Inscrie-te la liceu, te rog. 300-400 lei inseamna un lux pentru tine acum. O calificare nu inseamna mai tarziu nimic. O sa lucrezi pe minim pe economie. 1100 lei in mana sunt foarte putini ca sa poti trai. Du-te la liceu si invata matematica si informatica, te rog. Gandeste-te in prealabil, nu pe ce vrei sa faci in momentul asta. Scrii corect, e chiar pacat sa te duci la profesionala.
Pai ma duc la profesionala, apoi completez cu doi ani de liceu si fac si facultatea, dar mai intai sa trec pragul asta care este foarte greu de trecut, profesionala.Cred ca nu ma vor da la scoala pentru ca nu au bani.
Mi-e rau numai cand citesc. Mediul ala e NOCIV pentru voi! Tu trebuie sa iti continui scoala! La fel si sora ta! Nu e timp de pierdut, trebuie sa contactezi o persoana in masura sa va ajute, nu exista "NU POT", BA POTI, si trebuie sa faci asta, in caz contrar iti vei petrece adolescenta, perioada ta de formare, cu niste oameni toxici care te vor trage in jos cu fiecare ocazie. Gandeste-te ca vei ajunge la o varsta cand iti va trebui bacul. Ce faci? Unde vei lucra? Ce vei face toata viata? O vei lua pe urma parintilor? Nu se poate. Din intrebarile tale am dedus ca locuiesti in apropiere de Tulcea. Sesizeaza organele abilitate sa va ajute si NU PIERDE TIMPUL.
Nu vreau sa sun la politie sau la protectia copilului pentru ca ne vor.desparti si nu vreau sa fim despartiti. Vreau sa fac altceva,adica nu exista undeva, unde m-as putea angaja sau ceva? Adica vreau sa scap de toate lipsurile, asa daca ma voi angaja imi voi putea plati si studiile, ca altfel o sa stau acasa si o sa ma trimita la munca de camp si ma vor marita, eu nu vreau sa am o viata chinuita ca ei si ele.Ce pot sa fac? Sfatuiti-ma! Exista vreo asociatie care sa ofere bani celor saraci?
Daca esti credincioasa, roaga-te. Vorbeste cu preotul de la tine din sat poate iti gaseste un loc de munca la ceva oameni, nu stiu ce sa zic, nu vrei sa stati despartiti, dar in acelasi timp acei oameni (sau in fine, bipede) in loc sa va cumpere mancare, haine si sa va asigure macar un minim comfort consuma banii pe tigari si bautura, adica pentru ei viciile primeaza inaintea propriilor copii, pentru ei nu insemnati decat o povara pentru ca trebuie sa fiti hraniti si intretinuti. Nu te pot marita impotriva propriei tale vointe, ce doamne iarta-ma, chiar suntem in Evul Mediu? NU POT SA VA FACA BATAIA LOR DE JOC. Banii nu sunt totul, AVETI DREPTUL LA EDUCATIE, LUCRU CARE BIPEDELE ALEA IRATIONALE NU VI-L OFERA. Ca veni vorba de educatie, lasa baietii, lasa prostiile, nu cred ca vrei sa mai ingrijesti un copil pe langa sora ta. Ai acces la internet, te poti documenta, nu te lasa trombonita de unu' si de altul, esti o domnisoara desteapta si frumoasa, scrii corect, felicitari. De toate lipsurile scapi DACA AI O SCOALA SI UN SALAR, mai fata, tu crezi ca daca vei lucra prin zona ta pe-acolo ceva si vei primi 300-400 de lei il prinzi pe Dumnezeu de picior. De ce vrei sa te limitezi la asa ceva? De ce vrei sa prestezi servicii sclavesti pentru un salar mediocru? De ce? Poti mai mult, esti agera la mine, continua-ti scoala, nu te poti inscrie la un liceu? Asa vrei tu, profesionala? Esti mai inteligenta de atat. Ai dat capacitatea? Iei note mari? Din cate stiu trebuie sa pui optiunile alea referitoare la liceu si la profil. Ce ai ales? Gandeste-te la viitorul tau, la viitoarea ta familie. Astept raspuns.
O sa fii nevoita sa faci niste sacrificii sa stii. O sa ai nevoie sa te desparti de ei daca vrei sa continui studiile si sa ajungi undeva mai sus de aici. Nu sa te desparti definitiv dar oricum sa primesti cumva ajutor. Preotul satului ar fi o buna idee, sau vreun consilier de la primarie. Tu trebuie sa ajungi mai sus pentru ca vad ca vrei asta si in plus meriti asta. Eu mai mult de atat nu stiu cum sa te ajut dar sunt cu gandul la ce ai zis. Si inca ceva te mai pot asigura. Daca o sa ii prezinti situatia ta lui Dumnezeu o sa te ajute. Crede in Dumnezeu si El o sa te ajute cu siguranta! Dar fa si tu pasii de care iti spun! Incearca oricum!
Eu am 14, anul asta in octombrie pe 28 fac 15, sora mea are 3 ani si trei luni si fratele meu anul asta in noiembrie face 14, dar pe el nu l-am mentionat pentru ca el e baiat si se descurca, adica il cheama oamenii la munca si el isi scoate banu`.