Ala rau crezi ca in 2 ani nu va poate rupe legatura? Eu nu stiu ce faceti si cum faceti dar sfatuiesc civila + religioasa. Religioasa e nunta adevarata astea civila este formalitate cu statul. Acum daca va ti pastrat curati amandoi si vreti si voi ceva eu ca baiat nu mai rezistam inca 2 ani HAHA. Nu amana pe maine ce poti face azi. E clar ca e o amanare inutila.
Nu breh, nu, se pastreaza pana pocnesc amindoi. Sau fiecare si-o trage cu altii. Esti normal? Auzi tu. Plus de asta, religioasa e un circ pe bani, nu iti ofera absolut nimic. Eventual niste extra-frustrari, daca unul vrea asa ceva si pe alalalt il doare la 14 metri in fata de misticismele astea.
Pocnesc,nu am auzit de vreaun caz in istorie. Totul e de vointa si suflet. Curios sa ai capacitatea sa te casatoresti cu cineva care nu e compatibil cu tine. Nu vorbi de particularitati si de comunisme, am depasit momentul de 36 ani...
Vointa si suflet ca sa... ce? Sa iti lipsesti corpul de o gramada de beneficii. Iar dupa aia cand ajunge unul dintre ei sa se trezeasca cu vreun cancer sau ceva nasol, o sa zica ca asa a fost voia domnului... :X
P.S. La ce e necesara circaraia religioasa in afara de a face bani pentru niste imbuibati care se pretind reprezentantii divinitatii printre noi, ia zi-mi si mie? Ce om normal care nu a fost indoctrinat de mic, eventual cu un pic de violenta si privatiuni pe ici-colea daca se apuca sa gindeasca pentru el, ar simti nevoia de asa ceva? Citi s-ar mai complica cu circul religios daca nu ar exista presiunea familiilor?
Consider că trebuie să faci ce simți și după posibilități. Contează ca tu să te simți bine, restul sunt detalii, dacă te respectă atunci vor veni și după 2 ani la nuntă, în plus prin asta se sărbătorește fericirea ta.
Adica toata familia e proasta si noi copii suntem mai destepti ca ei. E principiul intelepciunii. Scuze dar eu termin aici discutia, mai uitate odata la ce ai scris e de tip comunism integral toata expunerea ta. In rusia mai primesc oameni. Ciao
Noi chiar ne doream să facem nunta mult mai devreme dar deocamdată nu avem posibilități și nici nași, nici nu îmi doresc să fac împrumut la bancă sau cine știe de pe unde ca să fac nunta. Noi deocamdată suntem la școala de șoferi pentru camioane ca mai apoi de la anul să plecăm pe tir pentru a strânge bani de nuntă, casa, etc. Noi la început am zis ca o să le facem pe toate în 2027 dar dintr o dată mi-a venit să îi propun să facem cununia și a fost de acord, deci ne dorim amândoi.
În 2027 dorim să o facem pe cea religioasă ca altfel dacă am face acum nu ar mai avea farmec să facem pur și simplu petrecerea și să mă îmbrac mireasă la petrecere, e frumos să fi în rochia de mireasă la biserică. Am face mai devreme nunta dar momentan nu ne permitem și nici nu avem nași. Dacă aveam posibilități și mâine făceam nuntă. Doar ca ne dorim să facem cununia mai devreme și de ce să așteptăm până în 2027. Mulțumesc de răspuns
Sa va ajute Dumnezeu! Dorinta voastra sa fie si calea catre mantuire si fericire.
Cred ca e o decizie proasta sa faceti nunta numai in 2027.Mai bine o faceti cat mai repede, intr-o vineri precis gasiti o sala frumoasa libera. La noi in județ la oseni in luna august sunt nunti in fiecare zi a săptămânii. Mi se pare aiurea ca numai din cauza salii sa mai așteptați 2 ani. Dumnezeu nu binecuvâneaza sexul fara casatorie, cu cat acționați mai repede ca nu mai trăiți in pacat, viata voastră va fi binecuvântata de El.
Exista ceremonie non-religioasa la care poti merge in rochie de mireasa, acum sau alta data. Bine, daca vreti voi musai bisericeala, no problem. Altfel, poti arunca o privire aici - https://ceremoniiumaniste.ro/
In alta ordine de idei, voi sa fiti sanatosi si sa va fie bine. Amuzant cum @Konstantinos99 ma blocheaza ca sa aiba el ultimul cuvint, dar da o duma monumentala. Rusii fiind mega-ortodocsi, iar afirmatiile lui, niste platitudini de doi lei. Daca mergeam pe logica aia a lui cu "familia stie mai bine" nici acum nu am fi iesit din pesteri...
Da. Este bine in primul rand ca faceti civila cat mai repede. Nunta religioasa poate astepta.
Oamenii nu au motiv sa se simta prost daca respingi darul tuturor. Ideea e sa nu accepti darul nimanui
Sunt de acord cu tine. Sunt cativa aici pe forum ca ania si Konstantinos, care au ramas cu gandirea bigota din cel mai intunecat ev al istoriei: evul mediu.
Nu stiu cum este obiceiul la voi, dar la mine la cununia civila particiva doar rudele apropiate si cativa prieteni care nu dau daruri, aduc doar flori. Acestia, dupa ceremonia la casa de casatorie, sunt invitati la o masa, de regula un aperitiv si un felul doi, iar pe masa sa fie si ceva fursecuri. Un pahar de tuica inainte, una-doua pahare de vin, o bere, dupa, in functie de preferinte.
De curand am fost la o asemenea ceremonie, unde, la masa am fost doar 10 persoane.
Cat priveste "recomandarile" habotnicilor de pe aici, lasati-i in pace, ca sunt dusi cu duhul. Fiecare sa faca asa cum gandeste.
Așa ne am gândit inițial, dar cred ca ne dorim încă ceva nou în viața noastră. Sper să nu mă exprim greșit
Nu dispunem momentan de bugetul pentru a închiria sala și tot așa. Vrem să facem cununia restrânsă acasă. Până în 2027 vom avea bugetul pentru nuntă pe care ne o dorim
Păi așa ne am gândit și noi, dar deja au apărut persoane care au auzit și doresc să participe și ei…
Asa vor auzi o suta de persoane si va fi cheltuiala prea mare.
De obicei, aceasta cununie civila, pentru că e doar o formalitate, nu trebuie anunțată.
O faci discret doar cu cei apropiați.
Cu două zile inainte anunti familiile si doi prieteni, maxim 10 persoane.
Masa si gata.
Inițial am spus doar familiei, dar soacra mea a fost prea "încântată " și nu a putut să se abțină
Succes la școală +atestat/e, eu tocmai ce le-am terminat, și drumuri bune pe viitor, Doamne ajută
Raspunsul corect ti l-a dat Nasaud. La starea civila nici nu pot sa intre prea multe persoane la multe din primarii. Chiar daca vin mai multe neinvitate, la masa merg doar cei invitati. Neinvitatii nu au scaun. Daca au comentarii, le spui ca masa si darurile cand faceti casatoria religioasa.
Si inca ceva: iubitul tau viitor sot sa-i spuna mamei sale cum stau lucrurile. Nu puteti face doua nunti.
Ei, gindirea lor e moderna, doar ca Romania per total e in evul mediu. Astia ca mine si ca tine sunt niste eretici care trebuie arsi pe rug...