuna ca nu te mai iubeste dupa 6 ani petrecuti impreuna? Ce varsta are ea dar tu?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Eu văzându mi toată viața împreuna cu ea. Să nu mai faci asta.
cum poate sa dispară iubirea la doar 7 luni de căsătorie? Poate să dispară și în 5 minute. ce pot sa mai fac? Nimic.

| GabiDumitrescu a răspuns:

OK, si cum a decurs perioada de dupa casatorie? Cum era inainte, cum e acum? Ce s-a schimbat la ea, ce s-a schimbat la tine? In principiu, e decizia ei, nu merge dragoste cu de-a sila cum au zis si colegii, dar ar fi bine sa discutati deschis despre asta ca macar sa inveti din greselile pe care le-ai facut acum. Eu sunt in situatia inversa. happy

| sofisis a răspuns:

Si ce preferi? Sa stea cu tine obligata de situatie? Sa te insele? Macar a avut bunul simt sa iti spuna ca nu mai vrea.
Las-o sa plece. Sau pleaca tu. O sa iti revii. Iubirea probabil e disparuta de mult dar i-a fost greu sa ajunga in punctul in care sa spuna stop.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hei! In primul rand au fost 6 ani de relatie in spate, apoi 1 an și 7 luni de casatorie, este normal sa apară și aceasta problema, poate nu sunteți facuti unul pentru altul, vedeți ce va adus in acel punct al despartirii, poate se mai poate remedia ceva între voi, ori probabil s-a consumat ce era de consumat între voi și este momentul sa va despartiti. Fi fericit ca nu a profitat de tine și de iubirea ta, este sincera cu tine, e normal sa suferi după aceasta, din moment ce ești inca atașat de ea, dar da-i drumul, las-o sa plece daca aceasta este dorinta si decizia ei, nu o tine legata de tine, ca nu va fi prea bine pentru nici unul dintre voi din păcate și nu va dura mult timp relatia! La un momentdat tot va pleca, nu ai ce face din păcate. Cel mult vorbește cu ea si spune-i sa iti spuna care este motivul motivul despartirii.

| AdioTPU a răspuns:

Poate că și-a dat seama că nu tu ești bărbatul cu care ar fi comptatibila. Știu că sună dureros dar asta cred că a fost motivul. Nu ai altceva de făcut decât să te resemnezi.

| just4ubr2015 a răspuns:

Daca nu ai avut grija de ea si-a gasit alt handralau sa o atinga bine las-o in pace si asta e mergi mai departe

| Paracetamol0lol a răspuns:

Nimic, o lași și îți refaci viața că vorba aia " dragoste cu sila nu se face"

| romeoflorin a răspuns:

Părerea mea e ca altcineva ți a luat locul.

| Cocoandrei441 a răspuns:

Probabil nu te-a iubit mai deloc... După 7ani sâ îți zică că nu te mai iubeste este ciudat. Probabil si-a gasit pe altul. Las o în pace. Fi puternic, nimeni şi nimic nu este de neînlocuit. O să îşi de-a seama ce a pierdut. Acum nu stiu... poate si tu esti devină. Nu o pot acuza nici pe ea.

| Gherghestf explică:

Stam împreuna de 5 ani, chiar dacă vrea s aplece e foarte greu cu chiria in Italia, vrea sa dim oameni sa nu dramatizam, dar cum pot sa stau lângă femeia care o iubesc știind ca "mâine"găsește chirie si pleaca crying

| Gherghestf explică:

Va multumesc tuturor de răspunsuri, am aflat și adevarul între timp, in moment ce ma mințit ca s-a dus la sala, s-a dus și sa găsit cu "el" un băiat divorțat cu care muncește de doi ani și au vorbit de un an, totul fiind ascuns. uite ca am aflat tot azi, mai e vorbesc cu băiatul sa vina sa o ia cu tot ce și-a adunat ea cât a fost împreuna cu mine.

| Trapppedd a răspuns:

Probabil si-a imaginat altfel casatoria, a visat mult si si-a dat seama ca nu e nimic atat de special. Nu ai ce sa faci, maxim sa mergeti la terapie daca dispusa...