Bună.
Când am început să-ţi citesc întrebarea, m-am gândit la mine, exact aşa eram şi eu în trecut.
Acum un an de zile, m-am înscris la sală iar acolo am observat nişte fete care erau extrem de sociabile, se împrieteneau cu mare uşurinţă şi vorbeau imediat cu oricine. Eram geloasă şi îmi puneam întrebarea "De ce nu pot fi şi eu aşa?".
Vorbeam foarte puţin, acordam cu greu încredere cuiva, nu luam iniţiativa unei conversaţii, nici măcar nu îndrăzneam să fac cunoştinţă cu cineva.
Într-o seara am venit acasă, m-am dus în camera mea şi am început să plâng, mi-am dat seama că dacă voi continua aşa, voi avea numai de pierdut.
Am citit pe Internet diverse articole despre cum să-ţi învingi timiditatea, acestea m-au ajutat destul de mult, am învăţat câte ceva.
În primul rând, când te întâlneşti cu cineva, chiar şi necunoscut, trebuie să zâmbeşti deoarece zâmbetul va da un impuls celeilalte persoane să înceapă o conversaţie cu tine.
Poţi lua şi tu iniţiativă, o conversaţie nu începe cu o idee filosofică, e suficient să faci un compliment cuiva, etc.
Încearcă să fii prietenoasă, nu mai sta în casă, nu îţi refuza prietenii dacă te invită în oraş, fă tot posibilul să cunoşti persoane noi.
Înscrie-te la o sală, la un sport, sau în altă comunitate unde crezi tu că ai putea să cunoşti persoane noi.
La şcoală, de exemplu, nu refuza activităţile de voluntariat.
Nu uita, cu ruşinea nu vei ajunge departe!
Mult succes, o zi frumoasă!
Multumesc mult, am sa incerc tot ce mi-ai spus; si ma simt bine stiind ca cineva chiar isi da seama prin ce trec :*
O zi frumoasa si tie!
Mă bucur că te-am putut ajuta.
Dacă ai nevoie de vreun sfat, sau orice altceva legat de problema aceasta, nu ezita să-mi trimiţi un mail.
Incearca sa te duci la un prieten apropiat sa te ajute, incearca da depui un efort in a mentine conversatia, cunoaste persoane noi. etc.
Exact asa sunt si eu...tot ce ai spus tu mai sus este exact ce mi se intampla mie...Un sfat folositor e sa incerci sa stai pe chat (dar nu te invata prea mult pentru ca nici chatul nu e bun).Eu mi-am mai dat un pic drumul de cand stau pe chat.
Sau incearca sa vorbesti singura in oglinda.
Cand esti singura in casa/camera spuneti parerile personale in legatura cu lucruri,diverse chestii stupide (ex. vedeta cutare s-a despartit de ala,l-a luat pentru bani sau daca am un catelus trebuie sa imi fac timp pentru el,intelegi? diverse...) eu fac mereu asta si ma ajuta.
Incearca sa canti melodii in fata unei oglinzi si in acel moment sa dansezi sa dai din fund, chestii din astea, pentru ca asa te dezlantui, iti intrii in ritm si devii mai energica.
Astea ma ajuta mereu, sunt parerile mele sper ca te-am ajutat