Fii atenta cand iti reproseaza aceste lucruri sa-ti dai seama ce ii nemultumeste si incearca sa eviti sa le faci.
Încearcă să fii respectuoasă și de folos, poartă-te cu ea cum ai dori să se poarte cu tine propria ta fiică, dacă ai avea-o.
Sa va respectati parintii, sa faceti ce vi se cere si sa nu va mai certati deloc.
Cere-ți iertare și incearca sa ți cont de ceea ce zice mama ta.Fiți recunoscătoare pentru ce fac părinți pentru voi și respectați ce va cer. Părinți merita ascultarea și respectul nostru. Asculta sfatul dat de părinți și primește învățătura data de ei.
@danay, Gretta si ceilalti
Cu tot respectul, noi (cei de pe TPU) nu le cunoastem nici pe ele nici pe parinti. Nu avem elemente suficiente sa ne facem o parere despre cazul lor in particular. Avem principii si reguli in general, dar nu putem sti care din ele se aplica aici. Exista cam 64 de definitii ale egoismului si cam tot atitea forme de a invinovati pe cineva ca este egoist. Eu tot mai astept ca cele doua fete sa mai puna ceva la dosar.
Intrucit TPU functioneaza sub legamintul "Toti pentru unul" (aici doua, doua fete) trebuie sa fim avocatii lor onesti. Data viitoare, cand vor pune parintii intrrebarea, vom proceda la fel :-)
Deci eu mai astept. Parerea mea... :-)
Buna ai putea sa vorbesti cu mama ta si sa iti sceri scuze si sa ii fi alaturi, asa aveti amandoua de castigat
Nasol.
Te rog să dai măcar un exemplu sau două de situații în care apar aceste reproșuri.
De mâine pleci de acasă, asculți Nane - Plecat de acasă. Și gata, aia e.
Ignori subiectul ăsta și dacă nu mai vorbește cu tine, nu mai vorbești nici tu cu ea.
Așa e când părinții sunt stresați din alte probleme, își varsă stresul/nervii/supărarea pe copii. Nu trebuie să faci nimic, o să treacă de la sine sunt doar niște faze.
Daca nici unul dintre părinți nu vrea sa discute cu voi despre asta, atunci încercați sa vedeti si voi ce faceti gresit. Faceti un gest drăguț si schimbări vă putin comportamentul.
Totusi poate nu e nevoie de atât efort. Aduţi aminte daca ai fost egoistă sau rea sau nu ai multumit când ai primit un cadou de crăciun. Foarte probabil sa fie asta.