Da, este o problema foarte mare chiar, diferenta de generatii, de mentalitate, de educatie, de rabdare, de compatibilitate sexuala samd.
Daca acum nu conteaza, cat sunt relativ unul tanar si unul mai matur, dupa 10 ani de convietuire, diferentele se accentueaza si relatia se rupe, fiindca ies la iveala nepotrivirile, iar marea lor dragoste dominata de sex la inceput, acum se potoleste si ies in evidenta ce nu se potriveste din cauza diferentei prea mari, de varsta.
Diferenta ideala este de 3-4 ani, ca cuplul sa reziste si sa fie fericiti pana la adanci batraneti.
TU ar trebui sa stii cel mai bine, ca o relatie cu unul cu 10 ani mai mare ca tine NU MERGE, fiindca tu ai trecut prin asa ceva, in 2020 cand spuneai ca te intelegi bine cu el, dar s-a dovedit ca relatia nu a functionat decat o durata scurta de vreme.
Uite aici:
"în 16 Aprilie 2020 | Amely21 a întrebat:
Când eu am 23 de ani si prietenul meu 33, e in regulă? Am auzit ca e mai bine sa fie o vârstă mai apropiată, dar noi ne intelegem bine".
Pentru ce mai vii sa intrebi asa ceva, cand tu singura ai AVUT o EXPERIENTA neplacuta, taman cu unul mai mare cu 10 ani ca tine.
https://www.tpu.ro/......a-dar-noi/
In functie de situatie si context, poate fi o problema. Daca vorbim de 15 ani si 25-30 de ani, clar e o problema uriasa.De 20 si 25-35 de ani? Tot e problema.De 35 si 45-50 de ani? Din acest punct lucrurile sunt mai temperate in ce priveste aproape toate capitolele vietii si diferentele de varsta pot fi gestionate mai usor, daca intr-adevar se vrea asta.
Probleme pot fi in orice relatie indiferent de varsta celor doi.
Ce conteaza, e sa comunci, sa fii sincer, cinstit, asa o relatie va fi foarte stabila, indiferent ce varsta au cei doi.
Cunoasc ceva relatii genul asta, la toate barbatul este mai mare de ani, dar e totul f bine, se inteleg, dar e doar asa cateva ce cunsoc eu.
Poate is si de astea care nu merg, de aia nici nu le mai vedem.
Bine, nu vorbesc aici despre relatiile alea cu barbati care is bogati si femei care stau cu aia ca au bani vorbesc de oameni obisnuiti, de prapaditi ca si noi.
Din pctul meu de vedere, o realtie cu diferenta chiar si mare de varsta nu este una cu probleme. Odata ce acea relatie exista, inseamna ca e in regula, cei doi se inteleg, se plac, ca altfel nu ar mai sta in acea relatie.
Nu vad pentru ce o femeie mai mica sa stea in relatie cu un barbat mai mare de ani daca nu-l place.
Sa ce anume? Daca ambii is oameni normali, nu-i nimeni milionar, asta arata ca este in regula.
Deci doar se spune ca ar fi cu probleme, o spun cei care nu stiu cei aia, ori o spun unia sa isi dea si ei cu presupusu.
Din punctul meu de vedere, este, mai ales în situațiile astea
-Cum ziceau și alții, când e unul minor și unul de 30+
-Când e vorba de unul de 20 și unul de 45+
Dar și în celelalte situații pentru că mentalitățile sunt foarte diverse și riști ca sa fii folosit(ă) sau sa îl folosești pe celălalt.
In plus,cei ce zic că "e mult mai matur decât puștanii decât vârsta mea", zic asta doar pentru a-i suge la propriu pe parteneri de bani.
Fiecare poate sa facă ce vrea cu viața lui, nu vreau sa fiu înțeles greșit, dar când va întâlni dificultăți, sa își aducă aminte că și-au cam făcut-o cu mana lor
Bafta!
Pentru unii poate fi o problema. Cum ar fi experienta de viata, asteptarile si dorintele ce difera, etc.
Nu e vreo problemă. Diferența de vârstă este percepută diferit de către oameni și nu există o regulă universală. Fiecare relație este unică, iar factorii care contribuie la succesul sau eșecul unei relații pot fi variabili.
Avantaje:
Experiență de viață: Un partener mai în vârstă poate aduce cu el/ea o bogată experiență de viață, învățându-l/învățând-o pe celălalt din lecțiile învățate.
Maturitate: Diferența de vârstă poate duce la o dinamică matură în relație, în care ambii parteneri au stabilitate emoțională și financiară.
Provocări:
Diferențe de obiective de viață: Dacă partenerii se află la etape diferite ale vieții, pot apărea dificultăți în privința obiectivelor și planurilor de viitor.
Diferențe de energie: Diferența de vârstă poate aduce diferențe în nivelul de energie și activitățile preferate, iar acest lucru poate crea tensiuni.
Nu este. Este doar o diferență. Nici măcar nu este una importantă. Dacă vrei să clădești o relație sănătoasă te uiți la totalmente alte criterii. Atunci cum diferențele de suprafață (cum ar fi vârsta) devine un criteriu major, deja există o eroare gravă în modul de a selecta partenerul sau partenera.
Doar asa să spune, și uite cum mai sus încă se spune.
Hai să demontăm câteva argumente.
1. Diferența de generație contează?
În ce sens contează? Că nu pot să comunice? Dar de unde vine ideea asta?
Un om care nu este capabil să comunice cu o generație mai mai sau una mai minus probabil are alte probleme. În general oamenii care știu să comunice nu au această problemă.
Pe de altă parte, câți oameni din aceeași generație nu știu să comunice ei între ei?
2. Diferențele se accentuează cu vârsta?
Sper că este clar că n-are cum să fie relevant. Într un cuplu armonios tehnica de conviețuire se învață treptat. Dacă vrei să fie bine în relație, înveți să tratezi bine pe partenerul sau partenera ta, indiferent de diferențe.
Oamenilor cărora nu le pasă de binele partenerilor lor, si nu stiu să se muleze într o relație, au alte probleme.
Pe de altă parte dacă ar fi adevărat că diferențele să accentuează, atunci nici măcar nu contează care au fost cele inițiale, oricare ar fi diferența de vârstă între parteneri.
3. Diferența ideală este de X ani
Este de suficient de absurd să existe acest concept. Este chiar unul dăunător pentru că criteriile de selecția partenerului ar trebui să fie totalmente altele.
În fine nu știu dacă ai putut observa chestia asta, dar relațiile contemporane sunt destul de trecătoare, și nu din cauza vârstei.
----
Există o problemă conceptuala cu întrebarea în sine.
Vârsta, și implicit diferența de vârstă, sunt doar chestii de suprafață. Aceste două numere sunt atât de abstracte încât nu îți poate spune mai nimic despre persoane.
Ce mi poți spune despre un om la x sau y ani? Aproape nimic. Dacă segmentăm societatea pe vârstă, la toți oamenii care au vârsta x, vom găsi o varietate enormă între ei.
Ceea ce se întâmplă este că luăm un fenomen atât de complicat precum o relație între doi oameni și îl reducem la ceva simplu și gestionabil. Este simplu să vorbim despre două cifre și diferența între ele. Dar acest gest de reducere este fundamental greșit. O relație sănătoasă este clădită pe atâtea criterii încât aproape că nici nu contează vârsta.
Într adevăr există o corelație între nivel de maturitate și vârstă, dar din punct de vedere al succesului unei relații maturitatea contează, nu vârsta per se.
----
Sunt anumite criterii care nu pot fi îndeplinite la o vârstă prea mica sau prea înaintată. Nu are sens să le enumăr, sunt suficient de bine știute. Dar iarăși factorul important este acel criteriu nu acea cifră care indică vârsta.
La inceput nu se simte deoarece se fac eforturi din ambele parti si se trec cu vederea multe.Dar apoi devine evidenta diferenta.
Acum depinde, unele fete au gandire si mentalitate de baba de la 16 ani, cred ca nu le-ar deranja sa se cupleze cu unul de seama parintilor.
Peste 10 ani, da, este o problema deoarece intervine problema generatiei. E vorba de lipsa unui background comun, de copilarii diferite. Spre exemplu un om de 40 de ani nu ar relata cu o persoana de 20 pe termen lung. Persoana de 20 de ani a crescut cu tehnologie in jur, pe cand cel de 40 i-ar povesti despre telefonul cu fir ondulat si televizor cu TVR sau cablu. Si mentalitatea ar fi diferita, glume diferite, exprimare. Da, la inceput nu se observa lucrurile astea deoarece atractia e mare, dar in timp vrei pe cineva asemanator.
Pe termen scurt e ok... pentru b ca nu ajunge cam niciodată mai departe o astfel de relație. Deci, sper ca ai înțeles aluzia.
Da. Este. Fiecare vârstă vine cu maturitatea și mentalitatea ei.
Cel mai învârstă, nu va înțelege niciodată nevoile celui tânăr.
RaAlexandra întreabă: