Da, de ce nu? și cumpărați pentru casă cum se nimerește ca să fiți într-un oarecare echilibru
Daca asa merg bine treburile in acea relatie, de ce nu? La mine sotia plateste ratele pe care le avem, naveta la serviciu(Braila-Galati si retur), din salariul ei. Eu achit facturile, alimentele pentru casa si altele, din salariul meu. Si suntem de 15 ani impreuna dar nu am avut niciodata divergente pe tema asta.
Depinde de relatie si de conventie. Eu n-am pus banii la comun pana n-am hotarat ca ne casatorim.
O sa iti aduca o perioadă "liniste".Dar nu stiu cum ar fi sa trebuiască sa va certați pe care plătește curentul lună asta, sau care cumpara pâine.
Am avut niste vecini care si dupa 50 ani de casatorie aveau veniturile separat si imparteau cheltuiele la 2! mai ales dupa ce au iesit la pensie, iar copii au fost la casele lor.
Daca este intr-o situatie dificila si temporara da. Dar la modul general nu, eu n-am vazut asa ceva pe nicaieri. Este normal sa faci sacrificii pentru persoana iubita, dar pentru o femeie nu este normal sa isi intretina barbatul in mod constant. Invers da, asa nu .
Dacă locuiți împreună eu zic că ar trebui sa fie bani la comun, dacă aveți niște planuri împreună și vă sfatuiti împreună. Ce faceți vă împrumutați unul la altul când se rămâne in pană, ca doi străini? asta mi se pare un fapt de neîncredere bazat direcții strict personale pentru relația voastră.
Draga orice este in consens de ambii parteneri este normal.
In afara sunt unele relatii in care exista 3 conturi, 1 al ei, 1 al lui si 1 pentru cheltuielile comune de tipul mincare, intretinere, vacante. Ce le ramane fiecare investeste cum doreste.
La noi in majoritatea relatiilor veniturile sunt puse la comun, din care se scad cheltuielile, si ce mai ramane peste se strange la banca (daca mai ramane ceva)
Problema apare atunci cand ambii parteneri nu sunt de acord cu separatia veniturilor, sau cand partenerii nu trag amandoi in aceeasi directie.