anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună grup!
As vrea niște sfaturi de la voi pentru ca ma simt extrem de deprimata.
Eu locuiesc cu iubitul meu intr-un orășel în care nu ma simt bine de loc,nu ma simt libera, nu pot sa am activități zilnice și mai sunt și însărcinată. Simt ca ma strâng pereții, iar când ies afara și ma uit în jur și vad aceleași locuri ma deprim și mai tare.Si pana sa fiu însărcinată aveam starea asta, dar acum am început sa simt mult mai tare disperarea de a pleca pentru ca efectiv nu simt ca trăiesc viata mea.Imi e doar de orașul meu și de casa doar ca momentan nu am unde sa locuiesc acolo decat pana peste câteva luni,dar asta dacă ar vrea și iubitul meu pentru ca el nu prea își dorește sa plecam de aici.
Simt ca o iau razna,ma simt singura și deși familia mea nu e una foarte lipicioasa și dragastoasa îmi e dor de ei,îmi lipsesc mult și simt ca ii vreau alături în momentele astea. Spre exemplu eu nu prea mai pot sa fac treburile zilnice din cauza râului din sarcina și știu ca ai mei m-ar ajuta foarte mult, chiar și un castron de mâncare dacă ar aduce ar fi mult mai ușor, dar fiind la distanta asa mare nu au cum.Asa ca rămâne doar sa ma cert cu iubitul zi de zi ca toate sunt aglomerate și ca nu mai face fata la treburi.
Când îmi e rău, as putea ieși pana în parc sau la magazin sa ma mai plimb sau destind.Dar stand aici nu am posibilitatea asta, nu am unde sa merg in afara de propria curte.
Ce sfat îmi puteți da?

39 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Parerea mea este ca ti-ai dat seama de greseala facuta atunci cand ai plecat de langa parinti.
Ceea ce scrii aici arata clar, chiar daca vrei sa pari deprimata din alte motive.

| Ellya15 a răspuns (pentru darrio2007):

Eu am plecat de foarte mulți ani de la părinți (mai exact de 13).Dar nu și din orașul meu de atâta vreme, și nu în situația asta ce pare ca nu se mai termina.Am mai avut greutăți, dar unde ma putem descurca le duceam mai simplu.Aici sunt efectiv legata pentru ca nu sunt în mediul meu, nu am oportunități.In tot acest timp am cautat soluții sa rezolv și nu am găsit, iar acum lucurile s-au mai îngreunat o data cu venirea copilului.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Bună! Vorbeste cu mama ta sigur ea te va primii acasa si mergi singură fara prietewnul tau lasa l pe el acolo unde este ca alta solutie nu ai o sa te deporimi te imbolnavesti si nu este ok nu te va ajuta nimeni acum probabil sarcina ta nu este atit de avansata dar cand te apropii de termen si vei naste va fi greu, plus va trebuii sa cresti singura copilul, nu trebuia sa ramîi insarcinata de ce nu te ai protejat? Ce varsta ai?

Răspuns utilizator avertizat
suntserios
| suntserios a răspuns:

Tie nu iti place orasul? Sau pur si simplu iti e dor de familie?
Din discutia cu domnul, ce concluzie ati tras ca si cuplu?

| Ellya15 a răspuns (pentru suntserios):

Nu place nici orașul și nu mai vreau sa stau printre străini și mai mult singura.Acum simt nevoia de un sprijin,de o incurajare, de persoane apropiate nu sa stau intr-un fund de lume unde nu am nici unde sa ies, sa am o activitate, sa ajung la un spital la timp.
Și cât am fost însărcinată i-am propus sa plecam pentru ca nu ma simt ok, dar tot sa amânat.Ba ca o sa plecam, ba ca mai bine rămânem dar acum nu mai am cum sa ma joc cu stresul meu și cu viitorul copilului.

| cristimihailov a răspuns:

Eu m-as apuca de citit o carte, un Netflix, un joc pe calculator, o interactiune cu viitoarele mamici.

Ia doar in considerare ca ar fi posibil sa suferi de depresie post partum. Asa ca mai bine pregateste-te acum pentru diverse situatii: cea in care nu dormi, in care copilul plange, etc.

Daca nu poti face mare lucru in prezent, macar pregateste-te pentru viitorul apropiat.

| Emma30555 a răspuns:

Poți sa mergi acasă pe perioada sarcinii sa te ajute mama ta, apoi sa te întorci la soț când ești în putere.

| iulia0514 a răspuns:

Https://www.desprecopii.com/
Uite scumpa mea aici vei găsi sprijin din partea altor viitoare mămici cât și mămici care au trecut sau trec prin aproximativ prin aceeași situație ca și tine! Și eu am avut o sarcina cu risc pe care mi-am petrecut-o mai mult în pat din fericire eu am avut sprijinul soțului și totul a fost bine până la urmă:)

| AndreaDanci a răspuns:

Sincer, nu te inteleg
Adica nu inteleg de ce ai decis sa ai un copil daca tu esti deprimata si nu iti place viata pe care o ai. Era evident ca o sa fie mai rau cu un copil. L-ai facut de plictiseala?

Pleaca acasa, certurile nu fac bine in sarcina, dar crezi ca in alte orase iti va fi mai bine? Problema ta e ca nu ai prieteni. De singuratate o sa ai parte in orice oras mai putin acasa
De ce nu intri pe un grup de Facebook de mamici si nu cauti o tipa cu care sa iesi la suc?
Hobbi-uri nu ai? Ce faci in timpul liber?

| Ellya15 a răspuns (pentru AndreaDanci):

Nu am decis sa am un copil.Eu nu am putut sa am copii, normal nu aveam cum sa rămân insarcinata și totuși sa întâmplat.Nu a fost dorinta mea sa fac copii în situația asta, dar nici nu pot renunță la o sarcina la ani mei și cand știu ca nu mai pot face.

Sunt mai multe chestii la mijloc aici, ca de fapt și de drept în oraș la mine trebuia sa stam și pe chestia asta m-am înțeles cu partenerul meu de la început.Si crede-ma, de ai sta în zona asta si ție ți s-ar lua. Fără sa ai o cunoștință, pe cineva din familia aproape, sa fii singur și și în situația mea.Cu cine sa ies și unde? Pe banca în fata porții cu lele florica, cu alcoolistul de la birtul de lângă casa, sau cu câinii maidanezi de care nu poți trece pe drum?

| AndreaDanci a răspuns (pentru Ellya15):

Cati ani ai?

| AndreaDanci a răspuns (pentru Ellya15):

Deci nu ti-a respectat dorinta? Si el cu sarcina nu te ajuta? Tu nu muncesti?

Chestia ca ca oriunde mergi o sa fii singura, la 30 de ani nu e asa usor sa iti faci prieteni nicaieri.
Du-te acasa, dar sa nu te izolezi dupa ce nasti, daca ai ajutor iesi in lume si mai cunoaste oameni, fa un curs, invata ceva, angajeaza-te intr-un loc unde sa poti socializa
Nu trebuia sa accepti situatia dar in fine

| AndreaDanci a răspuns:

Violeta
''m-am casatorit si mi-am urmat sotul la capatul pamantului''

adica tu o critici pe ea, pentru ceva ce ai facut si tu? daca il urmezi la sat, esti proasta, dar daca il urmezi pe alt continent esti o intelectuala? doar pentru ca unu e sot si unul nu? mai repede ramai blocata langa un om cand ai statutul de sotie decat atunci cand esti singura
are sens de unde toata frustrarea asta a ta

| Ellya15 a răspuns (pentru AndreaDanci):

Nu trebuie sa îți bați capul, atâta pot unele persoane, sa judece, critice și jignească.
Eu una dacă as fi trecut prin ceva în viata și mi s-ar cere un sfat, l-as da pe cel mai bun nu as critica.Fiecare om în parte are greutățile lui și limita lui de suportabilitate dar asta mulți nu o înțeleg.

| Anonimus24061 a răspuns:

Pai eu îți sugerez sa îl rogi pe iubitul tau sa te duca intr-o vacanta poate asa ti-ai mai reveni putin din "ingramadeala" asta.

| elenaprodan2001 a răspuns:

In primul rand trebuie să porți o discuție serioasă cu el pe aceasta temă, iar în al doilea rând încearcă să faci activități ce nu necesita neapărat deplasare ( deși nu înțeleg de ce nu poți ieși)..citește, uita te la un serial, scrie, asculta muzica, fa mișcare.

| Ellya15 a răspuns (pentru elenaprodan2001):

Nu am unde sa ies.In zona asta sunt foarte mulți bătrâni, iar unde ai putea ieși în centru cum s-ar zice e plin de persoane ce consuma alcool și doar baruri.Nu ai parc sa ai loc de plimbare în aer liber in afara de sa te urci pe dealurile din jur.E oraș, dar e de gradul 3, deci e mai de graba un sat.

| elenaprodan2001 a răspuns (pentru Ellya15):

Ok atunci. vorbește cu iubitul tau și propune i sa mergi o perioada la părinții tăi, situația asta in care te afli nu face deloc bine sarcinii.