Da. Ea se ocupa de copil in acele cinci zile si il paseaza si lui in weekend. Este si al lui.
Acum depinde si ce face ea in acele zile.
Îți spun ce face, sta cu nasul in telefon o săptămâna întreaga.
Asta nu prea e bine. Dar daca acel copil este hranit si ingrijit corespunzator, nu văd care ar fi problema?
Stai cu ea in casa? E mizerie in casa? Nu are copilul ce manca? Eu zic sa nu iti mai dai cu parerea despre cum isi cresc altii copii.
Mai ales ca sigur stii doar barfe
Ai nume de fata, esti amanta lui?
In cazul asta chiar sper sa stea tipa 24/7 pe telefon si sa-i manance banii.
Da, este foarte normal sa se comporte femeia asa, fiindca copilul nu l-a facut singura si ea are dreptul la odihna, odata ce alea 5 zile este numai in grija ei.
Ideal este ca tu sa nu-ti bagi nasul in familia fratelui tau, fara sa ai habar ce se intampla intre ei si cum isi cresc copii.
daca poti sa ajuti, ofera-te tu sa le tii copilul in alea doua zile ca sa se poata odihni si biata femeie si frate-tu sa faca ce vrea, dar daca nu faci lucrul asta, taci si vezi-ti de drum, ca nu ai habar cat de epuizant sunt copilasii mici.
In primul rand,atât timp cât nu îl crești tu, nu stai tu cu el, nu îl legeni tu și nu le dai bani de facturi, nu prea e treaba ta.
În fond, dacă el merge la munca 5 zile pe săptămână uneori cu program mai lejer, alteori mai alert, weekend-uri libere, concedii cu ce l-ar deranja sa tina în brate cât se uita la TV o mogaldeata de om sau sa ii de-a un biberon.Nu e și a lui? Femeia aia asa cum e a trecut prin 9 luni de disconfort,greata,dureri,insomnii,griji,stres,plus o naștere și o recuperare dureroasa,ca după sa stea blocata în casa cu un pui de om de care e responsabila ceas de ceas indiferent ca mai sta și pe un telefon, în timp ce soțul iese în lume,între colegi, la o cumpărături etc.Mie mi se pare normal sa îl lase și cu el măcar sa poată dormi, dacă nu chiar sa iasă și ea la o plimbare în parc, la o întâlnire cu o prietena.
Sunt foarte multe mame ce fac depresie din cauza schimbărilor bruște din viata, și din cauza grijilor și a temerilor.Si eu am o cumnata ce după naștere stătea extrem de prost cu nervi.Se plângea ca nu o ajuta și înțelege nimeni, dar în același timp nici nu te lasă să intervi.Dar eu am inteles-o pentru ca nu e ușor sa treci prin toate stările alea.
Inteleg ca 5 zile nu se ocupa deloc de copil ci numai in weekend. Eu zic ca e normal sa se ocupe și tatăl de copil. Doar amândoi sunt parinti, nu e doar al mamei.
Pentru copil e bine sa aiba ambii parinti implicati in viata lui. Un tata indiferent, care pune accent doar pe munca, lasa lipsuri in educatia copilului.
Eu am doi copii, dar niciodata nu am pus problema care dintre noi se ocupa mai mult de ei. Asa se intampla intr-o familie unde domneste armonia si buna intelegere.
Recomandarea mea este să nu te amesteci direct in relația lor. Poți da un sfat dacă ți se cere.
Mie personal mi se pare că a crește un copil se face cooperativ, nu pe ture, dar asta ține doar de mine. Cum își aranjează fiecare familia e o treabă personală, atâta timp cât copilul nu e lezat.
Vai da ce femeie nesimțită 5 zile are doar ea grijă de copil și după îl da tatălui în week-end asa ceva e de neconceput apropo sa nu-mi zici ca îl mai pune pe bietul tău frățior să se spele singur pe dinți și să-și pună singur de mâncare în farfurie sa facă singur duș să se îmbrace, să meargă singur la toaletă ca asta chiar e inadmisibil!
Nu e frate, e amanta sigur
De ce crezi ca ia-m dat acel răspuns
Presupun ca tu ți-ai dat seama ca eram sarcastică? Nu de alta dar este pe aici un adevărat geniu care nu și-a dat seama
Sunt lucruri care tin doar de ei. Ceea ce este normal pentru ei, poate pentru mine nu este normal. Daca fratele tau este in regula cu acest aspect, este totul ok. In momentul in care ai un copil, vrei sa iti petreci timpul liber cu el, mie personal nu mi se pare o situatie ciudata
Iti dai seama, traieste cu aer, il sterge la fund fantoma bunicii...
Asta e vreo tentativa de amanta pe care o minte asta ca sotia nu face nimic, asa sunt toti astia care incearca sa aiba vieti duble, vrajesc prin manipulari din asta, sa-ti fie mila de el si sa o urasti pe ea, sa crezi ca ce ii faci merita
Javre de oameni
Păi și ea, nu are și ea un job?
Dacă ar avea un job și se ocupă și de copil în timpul săptămânii iar în weekend i-l pasează soțului, pe motiv că poate ea face treaba în casă, e ok.
Dacă stă acasă și se ocupă cu tot ce trebuie de el în timpul săptămânii iar în weekend să zicem că ea se ocupă de casă (masă, curățenie, cumpărături ș.a.) atunci e perfect normal să-i-l paseze pe copil soțului, dacă în weekend nu face nimic din astea și poate nici în timpul săptămânii nu e mama omida pentru puiul ei, atunci poate că ar fi semne ca fratele tău să intre într-o ședință serioasă cu cumnata ta și să vadă ce decid și ea dacă ia atitudine de a deveni mai serioasă cu tot ce ține legat de puiul ei, la final, soțul ca soțul, dar dacă nu știi să fii părintele model pentru copilul tău, mai bine dă-ți demisia din jobul ăsta, care se pp oricum că ar fi pe viață.
Cât de dinamica cuplului lor, e problema lor în final ce decid și fiecare ce acceptă/tolerează și ce nu la partenerul lui. Daaaar cu nepotul tău, luptă-te să aibă ce e mai bun, și adică dacă simți că cumnată-ta nu este ce trebui, ușor și frumos, cât să nu riști să strici relația apoi cu fratele tău, spune-i ce observi și simți tu, totul cu scopul de a avea copilul acela tot ce este mai bun. Nu de a-i despărți pe ei, în mod expres.
Ține cont acum și că nimeni nu este perfect și dacă să zicem ca soția lui nu era așa, avea ea altceva ce pe cineva ar fi deranjat sau ceva nu ar fi fost, ok, deoarece nimeni nu-i perfect. Analizează ceva timp, înainte de a-i spune totuși ce crezi tu despre soția lui.
Ca și învățătoare, care anul ăsta lucrează chiar la o clasă, în care părinții elevilor mei nu au nici joburi, majoritatea, dar nici disponibilitate și resurse necesare de a-i ajuta pe copii, elevii mei, observ cât de mult îi trag în jos această atitudine a părinților lor, deoarece elevii nu vin nici nu teme, părinții pare-se că nu sunt îngrijorați deloc de parcursul sau progresul lor și se pare că transmit această atitudine și copiilor lor, deci ce vreau să subliniez este că, avem cazuri concrete în care un părinte dezinteresat poate distruge viitorul unui copil, care oricine ar fi fost el la naștere, cu părintele dedicat și model lângă el, ar fi putut ajunge departe. Acum nu spun asta ca musai voi să-i dați cu flit cumnatei tale din sânul familiei, dar ți-o las ca o perspectivă extra de luat în calcul atunci când decizi către ce să înclini balanța, atât tu, cât și fratele tău. Tot ce decide el, îndeamnă-l să fie cât mai mult pentru binele copilului lui.
În finalcmai vreau să mai aduc doar un mic comentariu, poate nu-și are rostul, dar așa simt să scriu, că poate, de aceea e mai bine ca într-o căsnicie, relație, fiecare partener să aibă job, așa fiecare are o mică scuză, dacă copilul a mai fost neglijat sau nu i s-a oferit chiar tot și evident că și pentru cuplu e la fel o scuză bună. Când are timp unul, se ocupă el de copil, când are timp celălalt, celălalt se ocupă de copil, așa când unul muncește și altul stă acasă, se va simți mereu o relație nu prea egală și evident că unul ar avea mai multe de reproșat sau de atacat. Și nici femeia nu se prea poate apăra, dacă ar fi o mamă devotată, deoarece, din exterior mereu se va vedea ca o femeie care stă acasă și are grijă de copil, ce mare brânză, pot spune unii, dar cei care nu au fost mame și nu au trecut prin asta, nu pot înțelege cât de dificil poate fi să fii o mamă 24/24 de ore, 5 sau 7 zile pe săptămână.
Succes la decizii cât mai înțelepte!
Nu toate femeile pot alapta din multe motive care tin si de sanatate. Mai informeaza-te
Ce intrebare aiurea. Sa cresti un copil e foarte greu. E normal sa fie obosita. El munceste 5 zile, dar ea e mama 24/7.
El si-a ales-o, acum trebuie doar sa o suporte sau sa-i dea papucii dupa caz.Depinde cat il duce capul si ce Karma are de platit.