Bravo.Deci inca nu am vazut pe site intrebare de genu. nu multi ar vrea in viata sa stie sa gateasca, mai ales fiind fete.Dar...fiind si baiat mama m-a invatat sa gatesc diverse, de la oua panal la prajituri.Mda.Asa ca roag-o pe mama ta sa te invete si pe tine, sau macar atunci cand face de mancare stai aproape de ea si noteaza-ti cum a facut.Iar apoi practici pana iti iese.
Eu te felicit si pentru atat.in ziua de azi nu prea vezi fete interesate sa gateasca.sunt interesate doar de distractie si sa cumpere totul de la magazin.bravo este un inceput bun.mai tarziu o sa devii o experta
Www.gustos.ro si www.bundegatit.ro sunt cele 2 siteuri de pe care iau eu retetele. Sunt simple si bine explicate. Si eu am 16 ani, si fac scoala de bucatari vara aceasta - din simplul motiv ca imi place sa gatesc. Hai spor la gatit xD.
Incearca sa faci o musaca de vinete.ingrediente:3 vinete potrivite, 2 cepe, aprox.500 gr.carne tocata, sare, piper.cum se pregateste:coci vinetele,pe flacara aragazului sau in cuptor,pana se moaie.le iei cu grija,sa nu te frigi, le pui pe un tocator putin inclinat si le crestezi in partea de jos pentru a se scurge zeama din ele, care e toxica.cand s-au racit putin, le cureti, le speli si le pui la scurs intr-o strecuratoare, de plastic daca ai.cat timp se scurg vinetele,toci ceapa marunt, pui aproape jumatate de cana de ulei la incins, intr-o cratita si cand s-a infierbantat uleiul pui ceapa tocata.amesteci in ea sa nu se arda si cand este aurie adaugi carnea tocata, amestacand in continuare.tii carnea pe foc(sa nu fie prea tare focul ca arzi mancarea)pana isi schimba culoarea, apoi o lasi la racit.cand s-a racorit putin pui sare si piper, apoi intr-o cratita mai inalta pui un strat de vinete si unul de carne pana le termini.deasupra sa fie vinete.pui putina apa si dai la cuptor, la foc potrivit.ca sa stii cand e gata, pana inveti, mai gusti din cand in cand.la final poti sa pui putin suc de rosii sau bulion diluat peste mancare mai lasi 5 minute la cuptor si e gata.la prima vedere pare greu dar, crede-ma, se face foarte usor. spor la bucatarit!