Daca vrei sfatul cinstit al unei femei de 34 de ani, care a locuit 6 ani cu soacra si nu a avut nici macar un conflict cu ea si n-a varsat nici o lacrima din cauza ei, iata-l:
1. nu te muti la socri daca nu te intretii singura. Nu te lasi intretinuta in casa la socri, fiindca e logic sa te considere servitoare. daca nu lucrezi, stai in casa parintilor tai. daca te muti la socri, iti gasesti imediat ceva de lucru si, alaturi de partenerul tau de viata, platiti o jumatate din facturi, macar o jumatate de mancare si le oferiti o suma oarecare socrilor vostri pe luna, fiindca va permit sa stai cu ei, nu va obliga sa mergeti sa stati in chirie (sa zicem, la preturile de azi, 300 de lei daca sunteti saraci si mai mult daca nu). dar atentie, contribui si tu din banii tai la toate astea.
2. niciodata nu faci o mancare pentru sotul tau fara sa faci o cantitate suficienta sa manance toata lumea. daca gatesti, o faci pentru toata lumea si ii poftesti si pe socri tai la masa. daca cumperi ceva, orice de mancare sau uz general (sapun, detergent, etc) cumperi sa ajunga nevoilor tuturor din casa. la fel daca cumperi o delicatesa sau daca aduci de la parintii tai ceva (cantitate suficienta si ii poftesti pe toti din casa).
3. Respecti intocmai regulile casei, nu schimbi programul, nu schimbi locul obiectelor.
4. daca faci curat, faci in absolut toata casa, lasand la sfarist camera in care locuiti voi. incepi cu bucataria si baia, apoi camera socrilor, camerele folosite in comun (sufragerie, holuri) si la sfarsit camera ta. Este o norma de minima educatie.
5. Nu stai cand cineva munceste. Fie ca muncesti si tu, fie ca inveti, dar nu stai la televizor sau in pat. daca nu ai ceva de facut, iti intrebi soacrii ce sa faci si ei iti vor gasi ceva de facut.
6. ii respecti intocmai ca pe parintii tai, le vorbesti respectuos, ii intelegi si ii protejezi.
7. indiferent ce ar face, nu ii critici de fata cu sotul tau sau cu parintii tai. sunt mai batrani decat tine, au dreptul sa aiba ciudatenii, tu nu ai dreptul sa le comentezi (e semn de foarte proasta crestere).
8. macar o data pe saptamana faci cate un gest frumos fata de ei: iei o floare pentru soacra ta, le faci ceva bun la care stii ca poftesc, un mic cadouas sau pur si simplu ii scutesti de o munca (gen lasati, ma duc eu la cumparaturi in locul dumneavoastra).
Iti promit ca daca te vei purta astfel, fara abateri macar 6 luni, ei vor incepe sa te iubeasca, sa te sustina in ceea ce faci si nu vei mai avea de ce sa plangi.
Privind discutia cu sarbatorirea zilei tale, va trebui sa indeplinesti regulile ambelor familii: mergeti impreuna, dar va intoarceti la timp ca sa nu fie nevoie sa va aduca cineva cu masina. Sunt 3 kilometri, daca plecati de la parintii tai la 8 seara, ajungeti cu usurinta pe jos acasa. Nu ai dreptul sa faci cum te taie pe tine capul atata timp cat esti intr-un cuplu, ci intotdeauna trebuie sa cauti solutia care il multumeste intai pe sotul tau, pe al doilea loc pe parintii tai si ai lui la egalitate si abia apoi pe tine. Solutia acum e simpla: mergeti la parintii tai, stati mai putin decat programasesi si va intoarceti acasa, aducandu-le si socrilor din toate buatatile de-acolo (sunt sigura ca mama ta iti va pregati un pachet pentru ei, fiindca asa e frumos)
Oare numai mie mi se pare că ceea ce ați scris aici este EXAGERAT?
Nu stiu, tine de educatie si de respectul pe care ti-l acorzi tie. Mie mi se pare ca postarea la care am spus este complet exagerata, nu credeam ca pot exista astfel de probleme intre adulti cu bun simt
Mie mi se pare cam nelalocul ei faza cu făcutul curățeniei în cameră la socrii...acolo este camera lor, obiectele lor personale, nu prea ar avea ce să caute nora acolo. Lucrul ăsta mi se pare exagerat. Și iarăși mi se pare exagerat să pun înaintea mea doi oameni cu care nu am nici o legătură de sânge, pe primul loc ar veni cuplul, adică eu și el, părinții și apoi socrii.
Am întâlnit cazuri unde nora oricât de respectuasă ar fi fost, soacra pur și simplu nu a suportat-o pentru că nu i-a plăcut de fața ei din primul moment!
Dar faza cu facutul curat doar la ea in camera nu ti se pare nelalocul ei? Cred ca poti sterge praful, pune aspiratorul, spala un geam fara sa iti bagi nasul in lucrurile personale. Daca oamenii aia nu sunt in topul importantei pentru tine, atunci clar nu stai la ei in casa. daca stai la ei in casa, atunci ii pui in topul importantei, dupa sotul tau si pe acelasi plan cu parintii tai. in nici un caz nu esti tu pe primul loc, lumea nu se invarte in jurul tau, asta chiar e o absurditate.
Eu nu am prea intalnit cazuri asa cum spui tu, dar gandeste-te ca aceasta nora, extrem de nerespectuoasa este totusi primita in casa, sta cu ei la masa, etc si nu se jeneaza deloc.
Este ok să dea cu aspiratorul și să șteargă praful în toată casa, dar nu are ce căuta la ei în cameră. Pe mine m-ar deranja să îmi facă cineva curat în cameră, m-aș simți ca un nimic ce nu e în stare să-și mențină propria cameră în ordine. Și nu am zis că e doar ea pe primul loc, ci ea și soțul, deci cuplul ca întreg. De exemplu dacă eu cu el ca și cuplu vrem să evadăm un weekend la munte, evadăm fără să luăm soacra cu noi sau să îi cerem voie. Îi zicem că am plecat și gata! Asta doar dacă traiul e la comun, preferabil ar fi să nu fie!
Și mi se pare de bun simț să mă consider pe mine ca eu individual mai important decât oricine de pe lume, în fond murim singuri, nu cu socrii sau soțul împreună, iar la un moment dat când soacra devine scorpie e mai importantă sănătatea mea mintală și inima mea decât mofturile ei gen „îmi furi băiatul". Pe forumul miresici sunt peste 1000 pagini cu fete care se plâng de soacrele care încearcă să le destrame căsnicia, chiar și de la distanță.
Poate ea nu a fost primită acolo cu inima deschisă, ci doar de dragul fiului, pentru că dacă ar fi fost primită cu înțelegere și căldură, sunt sigură că nu se ajungea la situația asta! Cel mai bine e să plece departe de influențele părinților!
Nu se poate sa nu mergi la parintii tai odata ce le-ai spus ca esti de acord.Si in ceea ce priveste relatia cu prietenul tau ti-as sugera sa te gandesti daca o vezi durand in viitor.Eu una as spune ca nu.E o fire schimbatoare si nu are personalitate, e usor influentabil (dar numai de parintii lui).Mai bine renunti acum decat mai tarziu.Asta e doar parerea mea, decizia insa iti apartine.
Nu esti fericita si nici nu vei atat timp cat stai acolo, fa-ti bagajul si du-te acasa la parintii tai iar el daca te iubeste pe tine se va muta si el
Muta-te doar tu cu iubitul tau intr-o garsoniera sau un ap cu 2 camere, lasa rudele la ele acasa, daca poti. Asta ca sa scapi de problemele descrise cu soacra.
Bună.
Sunt de părere că ar trebui să mergi acasă la părinţii tăi de ziua ta, în primul rând. Chiar dacă iubitul tău o să vrea să te însoţească, chiar dacă nu, tu să mergi. Dacă nu te vei duce, îţi vei supăra şi îngrijora părinţii.
În altă ordine de idei, cred că socrii tăi trăiesc după tradiţii şi obiceiuri antice şi sunt puţin cam înnapoiaţi. Probabil îşi doresc tot ce e mai bun pentru băiatul lor şi vor să-l ţină sub control toată viaţa fără să-şi dea seama că de fapt vă afectează vouă relaţia.
Gândeşte-te bine dacă vrei să îţi trăieşti toată viaţa aşa. Nimeni nu este de neînlocuit.
Nu merită să suferi pentru nimeni iar persoanele care merită nu te vor face să suferi niciodată.
La Mulţi Ani şi tot ce îţi doreşti!
Pa-pa.
1. Un sfat prietenesc, mai studiaza putin gramatica Limbii Romane!
2. Nu te-a obligat nimeni sa citesti sau sa raspunzi!
3. Sa-ti fie rusine ca postezi raspunsuri aiurea in tramvai cand ai putea sa iei o carte si s-o citesti, pierzi timpul degeaba pe TPU!
Buna. In primul rand la multi ani. Daca te iubeste iubitul tau te va insoti la petrecere, incerca sa vorbesti cu el si sa ii explici cum e mama lui si ce iti face zi de zi. Se comporta cu tine urat si chiar nu meriti toate astea. Eu zic sa te muti la ai tai pana o sa strageti niste bani pentru o casa in, asa e corect. Si daca vreti neaparat sa stati impreuna sa se mute el cu tine. Si spune-i tot ce se intample mamei tale chiar daca o faci sa sufere te va ajuta sa ai o relatie stransa cu ea. Ai probleme cu sanatatea deci e un motiv bun pentru a avea grija de tine, cine te iubeste va intelege acest lucru. Si ameninta-l pe iubitul tau ca pleci acasa la tine sa vezi cum se comporta, daca ii pasa te va cauta, va gasi o solutie si de ce nu se va muta cu tine la ai tai.
Draga mea, suntem acum in 2015, sper ca ai gasit pe altcineva in viata ta, pentru ca barbatul cu care convietuiai era cam dezastru. La 30 de ani sa stai cu parintii, barbat fiind, sa nu ai nimic, mi se pare jenant. Plus ca daca te iubea nu stramba din nas cand i-ai spus de ziua ta la casa parintilor tai, era clar ca venea. Nu e ca si cum ziua ta ar fi in fiecare zi, deci nu era mare sacrificiu din partea lui sa accepte si sa vina. Stii cum se spune "Aschia nu sare departe de copac!" ei bine, asa este. Ai grija si bafta.
Este cam ciudat faptul ca iub tau are peste 30 de ani pai daca si la varsta asta el se lasa controlat de mama-sa nu stiu singura metoda de fericire este d a va muta singuri altfel te va toca zilnic pentru ca naravul din fire n-are lecuire...ah si la multi ani
Va multumesc tuturor pentru sfaturi. Ziua mea trecut, a fost ieri, insa noi oricum programasem petrecerea azi, Sambata, ramane de vazut daca iubitul meu o sa vina sau nu. I-am invitat si pe socrii si mi-au raspuns sec ca nu pot veni, asta este...ba chiar ieri dimineata au fugit care incotro, nu mi-au zis nici "la multi ani" stiind ca e ziua mea, eu de ziua soacrei cred ca am fost prima care a felicitat-o, i-am dat un buchet de flori, sa nu intelegeti ca as fi vrut sa imi faca vreun cadou, nici vorba, nu aveam nevoie de cadouri, dar stiti cum e, te simti bine cand te felicita cineva de ziua ta, cel putin eu ma simt minunat in momente din astea. De iubitul meu ce sa zic, nu s-a sinchisit sa rupa un trandafit din curte, ar fi fost un gest frumos, cui nu i-ar placea?! Chestia asta nu m-a deranjat atunci pe moment, ca nu mi-a adus nici macar o floare, m-a intristat putin aseara, cand niste prieteni de-ai mei au organizat o mica petrecere surpriza pentru mine, nu s-au dus sa cumpere flori, au luat fiecare de unde a putut, nu au cumparat bauturi scumpe, cateva sticle de vin, niste bomboane, cateva chestii de rontaiala, muzica, etc. Am stat si m-am gandit, acesti oameni care sunt foarte ocupati (din cauza jobului) si-au facut timp sa rupa niste flori si sa faca cateva cumparaturi, si iubitul meu abia mi-a zis cu jumatate de gura ''la multi ani''...eu sunt o fire mai sensibila si ma doare sa vad ca persoanei pe care o iubesc parca nu-i pasa de mine, si nu ma refer doar la partea cu ziua mea, sunt multe alte momente cand simt asta, iubitul meu pur si simplu nu ma intreaba daca am nevoie de ceva, daca ma simt rau sau bine, daca sunt suparata nu ma intreaba ce am, de multe ori cand ne-am certat si eu am plans niciodata n a venit sa ma ia in brate si uneori chiar am nevoie de asta. Cand vine de la serviciu nu vorbeste altceva decat de colegi, cum s-a certat cu unul si cu altul, vine nervos de acolo si in loc sa discutam altceva sa se mai relaxeze, el tot de munca discuta. Noi am vrea sa ne facem o casuta, am discutat de multe ori despre asta, cum ar arata, am facut proiecte impreuna, stabilisem cum o s-o facem, si el pe la spatele meu, a facut alt proiect, fara sa ma intrebe nimic, daca imi place si mie, daca as schimba ceva, nimic, nimic, a venit si a zis doar ''gata, asta e, asta ramane''. Suntem doi in acest cuplu si ma asteptam sa facem lucrurile impreuna. Ma opresc aici ca sa nu scriu din nou un roman!
Du-te la parinti tai caci ei ti-au dat viata daca nu erau ei nu erai nici tu asa ca du-te la ei
Nasol asa e si mama iubitului meu.o sa AJUNGETI SA VA DESPARTITI FUGITI CAT puteti de acolo in chirie
Hey. Totusi de ziua ta de nastere si socrii tai ar putea sa faca un jest frumos si sa iti faca un cadou sau macar sa se poarte mai frumos cu tine si eu ma aflu in aceeasi situatie dar eu i-am spus-o in fata cum 5 zile si de atunci m-a lasat in pace si sa purtat frumos cu mine spune-i si tu asa si o sa vezi ca totul o sa se rezolve si daca iubitul tau teva intelege catusi de putin isi va da seama ce pierde sper ca te-am ajutat te pup si sa imi dai funita :*
Daca nu iți mai comvine sa stai cu el nu ajunge la altceva! Daca nu te vei muta vei ajunge la sitoati si mai grele! Mutate inapoi la familia ta! Crede-ma asa e mai bine!