Sa ai servetele umede, monstre de parfum si guma in permanenta la tine ca sa nu ti se simta mirosul. Daca vrei sa-ti cumperi tigari pune pe cineva care stie ca fumezi sa-ti ia sau du-te la un magazin unde nu se duc parintii, rudele tale si unde sa nu te cunoasca vanzatoarea.
Ce aş putea să-ţi spun eu nou, adică ceva ce tu să nu fi auzit?
Că îs ucigătoare? Ştii déjà!" Întrebarea e, de ce crezi tu că se merită?
Fiecare fumător va dezvolta mai devreme sau mai târziu o formă de cancer, pentru că organismul unui fumător inhalează permanent peste 3000 de substanţe care afectează organismul în mod diferit dar concertat!
Rezultatul final? Uzarea prematură a organismului, care la un moment dat va savura viaţa cu aceeaşi plăcere într-o zi, dar… nu va mai avea zile…
Fumatul este de departe principalul furnizor de substanţe nocive în organism, de radicali liberi ce uzează accelerat natura organică a omului.
Nu o fi probabil letal de la o singură doză, nu mori instantaneu, dar nimeni n-a demonstrat că fumătorii sunt din teracotă şi că ar fi invulnerabili la factorii distructivi cancerigeni!
Din pacate s-ar putea ca nimic sa nu te convinga LA TIMP... Pentru ca doar o chestiune de timp sa-ti dai seama de ce greseala faci, dar tot o chestiune de timp este si ca aceste substante malefice sa-si faca efectul asupra sanatatii iremedibile a corpului tau (la adapostul "impresiilor" cu care acest viciu te alimenteaza... )!
Natura organică a omului nu a devenit aşa spontan, un filtru de fum invulnerabil. Am fi învăţat la biologie dacă era să fie aşa.
Adevărul e că, prin fumat faci contract de renunţare la pensia privată, ce mai, la vreo 30-50 de ani, şi chiar mai mult... Una din probleme este că atunci vei iubi şi vei aprecia viaţa cu mult mai mult decât acum. Ştii cum se spune, "în viaţă risipim ani (30-50 de ani) iar la moarte cerşim clipe!"
Dacă timpul vieţii ar fi comparat cu apa dintr-un bazin olimpic, şi dacă cineva ţi-ar spune că vei fi în viaţă până când apa din bazin se va evapora în mod firesc (presupunând că ar dura zeci de ani), de ce unii se grăbesc "să-şi vândă sufletul" şi resursele "vieţii" lor, conectând parcă un hidrofor care să scoată mai repede apa din bazin, şi sufletul din "afumătoare"...
E chiar aşa plăcut stai să fumezi şi să vezi cum viaţa se scurge din noi cu viteză accelerată într-un proces de sinucidere lentă?
S-o luam pe rand:
-nu conteaza varsta,cand te apuci de fumat(tot iti scurteaza viata)
-poti fuma,la coltul blocului,noaptea,intr-un bar,intr-un WC public(nu vreau sa fiu rautacioasa,crede-ma)
-daca vrei sa-ti cumperi un pachet de tigari,poti de oriunde(doar daca esti minora, s-ar putea sa ai unele probleme, dar cum pe toti ii intereseaza vanzarea, s-ar putea sa primesti)
-de mirosit...ei, aici e aici.Nu mirosi tare prima oara,a doua oara,dar dupa aia nu-ti mai iese mirosul nici cu toata Dunarea! Pielea fetei se face din ce in ce mai maronie,fara stralucire, dintii si unghiile se ingalbenesc, vocea devine din ce in ce mai harsaita, gura iti miroase din ce in mai urat,...
-"funda" iti dau eu, daca-mi promiti ca te mai gandesti la repercursiunile fumatului.
DE CE TE-AI APUCAT DE FUMAT?
Salut.
Dar te-ai gândit la "foloasele" şi consecinţele acestui obicei? Eşti sirugă că merită?
Te duci la orice magazin vrei, ca oricum nu te intreaba nici dracu pentru cine e pachetul de tigari. Si fumeaza oriunde e mai retras, mai putin circulat.
Uite un pont : semintele iti fac mirosul de tigari sa dispara si din gurita si de pe maini. Sau acele de brad, daca le freci in maini dispare mirosul. Pentru gurita foloseste guma.
Desi nu incurajez astfel de situatii, depinde in ce zona locuiesti cat e de mare orasul etc, iar la vanzatoarea spui ca cumperi pentru parinti sau trimiti un prieten mai mare in cazul in care nu vrea sa te serveasca
Un loc pe care stii ca nu il frecventeaza nici un cunoscut, un loc mai retras, o cafenea etc. De miros nu stiu daca poti scapa asa de usor, poti sa mananci chips-uri sau altceva sa nu iti miroasa mainile si gura, iar la magazin nu cred ca te-ar intreba nimeni nimic.
Ungete pe fata cu taciuni de pe fundul tigaii, mergi la magazin si ceri NO SA-SI DE NIMENI SEAMA.
Stefan5399 întreabă:
Mihaela024 întreabă:
aurel111 întreabă: