anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna, e prima data cand postez ceva aici, pana acum tot am intrat si am citit diferite subiecte legate de oamenii care sufera sau nu isi gasesc perechea. Trec si eu printr-o despartire in care credeti-ma ca am dat tot ce e mai bun din mine si la propriu si la figurat, efectiv m-am deschis si am dat totul pentru acea persoana cu care am vrut si imi doream sa am ceva serios, o casnicie sau relatie de durata dar din pacate am ajuns sa fiu calcat in picioare, sa fiu doar un refugiu fata de problemele ei. Nu m-a pretuit deloc sa spun asa, era mereu nervoasa pe mine, imi raspundea ca si unui strain si m-a tratat ca si cum eram un nimeni pe cand pentru mine ea era totul, nu exista imposibilul pentru mine ca sa-i ofer tot ce e mai bun si sa o vad fericita dar degeaba. Ceea ce ma intreb acum dupa atatea saptamani de ce nu pot sa imi gasesc pe altcineva care sa imi ofere ceea ce merit si eu dupa atatea lovituri si nici nu ma baga in seama nici o fata? Si asta ma omoara, e prima data cand vorbesc despre asta si sa spun asa m-am si descarcat putin din haosul ce il tin in mine. Nu fiti prea aspri cu mine, e prima data cand scriu aici, astept diferite pareri, raspunsuri de la voi si de ce nu, daca simtiti nevoia sa va descarcati si sa vorbim, multumesc.

Răspuns Apreciat de Editori
| adeluna a răspuns:

„ceea ce ma intreb acum dupa atatea saptamani de ce nu pot sa imi gasesc pe altcineva" saptamani? Rana ta e prea recenta. E nerealist ceea ce astepti de la tine insuti. Crede in tine ca esti suficient de puternic sa iesi din furtuna si apoi lasa-te sa iti simti sentimentele. Sunt intotdeauna trecatoare. Sunt norii, nu cerul. Nu cauta acum cu orice pret soarele, si ploaia are rostul ei. Permite-ti sa fii trist, dezamagit, furios, disperat, ranit, distrus, jignit, orice. Nu incerca sa „ascunzi gunoiul sub covor" ca doar o sa te tot impiedici de el. Mai tarziu, cand iti vei fi procesat emotiile fara sa le reprimi, poate te-ar ajuta sa citesti despre codependenta. Este atunci cand suntem dependenti de iubire, o cautam cu orice pret si facem orice compromis pentru asta, asteptandu-ne ca si partenerul sa ne prioritizeze la fel cum o facem noi cu el/ea. Devenim atat de preocupati de a avea grija de partener incat nu mai avem resurese sa avem grija de noi insine. Asa ca asteptam, pretindem sa o faca el/ea. Insa nevoile noastre raman neimplinite si in timp strangem frustrari, chiar furie. Rezolvarea e sa incepem sa ne prioritizam si sa avem mai intai grija sa ne implinim propriile nevoi si dorinte. Dar pana sa incepi sa lucrezi la asta... e terapeutic sa plangi. Sa povestesti, sa te descarci. Esti om, si nimic din experienta umana nu te ocoleste. Imbratisari!

5 răspunsuri:
| Aasdfghj a răspuns:

Intrebarea care este?

| cristimihailov a răspuns:

E ok boss. Raspunsul meu poate nu iti va fi chiar pe plac, pentru ca e si adevarat...

Sa fii pres este o alegere.
Sa fii fericit este o alegere.
Sa stai cu cineva si sa nu te simti fericit, e o alegere.

Doar tu ai ales asta. Nimeni altcineva.

Cand o sa te saturi la un moment dat, iti vei schimba alegerile, doar tu poti face asta.

Preferi sa suferi perioada indelungata ca stai cu una, in loc sa fii trist o scurta perioada, pentru ca nu mai esti cu cineva care nu te apreciaza.

Poate e si o chestie de lasitate. Dar ghici ce... si asta e o alegere.

Pana cand te hotarasti si faci o schimbare in viata ta, ia cu paine...

| Ineys a răspuns:

Nu ai nimerit site-ul... din pacate. Nu sunt nici psihologi nici consilieri in dragoste aici. Pregateste-te de aparatia baietilor care vor face misto de tine.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu lasa deznadejdea sa te cuprinda, nu esti nici primul nici ultimul in situatia asta, singurul lucru pe care il poti face este sa concluzionezi si de ce nu sa inveti pe viitor. Buna sau rea este o experienta de viata ce te va pregati intr-o masura mai mare sau mai mica.Investeste timp si sentimente doar dupa ce cunosti o persoana suficient de bine si ti-a demonstrat ca merita, asa sa traga doar unu intr-o relatie nu stiu ce sa zic.
Capul sus ca n-ai pierdut nimic important, decat niste amintiri pe care le poti recupera cu alte persoane.O sa iti gasesti si tu o persoana, nu dispera ca disperarea strica treaba si indeamna la lucruri necugetate.

| Mirunaa22 a răspuns:

Multe fete se plang ca sunt calcate in picioare de baieti, uite ca mai e si invers cate o data.Stiu ca te simti de tot rahatul si cu toate ca nu am experimentat "iubirea" fata de un tip, sper ca mesajul meu sa te faca sa te simti mai bine. Daca esti inca la varsta adolescentei gandeste te ca ai toata viata inainte sa gasesti o fata care sa te iubeasca pe tot atat de mult cat ai iubit-o tu pe fosta prietena(sper ca s-a i teles ce voiam sa spun =) )Ideea este ca trebuie sa incerci sa uiti.Sincer vorbind, cunosc o fata (practic a fost luata la misto de "prietenul" ei si era in aceeasi stareca tine.Eu as muri de nervi, dar sa nu judec sentimentele altora.Nush in ce masura te am facut sa te simti mai bine, dar sper ca macar un procent de 1% din tine sa ia in considerare aceste sfaturi