Dupa parerea mea este foarte ok sa iti pastrezi numele.Este o simpla decizie personala. Femeia nu este un obiect sa fie trecuta pe numele cuiva
Si eu as fi dorit poate sa avem numele reunite si cred ca soțul meu ar fi acceotat dar nu suna bine rezultatul asa ca am luat numele lui. Avem cunoștințe care au numele reunite, mi se pare o varianta buna.
Adică nu susțineți ca bărbatul să preia numele femeii sau invers?
Orice situație
Multe dintre vedete prefera sa își păstreze numele de fata, si acest lucru e perfect normal. Nu iau deloc numele soțului, în nici o varianta.
Trebuie doar sa găsești bărbatul care sa accepte acest lucru.
Eu as renunța oricând la numele de familie, daca numele soției e decent, nu are o conotație urata (de ex. am avut un caz concret, lucrurile nu au mers mai departe, dar ea avea un nume puțin ciudat, pe care nu as fi vrut cu nici un chip sa îl preiau. Bănuiesc ca nici ea nu era prea fericita cu el, ca folosea altul în online ).
Si mai cunosc un caz: soțul fostei mele prietene a luat numele ei.
Mai rar ca bărbatul sa ia numele sotiei.
In Ro legea iti permite la casatorie toate variantele, fiecare isi pastreaza numele, femeia ia numele barbatului, sau barbatu pe al femeie, ori le combina.
Asa ca ai de unde alege.In Italia de exemplu, legea cere ca fiecare sa isi pastreze numele, acolo nu mai stai tu sa alegi.
Asa ca e rau oricum ai dao si cand nu ai optiuni si cand ai prea multe.
Asa, si daca ai numele barbatului care ar fi problema? Cele mai multe casatorii in RO asa sunt, femeia ia numele barbatului. Pina la urma este un nume si atit, nu te ajuta cu absolut nimic, nu-ti da numele de mincare.
Iara tu ai deja un nume, ala primul nume, ala este numele tau, restul e poveste.
Numele de familie este neimportantpt tine ca persoana, asa o sa fii strigata de oricine Maicata n-a avut ea numele asta de fam, la preluat de la taicatu, mai mult ca sigur.
Acu vii tu, ca vrei peste prajit Daca iubitu tu nu este de acord, ai cam pus-o de muraturi
ori faci cum spune, ori ramai singura, optiunile astea le ai.
Eu asa tias face inainte de casatorie, asa te si verifc, sa vad ce iti place tie mai mult, numele tau sa barbatu iar daca ai alege barbatu, apoi ti-as spune ca e ok, sa alegi ce vrei tu.
Dar daca alegi numele, nu lasi nimic, atunci un sut un fund, e un pas inainte, adica cautati pe altul
Esti nelamurita de ce barbatii vor sa isi tina numele? Dar tu de ce vrei sa tii numele tau de la familia ta? Cind iti vei raspunde tie insati la intrebarea asta, atunci vei afla si de ce barbatii fac asa.
Daca ai un nume de familie naspa, sunt asa situatii, sunt oameni care au nume de asta aiurea, da poti prelua numele celuilant.In rest nu vad ce fac unia o adevarata tragdie din asta, sau unia isi pun numele in comun dao la jalea de treaba, eu as interzice chestia asta, stai sa spui numele lung cit un tren de marfa, unde pui sa mai aibe cei doi si cate 2 prenume
iti dai seama deja depasesti marfaru
Problemă e că nu vreau să mă trec pe numele bărbatului din mai multe motive. Unul e că sunt scriitoare și cititorii mă cunosc pe mine cu numele pe care îl am acum. Pa mine nu mă interesează ce a făcut mama.
Păi prefer să rămân singură decât cu un bărbat prea orgolios.
Bărbații fac asta pentru că așa e tradiția și pentru că mulți au un orgoliu extraordinar de mare.
Oamenii cunoscuti, chiar daca se casatoresc, chiar daca iau numele sotului, in media folosesc numele lor de dinainte.
Asa ca motivul invocat de tine e cam pe nicaer, esti exact ca si barbatii de care spui, traditie bla bla vraja marii.
Mai spui ca esti si scriitoare, ne lesi cu povestile astea, scriitorii nu stau pe TPU sa fim realisti.
Daca erai scriitoare, ar fi trebuit deja sa stii ce am spus eu mai sus.Ba mai mult, au fost destui scriitori care nici nu isi foloseau numele lor real la cartile scrise, oamenii ii stiu dupa acel nume, care nu era real.
Pina la urma e tot orgoli, iti spun eu de ce tu nu vrei sa iei numele barbatului.
Nu vrei pentru ca esti singurul copil la parinti, iar parintii tai vor asta, tiau cerut ei asta.Am intilnit, asa femei, tu la fel esti, in aceiasi situatie, vai, cum sa nu iti asculti tu parintii, asa ca gfac exact ce iti spun ei, nu ca esti tu peste prajit, mare scriitoare, te pomeni ca te obliga careva sa pui pe coperta carti numele real.
Pui ce nume doresti tu, cum am spus si un nimic name orice.Nui nimic, poate e mai bun asa o sa ramai legat cu tactu de git ca el o cerut asta, are el dorinta asta sai porti numele, povesti nemuritoare cum am zis.
Chiar sunt scriitoare. Nu văd de ce nu aș sta pe TPU.
Știam asta. Doar că eu nu vreau sa public sub pseudonim și vreau ca oamenii să mă știe după numele meu real.
Părinții mei sunt indiferenți în legătură cu alegerile mele și mă susțin în orice. Eu nu vreau să public sub un pseudonim doar pentru că vrea un bărbat să îmi schimb numele pentru că are el un orgoliu mare.
Ai spus stii, ce stii, vad ca bati gardurile aiurea.Te poti casatori, poti lua numnele barbatului, dar poti publica sub ce nume vrei, adica sub numele ce te stie lumea, asta daca stie careva.
Nu vad care ar fi problema.Numele tau de fam nu-i pseudonim, este numele tau de fata, adica e cit se poate de real, asa ca nu vad problema.Esti mare scriitoare dar nu te stie nimeni, nici macar pe TPU ne lesi cu textele astea de mare artista.
Sincer nu stiu ce intrebi pe aici chestii, tu mare scriitoare de nivel galactic, sa afli ce anume?
Hai sa ne apucam sa ne tiganim, numa aia au siraguri de nume daca esti tiganca, atunci te inteleg.
Nu am auzit de nici o tiganca mare scriitoare.E in regula stai pe TPU doar e gratis
Dar eu nu vreau să public având alt nume decât cel pe care l-aș avea în buletin dacă mă voi trece pe numele soțului doar pentru că are el un orgoliu prea mare.
De parcă ar trebui să mă știe cineva pe TPU ca să fie adevărat faptul că sunt scriitoare. Sunt sigură dacă aș scrie niște nume de scriitori sau scriitoare, nu i-ați cunoaște pe toți acei oameni.
Ca să aflu părerea oamenilor pur și simplu. Cred că e destul de clar din întrebare ce am vrut să aflu. Și nu, nu sunt țigancă.
Poți să-ți păstrezi numele de domnișoară și după ce te-ai căsătorit.
Este legală situația asta.
Îl păstrezi dacă ți-l ia soțul pe al tău, dacă numele se unesc, sau mi se pare că există și o a patra variantă în care unul dintre parteneri își păstrează numele și celălalt la fel, doar că al doilea adaugă și numele de familie al primului.
Iti tii ambele nume, si cel de fata si cel dupa sot, dar daca nu vrei, nu vrei si aia e. Nu e mare scofala daca esti om matur.
Meh, cam nasol, dar daca are nume naspa, e de inteles. Eu m-as simti prost daca a mea viitoare sotie n-ar vrea să-mi preia numele de familie (Tudor) ca-l consider chiar frumos. Oricum, cred ca ne putem intelege cu totii, suntem oameni, vorbim cu subiect si predicat, explicam ce si cum vrem si ajungem la un consens, nu?
anonim_4396 întreabă:
ℓDℓ întreabă:
anonim_4396 întreabă: