Doamne Dumnezeule ferește! cu așa "părinți" orice copil ajunge pe drumuri greșite în viață! Trebuie să ai grijă de sora ta! Ea este încă foarte mică! și vulnerabilă! Mergeți la mătușa ta. Ori spune-i urgent Mamei tale ce-ți face "tatăl" tău fiindcă toate apucăturile lui sănt anormale! șia pierdut mințile "omul" ăsta cum să vă dea în stradă!?
Sunați la poliție! N-are niciun drept să vă dea afară din casă! Faceți dosar penal! spuneți cum vă agresează! Vă amenință vă dă în stradă! Spuneți și cum venea acasă, te bătea pe tine pe sora ta mama ta să-l închidă pe alcoolistul ăla nenorocit!
Un părinte ar trebui să fie un sprijin, nu o sursă de frică și suferință. Realitatea este că el nu are dreptul să vă trateze așa, indiferent de vârstă. Faptul că ați împlinit 18 sau 23 de ani nu înseamnă că nu mai sunteți copiii lui, sunteți și veți fi mereu copiii lui biologic, dar din păcate, el nu se comportă ca un părinte adevărat. Sfatul meu sincer este să plecați amândouă și să încercați să vă construiți o viață departe de acest mediu toxic. Dacă locuiți împreună și vă sprijiniți reciproc, vă va fi mult mai ușor să vă reconstruiți viața. Și, cel mai important, nu lăsa cuvintele lui să îți definească viitorul—doar pentru că el a fost un om violent și abuziv nu înseamnă că viața ta trebuie să fie la fel. Poți avea o viață frumoasă, plină de respect și iubire, departe de această negativitate. Și eu am un tată...nici nu vreau sa îl numesc așa. Am 20 de ani și am cam rupt legătura cu el la 18 ani fiindcă am trecut prin prea multă violență, abuz psihic cât și fizic. Altceva nu aveți ce face. Acum tatăl meu regretă ce a făcut și tot deschide spre mine dar nu il las. Îl las sa regrete toată viața
Din pacate are dreptate, daca nu mai esti minora si ai terminat-o cu scoala, el nu mai are obligatii fata de voi. Trebuie sa-ti gasesti drumul in viata!
Mai daca ai reusit sa il iubesti pana acum e foarte bine si continua sa il iubesti altfel tot tu o sa fi nemultumita si sti de ce? Iubirea poate razbate orice! Incerca sa ii gasesti scuze in continuare si sa il iubesti. Acum daca te a blestemat e de rau, daca ti a spus-o la vrajeala din cauza ca... si nu a avut dreptate nu se lipeste blestemul de tine. Sincer daca ai ajuns la 23 de ani fara sa fi avut relatie sufletesca sau trupesca cu un baiat e ceva frumos. Nu neaparat casatoria trebuie, poate vrei sa mergi la manastire poate inca astepti acel print mai ales ca din ce in ce mai putin cred in prima si ultima iubire. Ignora si iubeste e parerea mea si nu aplica mania e o arma care te apara dar cu care te poti ranii, mai bine iubesti. Nu poti multumii pe nimeni niciodata. Sa fi tu multumita cu ce ai acumult pana acum si ce poti sa faci in viitor pentru mantuire.Lasa le pe ale lumii si investeste in ce ramane. Succes doamne ajuta!
Asta înțeleg dar asta înseamnă că nu mai facem parte din familia lui cum zice el? Adică noi suntem copii nimănui nu avea părinții nu avem nimic, mai bine ne dădea la stat dacă e aşa măcar aveam o copilărie mai liniştită.
Şi cu părinții care îşi ajută copii să mergă la o facultate cu aia ce e?
Şi mama ştie normal şi ea e dată afară şi alungata la fel ca noi copii
Mergeți tu surioara ta mama ta faceți plângere pentru agresiune și abuz în familie! Va ajunge unde merită cu Adevărat! La beție niciodată nu-și va bate un părinte copii lui! Nu mai acceptați abuzurile lui și din partea nimănuia, să vă trateze în halul ăsta de grav!
Într-o familie normală nu ar trebui să existe așa ceva! Eu așa știu cu Adevărat.
Chiar când se îmbăta eu aveam 12 ani şi mă chema să stau lângă el în pat cred că avea şi alte gânduri cu mine
Am găsit un loc de muncă în alt oraş şi vreau să plec acolo să mă mut acolo şi aş vrea să o iau şi pe sora mea cu mine să ne descurcăm amândouă, şi eu o să fac la fel o să rup legătură cu familia adică ei mă fac să fac asta pentru că nici mama nu prea e mamă pentru mine deoarece şi ea mia făcut mult rău aşa că îi las singuri pe amândoi nici sora mea nu îi aprecieză pe nici unul dintre ei.
Eu zic că merită pușcărie cât mai repede "tatăl tău" dacă este Adevărat și real tot ce-mi zici.
Nu mai pot continua să îl iubesc de ceva timp s-a rupt ceva între noi oricum el nu mi-a spus niciodată "te iubesc" sau "țin la tine" sau "sunt altături de tine" din partea lui am avut jigniri şi violențe şi mereu a băut banii pentru rechizitele mele de la şcoală şi nici din alea nu am avut din cauza lui şi mă chinuiam la şcoală să scriu la 5 obiecte pe un caiet pentru că nu aveam banii de caiete, când voia profesori să ne vefirice caiteul eu mereu spuneam că l-am uitat acasă pentru ca să nu vadă pentru că îmi era ruşine să spun că atât îmi permit şi aşa râdea toată şcoala de mine și toată viața mea o să țin minte cât am suferit toții ani ăştia.
Da cam asta a fost viața mea de când eram mică alungată de acasă la şcoală batjocorită în ultimul hal de toată lumea sunt un gunoi pentru toții chiar şi copii aia de 8 ani când mă văd pe stradă râd de mine şi fac mişto, îmi doresc să plec de aici şi să uit toată copilăria să am un viitor
Da! cred că ți-ai răspuns singură la întrebare, copiii care merg la facultate, da ar trebui să mergi la facultate, așa să îl obligi să îți plătească taxele, este obligat, dacă refuză îl poți obliga cu acțiune în instanță
Foarte bine. Puneți-vă pe primul loc. Lumea o sa comenteze ca da totuși ei v au crescut, etc. Nu ii băgați în seamă
Si statul te da afara din Casa de Copii, dupa ce implinesti 18 ani
NU trebuie sa o iei asta ca o povara, toata lumea trece prin momentele astea. E normal sa-ti gasesti drumul in viata fara ajutorul parintilor. Cauta-ti un loc de munca decent, gaseste-ti un loc cu cazare si fa-ti familia ta. De exemplu in Germania sunt oameni in varsta care au nevoie de ajutor si platesc persoane tinere care sa locuiasca impreuna cu ei. Ai masa, caza si salariu... dar trebuie sa inveti putina din limba germana. Deci, totul tine de tine!
Nu-ți necăji inima Nu-ți amăgi sufletul! Tu estii o fată cu Adevărat dar cu Adevărat nevinovată!
Nui vina ta pentru că ai un "părinte""tată" ce șia bătut joc de viața copilăriei tale și a surori tale a mamei tale! Trebuie neapărat să scăpați de el de urgență! El va nenoroci sănătate și viața! Există asemenea "oamenii" care pot distruge viața oameniilor nevinovați! Fiindcă ei na Dumnezeu! tu ești o fată! puternică! fiindcă ai rezistat la toate abuzurile unui "părinte" dezumanizat! Ce va plăti cu siguranță toate faptele lui pe lumea asta!
Copii sănt copii ei vor râde la orice vor face mișto și veselie din orice necaz și probleme așa sânt copii nau nicio vină ei! ei sănt cei mai naivi inocenți pe lumea asta! Nu lua în serios năzbâtile copiilor! Ei sănt bucuria fericirea Adevărată lăsată oricărui familie! ei sant darul lui Dumnezeu pe lumea asta!
Dacă îți dorești un viitor alături de oamenii normali! și să ai o viață normală! Trebuie să elimini "oamenii" dezumanizați, Săraci cu sufletul și cu inima lor! Ei nau nicio frică de Dumnezeu, pot fi în stare de orice așa "oamenii" Numai bună starea lor contează pentru ei indiferent cine se va sacrifica pentru ei! lor le va pasă cu Adevărat doar de stomacul lor și o viață ca în filmele de la Hollywood! ei te vor trage în jos te vor ține în jos la același nivel pe care sânt și ei! unde doar dușmănia, prostia, dezumanizarea nu are nicio limită! Vor fi în stare să-și vândă și sufletul lor inima lor vor fi în stare să se mănânce omoare între ei de vi pentru niște banii nemunciți cinstiți!
Dar tu poți alege! nea fost lăsat de Dumnezeu liberul albitru să decidem între bine și rău între drumul plin de păcate unde sufletul și inima noastră ajunge bătaie de joc altora dezumanizați!, ori alegi să muncești cinstit și să stai departe de "oamenii" dezumanizați!
Ai 23 de ani încă ești o fată extrem de tânăra și ai puterea de a decide ce vrei să faci cu viața ta ce drum vrei să apuci cu viața ta și unde vrei să ajungi în viata ta! Acum ști că ai trăit într-o familie plină de anormalități plină de certuri scandale abuzuri agresivitate bătaie joc, ai trăit și trecut prin toate astea de una singură! Poți să vezi Adevărul și realitatea alături de Dumnezeu! de el să nu te îndepărtezi niciodată! fiindcă el ne vrea binele nouă oameniilor niciodată nu nea vrut răul și nici nu ne va dori!
Si eu am abut de suferit nu material city sufleteste since timp pierdut. Dar asta e si eu sunt si flegmatic dar cel mai.mult m-a ajutat mama care mi-a stat aproape si care a suferit alaturi de noi si tot la iubit. Mia fost un exemplu,la ascultat tot timpul ca femeie si mi-a aratat care e adevaratul model feminin. Bautura e o patimă, si exista unele si mai si dar asta are victime colaterale directe. Daca nu poti sa il ierti direct fata de el nu te mai vedea cu el dar in inima sa il iubesti si sa ti la el. Daca nu era el oricum nu existai, fi cea mai buna si auto depasetete. Lasa altii fi tu cea care vei alege bine, un sot care nu va fi asa si nici tu sa nu o iei pe urme Crezi ca el voia? A pus ala rau stapanire pe el. Sigur vrea mai mult dar asta e patimă si diavolul vrea sa va dupa sa va faca rau